Tudor proizvodnja

Visokotehnološka keramika

Moćan i jedinstven
Moćan i jedinstven

TUDOR je prvi put razvio primerak koji je potpuno oblikovan u visokotehnološkoj keramici. Čitav deo “Fastrider Black Shield” dizajniran je posebno – jedinstveni proces za časovnike u ovom segmentu. Tehnološki stručnjaci su pripremili i ostale modele u kolekciji, kao što je okvir “Pelagos”, TUDOR “North Flag” I TUDOR “Fastrider Chrono”. Keramika je otporna na grebanje, i na boju ne utiču ultravioletni zraci. Rezultat je prema logičnom sledu događaja, časovnik koji je daleko od običnog, moćan i jedinstven.

 Proizveden
Proizveden "In-house"

Brend poseduje ekskluzivnu opremu koja je neophodna kako bi se dobio perfektan kvalitet finalnog proizvoda u skladu sa strogim specifikacijama. Osnovni materijal od keramike je fini prah cirkonijum-dioksida, čije su čestice manjeg prečnika od jednog mikrona, što iznosi tačno hiljaditi deo milimetra. Beli prah je pomešan sa sredstvima koje dozvoljavaju da se oblikuju i sa pigmentima koji na kraju daju željenu boju. Neobrađen materijal se oblikuje pod visokim pritiskom.

Nakon toga, komponente se greju u pećima. U prvoj fazi se eliminiše sredstvo za vezivanje, dok se u drugoj peče na 1500 stepeni (2700 F) ili dolazi do sinterovanja, prilikom čega kreamika dobija svoju konačnu jačinu, tvrdoću i postaje mehanički otporna

Otpornost nakon sinterovanja je slična čeliku, međutim jačina je ipak intenzivnija i jača. Prilikom pucanja i sinterovanja, delovi se sjedinjavaju za oko 25% i stiču svoju konačnu boju. Završna mašinska precizna obrada daje svakom proizvodu konačan oblik i veličinu. S obzirom na to da je sada materijal stekao svoju karakterističnu jačinu, odnosno tvrdoću, ovaj proces zahteva upotrebu dijamantskih alata.

 Pouzdan i otporan
Pouzdan i otporan

Kroz čitav proces izrade, keramički delovi prolaze kroz brojne kontrole kvaliteta kako bi se proverila preciznost geometrije, mehaničkih opcija i njihova boja. Uz plemenitu estetsku lepotu njihovog hronografa, ekstremno kompleksna procedura koja je usvojena za njihovu izradu, osigurava da i srednja maska i okvir budu bez pogovora pouzdani i otporni.

Multibrend butik

U našem multibrend butiku u Beogradu možete pronaći ponudu Tudor, Panerai, Messika, Roberto Coin i Petrović Diamonds brendova.

Pronađite butik