Rolex manufaktura

7 minuta čitanja

Neprolazni simboli izvrsnosti i elegancije, kao i performansi i statusa zajedno stvaraju ono što danas nazivamo "The Rolex Way" filozofijom - putem koji obilježava stvaranje i trajanje časovnika prvoklasnog kvaliteta, modela koji samouvjereno nose prestižne superlative. "The Rolex Way" ujedno simbolizuje suštinu Rolex manufakture u prošlom, trenutnom i budućem vremenu - proizvodnju isključivo mjerača vremena najviše klase jedinstvenih vrijednosti.

U okviru današnjeg teksta, započećemo jedinstveno putovanje po kompleksu Rolex manufakture, sa ciljem detaljnog razumijevanja magičnog svijeta koji omogućava da Rolex dostigne najviše standarde kvaliteta, preciznosti, komfora i dugotrajnosti. U prvom dijelu predstavljanja pažnju ćemo usmjeriti na četiri najznačajnije tačke ateljea Rolex. Razumije se, ovo je tek mali dio izvrsnosti, dio impresivnog stvaralaštva kompanije Rolex koju ćemo upoznati kroz niz interesantnih detalja i značajnih procedura izrade.

Pogled na unutrašnjost radionice Rolex u ženevskom sjedištu, mjestu gdje se obavlja završno sklapanje i kontrola kvaliteta, kao i sistem postprodajnog servisa

Osnovana 1905. godine od strane Hansa Vilsdorfa, kompanija Rolex je postavila pionirske temelje u časovničarstvu, prve korake u inovacijama i patentima poput vodootpornosti, sistema samonavijanja i pouzdanosti. Kao rezultat stvoreno je nasljeđe brenda Rolex koje je obilježilo impresivan niz od 400 patenata i najznačajnijih otkrića u svijetu finog časovničarstva.

U potpunosti integrisana i apsolutno nezavisna, Rolex manufaktura omogućava da u okviru ekskluzivnog ateljea časovnici dobiju autentičan dizajn, budu izrađeni i uklopljeni u cjelinu, stvarajući prepoznatljiv identitet. Takođe, u okviru Rolex kapaciteta nastaju prestižne legure zlata. Ništa manje impresivni nijesu ni brojčanici, djelovi mehanizama, narukvice i sofisticirana inženjerska rješenja koja se rađaju u Rolex manufakturi, zaslugom rijetkih vještina i posvećenosti više od 6.000 zaposlenih.

Pozicioniranje legendarne Rolex krune na brojčaniku jedna je od najizazovnijih operacija. Ujedno, riječ je o delikatnom postupku koji kvalifikovanim radnicima donosi najveću satisfakciju. Složeni proces ubavlja se u okviru Chêne-Bourg lokacije u Švajcarskoj

U regionu Ženeve nalaze se tri lokacije kompanije Rolex, dok se četvrta nalazi u ambijentu Bjena.

Rolex centrala nalazi se u Ženevi, domu administrativnih i aktivnosti posvećenih završnom sklapanju, kontroli, prodaji i postprodajnom servisu časovnika. Naravno, većinu pomenutih servisnih usluga moguće je dobiti u okviru sertifikovanih servisa širom svijeta, uključujući i Petite Geneve Petrović servisni centar.

Kao globalni epicentar kompanije Rolex, Ženeva predstavlja mjesto završnog sklapanja, kontrole kvaliteta kao i administrativnih aktivnosti. Popularni švajcarski grad je na svim meridijanima poznat i kao centar složenih procedura prodaje i servisa

Tako je Plan-les-Ouates poznat po aktivnostima u vezi sa razvojem, izradom i elementima kvaliteta kućišta i narukvica. Ujedno, riječ je o lokaciji koja je ugostila prestižnu Rolex livnicu, dio manufakture u kojoj nastaju specijalne legure, poput Everose zlata koje kućištima i narukvicama daje poseban karakter.

Renomirano postrojenje sastoji se od velikih i besprekorno obezbijeđenih djelova za skladištenje, u okviru kojih robotizovane mašine rukovode sa više od 60.000 artikala, sortirajući i dostavljajući ih sa besprekornom preciznošću.

Impresivan Plan-les-Ouates u znaku je apsolutne posvećenosti aktivnostima razvoja, izrade i sklapanja, kao i potvrde kvaliteta kućišta i narukvica

Chêne-Bourg sadrži razvojno odjeljenje i segment izrade brojčanika, poput besprekorno preciznog postavljanja dragog kamenja. Riječ je o lokaciji u okviru koje nastaju najzahtjevniji brojčanici, uključujući raskošne pavé i Day-Date 40 verzije sa laserskom gravurom. Takođe, u okviru pomenutog ateljea kvalifikovani radnici pažljivo rade sa egzotičnim materijalima poput lapis lazuri kamena ili meteorita. Podjednako značajno, legendarni brojčanici Submariner, Daytona i Datejust kolekcija takođe se izrađuju upravo u okviru pomenute lokacije.

Unutar lokacije Bjen obavlja se niz aktivnosti koje su u vezi sa izradom i sklapanjem kalibara radionice Rolex. Na samom vrhu savremenog časovničarstva, Rolex mehanizmi konstantno su usavršavani sa idejom pomjeranja granica preciznosti, pouzdanosti i performansi. Unaprijeđena rezerva snage, najnapredniji materijali i konstruktorska rješenja uklapaju se savršeno u modernizovane verzije Rolex mehanizama koji pokreću sve modele aktuelnih časovnika sa simbolom krune.

Chêne-Bourg harmonično spaja sve aktivnosti u vezi sa razvojem, prvoklasnom izradom brojčanika i filigranskim procesom postavljanja dragog kamenja

Besprekorna izrada i sklapanje mehanizama obavlja se u najsavremenijem postrojenju u švajcarskom mjestu Bjen

Kao rezultat, Rolex je postigao najviši stepen harmonije u vertikalnoj organizaciji. Besprekorno organizovan sistem u potpunosti je nezavisan od dostavljača i tendencija u časovničarskoj industriji što donosi najviši stepen samostalnosti, ali i kreativnu slobodu za razvoj potencijala i inovacija.

U skladu sa nasljeđem i najvišim standardima izrade, četiri izvanredna objekta nesumnjivo dijele iste vrijednosti i posvećenost zajedničkom cilju – dizajniranju, stvaranju i predstavljanju jedinstvene "The Rolex Way" filozofije.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex manufakturaNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više