Ser Džeki Stjuart & Formula 1 ® Rolex Magyar Nagydíj 2019

7 minuta čitanja

Rolex se nedavno ponovno našao u ulozi pokrovitelja elitnog događaja u F1 kalendaru – Velike nagrade Mađarske. Održana na čuvenoj stazi Hungaroring, koja je ugostila ljubitelje Formule 1 iz cijelog svijeta, poznata trka je protekla i u znaku časovnika sa znakom krune. Naime, Rolex časovnik koji je bio postavljen nadomak izlaska iz čuvenog trkačkog pita precizno je odredio početak svake etape vremena, uključujući startovanje kruga koji je uvertira za početak trke Formule 1.

Sir Jackie Stewart & Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj 2019

Stvarajući poseban odnos, Rolex i svijet Formule 1 jedinstveni su primjer zajedničkih vrijednosti, tandema koji zajedno stvara jedinstveni svijet performansi i najsavremenije tehnologije, zadivljujući ljubitelje trka i mjerača vremena širom planete

Među cjenjenijim gostima kompanije Rolex u Paddock klubu, koji je smješten neposredno iznad staze, bio je i Ser Džeki Stjuart, trostruki prvak Formule 1 i najdugovječniji Rolex Testimonee partner, koji je prošle godine proslavio 50. godišnjicu saradnje sa brendom Rolex. U petak, nakon što je posjetio renomirani Paddock klub i pružio Rolexovim gostima nezaboravan obilazak prostora oko staze, Ser Džeki Stjuart je uveličao i naš koktel, koji je održan u zvaničnom Rolex Petite Geneve Petrović butiku u Andraši ulici.

Sir Jackie Stewart & Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj 2019

U govoru koji je održao, Ser Džeki Stjuart omogućio je našim gostima neprocjenjiv uvid u magičan svijet Formule 1, njegov život posvećen trkama, kao i Rolex časovnicima. I zaista, malo ko može tvrditi da posjeduje veće iskustvo i razumijevanje svijeta brzine i Rolex nasljeđa od Džeki Stjuarta

Osim nezaboravnih trofeja iz svijeta trka, 1971. godine Ser Džeki Stjuart je primio izuzetno vrijedan orden visokog reda Britanskog kraljevstva, a 2001. godine za jedinstveni doprinos na spisak rijetkih priznanja upisao je i titulu viteza.

Nakon nastupa u poznatim timovima poput ekipa BRM, Matra, March i Tyrell, Ser Stjuart u istoriju automobilskog sporta ušao je kao prvak Formule 1 u sezonama 1969, 1971 i 1973, uz 27 pobjeda, 43 postolja i 17 pol pozicija.

Osim nezaboravnih nastupa na trkačkoj stazi, koji su doprinijeli da stekne nadimak "Leteći Škot", Ser Džeki Stjuart je bio ključni faktor za poboljšanje sigurnosti u svijetu automobilskih trka, kroz zalaganje za efikasniju medicinsku podršku i poboljšanje uslova na stazi – poput unapređenja na Hungaroringu koja su doprinijela da Felipeu Masi život bude spašen nakon snažnog sudara na Velikoj nagradi Mađarske 2009. godine.

Sir Jackie Stewart & Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj 2019

Ser Džeki Stjuart na dodjeli Velike nagrade Mađarske za 2019. godinu

Svjedoci smo da Ser Stjuart ima apsolutno nevjerovatne priče, koje su plod njegove višedecenijske posvećenosti automobilskom sportu. On je takođe izveo na put uspjeha više generacija vozača, što je uz bliskost sa svijetom F1 adrenalina doprinijelo da Ser Džeki Stjuart postane legendarna figura u svijetu “najbržeg cirkusa”.

Sir Jackie Stewart & Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj 2019

Rolex Day-Date 36 je izbor Džekija Stjuarta više od pedeset godina, od trenutka kada je 1966. godine obilježio svoj prvi veliki trkački uspjeh modelom u 18k zlatu

Nakon što se već prvog dana kvalifikovao za respektabilnu trku 500 milja Indijanapolisa, tadašnji novajlija među vozačima, Džeki Stjuart obilježio je uspjeh Rolex Day-Date časovnikom od 18k zlata. Njegova ljubav prema časovnicima sa znakom krune od samih početaka bila je neobično jaka, pa je jedino Rolex mogao da simbolično označi početak trajne veze. Pedeset godina Ser Stjuart i Rolex proveli su u zajedničnom traganju za apsolutnim savršenstvom koje je izraženo performansama. Veliki napori odveli su ih do vrhunca ljudske i mehaničke izvrsnosti. Njih je vezalo nasljeđe, koje je pomoglo u oblikovanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti automobilskog sporta.

Cijenjene zvanice Petite Geneve Petrović butika bile su počastvovane prisustvom Ser Džekija Stjuarta na F1 trci Velike nagrade Mađarske, kao i na svečanom koktelu koji je održan u našem butiku u Andraši ulici. Čuvenom „Letećem Škotu“ želimo sve najbolje i veselimo se narednim posjetama.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Ser Džeki Stjuart & Formula 1 ® Rolex Magyar Nagydíj 2019Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više
Šta ste propustili: