Rolex & National Geographic

8 minuta čitanja

Nedavno smo predstavili program Rolex Awards for Enterprise, a danas imamo priliku da upoznamo još jedan aspekt neprekidne podrške koju Rolex pruža pojedincima i organizacijama, dijeleći iste vrijednosti - zaštitu prirodne sredine i promociju pomoći koja je neophodna čovječanstvu. Tim povodom otkrijte dugogodišnju saradnju kompanija Rolex i National Geographic.

Rolex & National Geographic

Fotografija Andija Bardona, člana ekspedicije Perpetual Planet Extreme Exploration na izazovnom Khumbu glečeru, dijelu Mont Everesta

Partnerstvo brenda Rolex sa kompanijom National Geographic nas vraća u 1954. godinu i dane kada je započela saradnja Edmunda Hilarija i Tenzinga Norgaja, nakon prvog uspješnog uspona na Mont Everest koji je organizovan godinu dana ranije.

Nije novost da upravo Rolex i National Geographic imaju bogatu istoriju ulaganja u inovativne ideje, smjele projekte i pojedince koji se usuđuju da preispitaju i pomjere granice u okviru najizazovnijih polja interesovanja.

National Geographic tako već više od 130 godina prednjači u širenju razumijevanja našeg svijeta i stvaranju rješenja za zdraviju i održivu budućnost.

Takođe, Rolex tradicionalno podržava izvrsne pojedince i inicijative putem dugogodišnje tradicije altruizma - od legendarnog plivanja Mercedes Gleitze, preko prvog uspješnog uspona na Mont Everest pa sve do premijernog osvajanja najdublje tačke na Zemlji - Marijanskog rova, Rolex je nepodijeljeno posvećen pružanju podrške osobama koje teže nezaboravnim dostignućima, čak i u momentima kada su još uvijek daleko od cilja.

Rolex & National Geographic

Zapanjujuća fotografija Everesta, djelo neustrašivog istraživača i fotografa Toma Metjusa

Kao vizionarske organizacije, Rolex i National Geographic ujedinile su svoju strast i predanost istraživanju. Naučnici iz National Geographic društva nerijetko su bili članovi Rolex Awards žirija, dok je najmanje 16 laureata uglednog programa Rolex Awards for Enterprise takođe uzelo učešće u programu National Geographic Explorers ili su bili na listi zaslužnih stipendista.

Sada, zahvaljujući podršci Perpetual Planet Extreme Expeditions programa Rolex sa ponosom dijeli svoje iskustvo, resurse i ideale u okviru teme koja bi mogla da postane svjedočanstvo i najkritičnija misija u dosadašnjoj istoriji: riječ je o petogodišnjem naporu da se dokumentuju promjene koje se događaju u ekstremnim uslovima na planeti Zemlji, na udaljenim i nedovoljno istraženim lokacijama.

Rolex & National Geographic

Istorijska fotografija Sir Edmunda Hilarija i Tenzinga Norgaja, na usponu Mont Everesta iz 1953. godine. Kompanija Rolex je na nezaboravnoj ekspediciji istraživače opremila hronometrima sa znakom krune

Ekspedicije Perpetual Planet Extreme uključuju niz akcija za proučavanje tri vitalna i ekstremna okruženja naše planete: riječ je o planinama, prašumama i okeanima. Akcije za cilj imaju postavljanje najmodernije tehnologije na graničnim mjestima, nepristupačnim i najslabije dostupnim regijama kako bi se otkrilo kako ljudska aktivnost na drugim mjestima utiče na njih.

Rolex & National Geographic

Izvorna Rolex reklama iz 1933. godine, sa ponosom prikazuje prvi ručni časovnik otporan na vodu i prašinu - Rolex Oyster, naglašavajući pionirske veze sa istraživanjem kompanije Rolex

To će, po svemu sudeći, zahtijevati odgovore i nova rješenja za suprotstavljanje negativnim efektima koji se ne mogu ignorisati: partnerstvo kompanije Rolex i Perpetual Planet Extreme ekspedicije će upravo tražiti predloge za najhitnija pitanja.

Rolex & National Geographic

Filmski stvaralac i član Rolex Testimonee programa Džejms Kameron primio je čestitke nakon izlaska iz mističnog Marijanskog rova 2012. godine

Na temu projekta, predsjednik i izvršni direktor National Geographic društva Tracy R. Wolstencroft izjavio je sljedeće: "Zajedno sa našim partnerima u kompaniji Rolex iskoristićemo snagu nauke, istraživanja i pripovijedanja, kako bismo naglasili kritički uvid našeg svijeta, svijeta koji se mijenja pred našim očima. Na taj način zajedno želimo da unaprijedimo razumijevanje, kao i da ponudimo rješenja za postizanje ravnoteže na planeti."

Obje organizacije dugo su inspiraciju pronalazile iz udaljenih mjesta našeg sijveta i čuda koje ih krase - u hrabrosti, vještini i upornosti kao neophodnih sastojaka za dostizanje izvrsnosti. U okviru Perpetual Planet programa Rolex i National Geographic upravo su ujedinili sve pomenute osobine. Oni ujedno nastoje sa služe čovječanstvu i samoj planeti Zemlji, kroz informacije koje će istraživači i naučnici marljivim radom prikupiti.

Rolex & National Geographic

Rolex laureat za 2016. godinu Vreni Hojzermn sa morskim anemonama u čileanskim patagonskim fjordovima

Pokazuje se, dakle, da Rolex ostaje na poziciji apsolutnog liderstva u istraživanju - a posebno u njegovim najreprezentativnijim sferama. Takođe, Rolex nastavlja podržavanje duha avanture, posebno u trenucima kada je uparen s najboljim ljudskim namjerama: namjerom edukacije, profesionalnog usavršavanja i unapređenja vrlina.

Kako bismo Vam pomogli da postanete dio duha izvrsnosti koji je karakterističan za kompaniju Rolex, sa zadovoljstvom vam predstavljamo legendarnu liniju Rolex Professional časovnika, čiji je dizajn potvrđen upravo u okviru najsmjelijih avantura.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex & National GeographicNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više