Petite Geneve Petrović

Officine Panerai Luminor 1950 Equation of Time 8 Days GMT

Predstavljamo


U svetu časovničarstva postoje funkcije koje su izuzetno upotrebljive. Takođe, postoje i opcije koje pre svega izlaze u susret mašti i suptilnom zadovoljstvu kolekcionara, funkcije koje pružaju ljubiteljima tradicije i istorije mnogo više preciznog od merenja vremena.

Officine Panerai Luminor 1950 Equation of Time 8 Days GMT<

Officine Panerai Luminor 1950 Equation of Time 8 Days GMT<

Jedinstveni Officine Panerai Luminor 1950 Equation of Time 8 Days GMT harmonično kombinuje obe dimenzije finog časovničarstva, pružajući impresivnu funkcionalnost u Panerai stilu plavog brojčanika i aligator kaiša. Prava tajna unikatnog sata zapravo je P.2002/E mehanizam na ručno navijanje sa osmodnevnom rezervom snage, koji je u celini osmišljen i sastavljen u manufakturi Panerai.

Kalibar P2002/E izrađen je od 329 delova, stavljajući na raspolaganje mnogobrojne funkcije poput GMT merenja, sa centralnom kazaljkom za alternativnu vremensku zonu i am/ap indikatora na podbrojčaniku za sekunde kod oznake 9 časova. Ipak, kao najznačajnija razlika u odnosu na srodni mehanizam P.2002, izdvaja se funkcija equation of time kojom se izračunava razlika između aktuelnog vremena i uobičajenog vremena svakodnevice. U pitanju je klasična komplikacija visokog časovničarstva, koja nas poput vremeplova vraća na davne veze izračunavanja vremena i astronomije.

Naime, dan je dugačak tačno 24 sata svega četiri puta u toku godine, dok se u preostalom periodu javlja razlika između realnog i konvencionalnog vremena, pri čemu dužina dana može da varira do 15 minuta, u zavisnosti od perioda u godini. Pomenutu razliku elegantni Officine Panerai meri i ilustruje na brojčaniku Luminor 1950 Equation of Time 8 Days GMT sata linijskim prikazom na poziciji za 6 časova.

related products


vaše ime
vaš telefon
vaša e-mail adresa
molimo vas, ponovite e-mail

Continue reading

Load more articles