Panerai

Visokotehnološki materijali

Officine Panerai kolekcija nudi veliki izbor kada se radi o inovativnim materijalima i tehnologijama visokih performansi. Njihova uključenost u izradi Panerai proizvoda omogućava veliku raznolikost na tržištu luksuznih sportskih časovnika i svake godine s

 BMG-TECH™
BMG-TECH™

Prvo mehaničko kućište napravljeno od BMG-TECH™, inovativnog materijala Panerai Laboratorio di Idee ateljea. BMG-TECH™ je metalik staklo unapređene snage i izdržljivosti, zahvaljujući kojoj je u prilici da zadrži svoj originalni izgled veoma dugo. Izgledom je sličan titanijumu, tamnije sive boje. Tajna leži u atomskoj strukturi koja poseduje mnoštvo pogodnih kvaliteta za primenu kod podvodnih časovnika - ekstremnu otpornost na habanje, veliku snagu i malu težinu.

CARBOTECH™
CARBOTECH™

CARBOTECH™ je kompozitni materijal zasnovan na ugljeničnim vlaknima koji poseduje odlične tehničke performanse i ima promenljiv mat crni izgled koji zavisi od sečenja. Sve ovo zajedno stvara jedinstven karakter svakog časovnika.

 KERAMIKA
KERAMIKA

Sintetička keramika bazirana na prahu cirkonijum oksida koristi se u konstrukciji Panerai časovnika. Poseduje izrazite osobine čvrstoće – do pet puta je čvršća od nerđajućeg čelika, dok se mat završna obrada postiže složenim nizom operacija,

KOMPOZIT
KOMPOZIT

Kroz proces elektrohemijske keramizacije aluminijuma, stvorena je sintetička keramika Panerai Kompozit. Veoma otporan i lagan, ovaj materijal kombinuje visoke tehničke karakteristike sa sportskom elegancijom Panerai časovnika.