Rolex Perpetual Planet

8 minuta čitanja

Za osnivača kompanije Rolex Hansa Vilsdorfa svijet je bio jedinstvena pozornica, živa laboratorija – nepresušni izvor istraživanja, stvaranja i nadahnuća. Vilsdorf je taj magični svijet koristio kao poligon za časovnike, testirajući ih na najekstremnijim mjestima i najudaljenijim meridijanima - pružajući podršku naučnicima, avanturistima i istraživačima u neprekidnom procesu usavršavanja. Poštujući nasljeđe, Rolex danas nastavlja pomenutu baštinu nastojeći da podrži vizionare sa kojima dijeli iste vrijednosti, kao i izvanredne pojedince koji će uz asistenciju Rolex časovnika i dalje neumorno ići ka istom cilju – neprekidnom okretanju naše planete.

Rolex Perpetual Planet

Rolex laureat za 2006. godinu Zenón Gomez Apaza čuva tradicionalne tehnike uzgajanja na andskom Altiplanu, čarobnoj pozornici prirode

U 21. vijeku istraživanje radi otkrića ustupilo je mjesto istraživanju kao načinu očuvanja svijeta i prirodne harmonije. U skladu sa tradicijom, Rolex nastavlja da razvija nasljeđe nezaboravnog osnivača i podržava istraživače koji su vrijeme i život posvetili veoma značajnoj misiji. Taj je napor doveo do toga da atelje Rolex 2019. godine pokrene kampanju pod nazivom Vječna planeta.

Rolex Perpetual Planet

Dobitnik nagrade Rolex za 1998. godinu Louis Liebenberg (lijevo) u Južnoj Africi tokom testiranja naprednog cybertrackera

Do sada smo vas upoznali sa bliskom i dugoročnom saradnjom kompanija Rolex i National Geographic. Dijelom, to je partnerstvo u znaku podrške organizaciji National Geographic Society, koja marljivo prikuplja klimatske podatke, kao i saradnje sa inicijativom Silvije Erl, inicijalnim programom Mission Blue za zaštitu okeana putem mreže zaštićenih morskih područja „Tačke nade.“ Posljednje ali definitivno ne manje značajne, tu su i Rolex nagrade za preduzetništvo - koje su takođe predstavljene, laureati koji afirmišu jedinstvene projekte koji unapređuju znanje, štite ljudsko i ekološko blagostanje.

Rolex Perpetual Planet

Laureat Rolex nagrade za 2014. godinu, Francesco Sauro, istražuje pećine u planinama Amazonije kako bi pronašao tragove evolucije života

A sve je počelo istorijske 1926. godine, kada je utemeljitelj brenda Rolex iz 1905. godine Hans Vilsdorf šokirao svijet predstavljajući prvi vodootporni ručni časovnik - Rolex Oyster. Uslijedilo je novo poglavlje iz 1931. godine, koje je proteklo u znaku samonavijajućeg Perpetual mehanizma: upravo su pomenuti patenti u harmoniji razlog zašto je zvučni natpis Oyster Perpetual prisutan na brojčanicima svih Rolex modela, osim kolekcije izrazito elegantnih Cellini časovnika.

Rolex Perpetual Planet

U Tunisu, dobitnica Rolex nagrade Sarah Toumi za 2016. godinu, pokušava da zaštiti poljoprivredno zemljište od uticaja Sahara pustinje

Danas Perpetual svijet ima posebno mjesto u Rolex univerzumu: odnosi se na prvoklasan, robustan samonavijajući mehanizam koji doslovno pokreće svaki Rolexov časovnik; zvučni termin takođe afirmiše stremljenje kompanije Rolex, koja želi da započne ciklus promjena u svijetu kroz Perpetual simboliku.

Rolex Perpetual Planet

Dobitnik Rolex nagrade za 2016. godinu Joseph Cook, istražuje kako mikroorganizmi u ledenoj ploči utiču na klimu

Kao takve, vizije i vrijednosti Hansa Vilsdorfa i danas pouzdano vode kompaniju: od istraživanja do očuvanja, Rolex je gotovo cjelokupan vijek podržavao pionirske istraživače, pomjerajući granice ljudskog napora i mogućnosti. Kampanjom Perpetual Planet, pokrenutom 2019. godine, Rolex je još jednom potvrdio dugoročno opredjeljenje i podršku istraživačima u njihovim neumornim nastojanjima zaštite životne sredine, istovremeno čuvajući i sebe. Jer, kako je Silvija Erl jednom prilikom istakla: "Mnogi još uvijek ne razumiju da zaštita okeana znači da mi zapravo aktivizmom štitimo sebe i generacije koje dolaze."

Rolex Perpetual Planet

Amazonija, Brazil, mjesto gde je 2002. godine dobitnik Rolex nagrade José Márcio Ayres stvorio Mamirauá institut za održivi razvoj

U tom cilju, obaveza kompanije Rolex usmjerena je na Rolex nagrade za preduzetništvo i partnerstvo sa National Geographic društvom, te inicijativu Silvije Erl Mission Blue. A sve je to samo početak planova...


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Perpetual PlanetNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više
Šta ste propustili: