Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

8 minuta čitanja

Danas nam je zadovoljstvo da predstavljamo veću, smjeliju i potpuno novu Yacht-Master 42 verziju – najaktuelniji model čuvene kolekcije časovnika koji su inspirisani svijetom nautike.

U okviru prethodnih prezentacija detaljnije smo opisali značaj Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master kolekcije. Takođe, upoznali smo niz ekskluzivnih časovnika: od sportskog Yacht-Master 37 Oysterflex modela i njegove klasičnije Rolesor verzije, preko naglašeno složenijeg modela Yacht-Master II sa prestižnim sistemom hronografskog Flyback odbrojavanja, pa do raskošno ukrašene i nevjerovatno rijetke "SATS" edicije.

Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

Najnovija i najodvažnija Yacht-Master verzija afirmiše autentičan stil i rafiniranu izradu – ovo je časovnik koji je spreman za svaku avanturu

Da biste i ovom prilikom saznali više o posebnoj vezi između kompanije Rolex i magičnog svijeta nautike, ovdje možete pronaći sažetu ali informativnu prezentaciju. U suštini, Rolex i svijet istraživanja, kao i jedrenja dijele dugu i bogatu baštinu - zajedničko bogatstvo koje simboliše kolekcija časovnika sa znakom krune koja je nadahnuta jedrenjem. Njeno ime je, sasvim prikladno, Yacht-Master.

Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

Sklopiva Oysterlock sigurnosna kopča sa Rolex Glidelock sistemom koji omogućava praktični produžetak osigurava beskompromisnu udobnost nošenja Yacht-Master 42 modela

Yacht-Master 42 je zapravo najnoviji dodatak slavnoj porodici časovnika, ali i prilično hrabar iskorak za kompaniju Rolex: on donosi do sada najveću raspoloživu veličinu od 40 do 42 milimetra za modele sa tri kazaljke – uz dodatak da Yacht-Master II zahvaljujući dimenziji od 44 milimetra i dalje ostaje najdominantniji model u okviru kolekcije.

Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

Pažljivo odmjereno, a ipak primjetno veće kućište verzije Yacht-Master 42 predstavlja voljene, spektakularne detalje u novom svjetlu. Lugovi su nešto naglašeniji u svojim dimenzijama, ilustrujući vanserijsku izradu dok su novootkrivene proporcije uparene sa autentičnim stilom na ležeran i prirodan način

Dijagonala od 42 milimetra u verziji Yacht-Master 42 naglašava prepoznatljiv i voljen dizajn koji se savršeno prilagodio većim proporcijama. Brojčanik je širi, bezel je sada takođe markantniji, a istaknuti lugovi prate dizajn povećanom površinom, otkrivajući sjaj čuvenog materijala – osamnaestokaratnog bijelog zlata koje je izrađeno u okviru Rolex manufakture.

Crni prsten je izrađen od jednog bloka prestižne Cerachrom keramike, sa uzdignutim i poliranim brojevima oblikovanim u mat stilu. Ovi visoko polirani elementi bezela stoje u apsolutnoj harmoniji sa osamnaestokaratnim bijelim detaljima brojčanika, poput ručno nanijetih satnih markera ili tzv. Professional kazaljki. U skladu sa namjenom, kazaljke i indeksi promovišu provjerenu Chromalight tehnologiju za dugotrajan plavi sjaj.

Kućište od osamnaestokaratnog bijelog zlata čini skladnu cjelinu sa patentiranom Oysterflex narukvicom, sastavljenom od fleksibilnih metalnih niti prekrivenih elastomerom visokih performansi. Sklopiva Oysterlock sigurnosna kopča sa naprednim Rolex Glidelock sistemom produžetka osigurava savršeno sigurno i udobno nošenje.

Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

Nova Yacht-Master 42 verzija za 2019. godinu izgleda zapanjujuće u crno-bijelom izdanju, definisanom osamnaestokaratnim bijelim zlatom kućišta i detaljima brojčanika, Cerachrom keramičkim bezelom koji je praktično nemoguće ogrebati, crnim lakiranim brojčanikom i Oysterflex narukvicom

Rolex kalibar 3235 uživa zaštitu vodootpornog Oyster kućišta, do nivoa od 100 metara. Kao vrhunski hronometar (Superlative Chronometer) koji pokreće Yacht-Master 42 mehanizam je nezavisno sertifikovan, ali je takođe sa uspjehom prošao niz izuzetno složenih i zahtjevnih procesa kontrole kvaliteta u okviru ateljea Rolex, prije nego što je zaslužio da sa ponosom nosi pečat izvrsnosti.

Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

Rolex promoviše harmoničnu vezu detalja od osamnaestokaratnog bijelog zlata na brojčaniku i bezelu sa krunicom i kućištem – elementima koji su takođe izrađeni od prestižnog materijala

Biće nam zadovoljstvo da vam svestranu Yacht-Master kolekciju predstavimo i neposredno, u našim ovlašćenim Rolex salonima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Yacht-Master 42

Ref: m226659-0002

Maloprodajna vrijednost: 27'400 EUR
Rolex butik Porto Montenegro


Pošaljite zahtev

Yacht-Master 42Nastavite da čitate:


@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil