Rolex GMT-Master II - Ref. 126719BLRO sa meteorit brojčanikom

9 minuta čitanja

U nizu časovničarskih premijera koje su obilježile ugledni Baselworld 2019 izuzetnu pažnju je privukao Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II “Pepsi” u bijelom zlatu od osamnaest karata, sa jedinstvenim meteorit brojčanikom.

Pogled u jedinstveni Rolex univerzum otkriva vrlo važnu dimenziju časovnika sa znakom krune, koje krasi izvanredna svestranost brojčanika, što je privilegija koju ćete doživjeti prilikom kupovine Vašeg narednog časovnika. Podjednako značajan kao i sama mogućnost izbora, jeste i uticaj koji tradicionalna estetika ima na karakter koji časovnik pruža.

Rolex GMT-Master II – Ref. 126719BLRO

U centru pažnje: nesvakidašnje GMT-Master II "Pepsi" izdanje sa brojčanikom meteorita obeležilo je nastup kompanije Rolex na uglednom Baselword 2019 događaju

Dobro je poznato da je svaki Rolex časovnik dizajniran i besprekorno podešen kako bi stvorio najkompletniju prezentaciju, imidž koji zadovoljava čak i najzahtjevnije korisnike. Međutim, usljed tradicionalnog nasljeđa i ugleda u svijetu časovničarstva, nerijetko se osjeća i oprez prilikom promjena, jer Rolex časovnici prije svega promovišu prepoznatljivu izvrsnost i vanremenski stil.

Rolex GMT-Master II – Ref. 126719BLRO

Rolex je kreirao časovnik koji je bez premca, model koji nudi neponovljivu harizmu. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji crvenog i plavog Cerachrom bezela i brojčanika od meteorita, novi GMT-Master II za sezonu 2019 promoviše apsolutno unikatan stil

Ipak, čak i kada se desi diskretan iskorak u pogledu estetike, nema razloga za brigu pa ćete ovom prilikom svjedočiti kreativnim promjenama koje će obilježiti 2019. godinu.

Upoznajte atraktivni Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II “Pepsi” sa meteorit brojčanikom, časovnik koji po mnogima najefektnije simboliše pomenute promjene.

Rolex i egzotični materijali brojčanika nas takođe vraćaju u slavnu prošlost i dane kada su ekskluzivna izdanja privlačila radoznale poglede.

Naime, časovnici s brojčanikom meteorita su veoma rijetki i traženi kolekcionarski modeli, pa pružaju dodatnu dozu prestiža po svemu posebnih Rolex referenci.

Nakon nekoliko odabranih modela kolekcije Daytona i Day-Date, nedavno je i GMT-Master II iznenadio svijet finog časovničarstva činjenicom da je postao najnoviji model sa znakom krune koji ima privilegiju da promoviše brojčanik od meteorita.

Rolex GMT-Master II – Ref. 126719BLRO

Neujednačena tekstura i zavodljivi odrazi meteoritskog brojčanika na modelu od 18k belog zlata čine da GMT-Master II promoviše efektan kontrast prefinjenim oznakama i kazaljkama od belog 18k zlata

Brojčanik od meteorita je zapravo brojčanik koji je pažljivo i vješto izrađen od kamena ili kristala meteorita. Za rezanje, pripremu i obradu osnovnog materijala koriste se različite tehnike proizvodnje kako bi se postigao standard izvrsnosti po kojem je Rolex prepoznatljiv, uključujući posebnu površinsku obradu koja se koristi za isticanje posebne strukture materijala, a koja asocira na kristal.

Rolex GMT-Master II – Ref. 126719BLRO

Delić vanzemaljskog materijala u prvom je planu: tekstura svakog brojčanika od meteorita koji krasi najnoviju verziju od belog 18k zlata čini GMT-Master II potpuno jedinstvenim i neponovljivim časovnikom

GMT-Master II je časovničarska ikona koja u svakoj od dosadašnjih verzija promoviše vrijednosti kompanije Rolex. A tako je od prvog modela iz 1955. godine, pod imenom Oyster Perpetual GMT-Master. Zahvaljujući masivnom kućištu od osamnaestokaratnog bijelog zlata, dvobojnom 24-časovnom bezelu koji je pogodan za putovanja i trostrukoj Oyster narukvici izrađenoj od čvrstih elemenata bijelog 18k zlata, GMT-Master II nudi autentičan stil koji se odmah prepoznaje.

Rolex GMT-Master II – Ref. 126719BLRO

U svojoj osnovi, GMT-Master II je nenadmašno funkcionalan časovnik, originalno dizajniran za pilote i svetske putnike glamurozne džet-set ere. Uz dodatak popularnog "Pepsi" dvobojnog bezela i brojčanika od meteorita, legendarni model je poprimio novi karakter

Ipak, reč je takođe o časovniku koji je savršeno prikladan za kreativne i nesvakidašnje verzije, poput reference 126719BLRO koju ovom prilikom do detalja upoznajemo.

Za rad je zadužen kalibar najnovije generacije oznake 3285 a švajcarska kompanija nudi garantovanu 70-časovnu rezervu snage, zaslugom proslavljenog Rolex Perpetual mehanizma.

Ovom prilikom, tačno mjerenje vremena i performanse su postignute zahvaljujući redizajnu vitalnih djelova mehanizma, poput Rolex Chronergy dijela i Parachrom opruge.

Prestižna Superlative Chronometer oznaka krasi svaki GMT-Master II. U pitanju je mjerač vremena koji raspolaže uticajnim COSC sertifikatom, ali je takođe uspješno prošao rigorozne i složene testove kontrole kvaliteta i tačnosti u okviru ateljea Rolex.

Rolex GMT-Master II – Ref. 126719BLRO

Na zglobu ruke, 40-milimetarski GMT-Master II "Pepsi" u 18k belom zlatu zadivljuje svojom siluetom i igrom boja - pogotovo u kombinaciji sa nesvakidašnjom komponentom brojčanika vanzemaljskog porekla

Rado ćemo Vam predstaviti kolekciju GMT-Master II u našim Rolex Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


GMT-Master II

Ref: m126719blro-0002

Maloprodajna vrijednost: 38'000 EUR
Rolex butik Porto Montenegro


Pošaljite zahtev

GMT-Master IINastavite da čitate:


Aug 3, 2020

Rolex & Formula 1® 70th Anniversary Grand Prix

Kao važan dio prestižnih manifestacija, kompanija Rolex tradicionalno pruža snažnu podršku vozačima profesionalnih trka ali i nizu organizacija, uključujući i prvoklasni automobilski sport.

Jul 27, 2020

Rolex Datejust 41 - Ref. 126331

Danas sa zadovoljstvom predstavljamo rijedak i podjednako atraktivan časovnik - Rolex Oyster Perpetual Datejust 41, reference 126331-0015.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Rolex Cellini Date - Ref. 50519

Rolex Cellini Date prihvata prepoznatljive vrijednosti koje definišu izvrsnost kompanije Rolex i upotrebljava ih za stvaranje izuzetnog modela, kreiranog za svečane prilike i elegantnija izdanja.

Pročitajte više