Roberto Coin

Rubin

Drevni svet legendi sadržan
u magičnom potpisu!

Roberto Coin


Petite Geneve Petrovic

Ideju za predstavljanje rubina kao diskretnog simbola stila, Roberto Coin pronašao je u drevnoj književnosti.

Posvećenost koju slavni dizajner neguje prema pisanom nasleđu pomogla mu je da otkrije tri nezaboravna poglavlja, koja je harmonično spojio u priču o mašti i realnosti.

Te su priče, svaka na svoj način, doprinele da dragi kamen istakne suptilnu snagu ženstvenog nakita. Prvo poglavlje vezano je za drevni Egipat. Faraoni su, naime, verovali da rubin, u dodiru sa kožom ima svojstva talismana koji je garancija ljubavi, radosti i večnog zdravlja.

Petite Geneve Petrovic

Drugi deo priče pripoveda o neustrašivim burmanskim ratnicima koji su bili uvereni u magiju rubina, kamena koji je u kontaktu sa kožom štitio od smrti na bojnom polju.

Na posletku, treći deo legende u znaku je folklora hinduističke mitologije u kojoj su zanosni rubini smatrani dragocenim plodom kalpinog drveta – tradicionalnog izvora želje i nade.

Petite Geneve Petrovic

Promocijom kolekcije "Appassionata", Roberto Coin je 1996. godine označio ne samo početak poslovanja već i premijeru magičnog potpisa, dragog kamena koji je diskretno uklopljen u dizajn elegantnog nakita.

Od tog trenutka kombinacijom smelosti, emocija i nade Roberto Coin skrivenim rubinom, dragocenim detaljem, prenosi pozitivnu energiju posvećenu damama.

Multibrend butik

U našem multibrend butiku u Beogradu možete pronaći ponudu Tudor, Panerai, Messika, Roberto Coin i Petrović Diamonds brendova.

Pronađite butik