Petite Genève Petrović web stranica koristi kolačiće. Saznajte više o kolačićima na linku. Ukoliko nastavite da koristite web stranicu saglasni ste sa korišćenjem kolačića.
  

Rolex Sky Dweller - Ref. 326934

12 minuta čitanja

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller predstavlja zapanjujuća dostignuća svijeta mehaničkog časovničarstva 21. vijeka. Jedan od najsloženijih mehanizama koje je atelje Rolex ikada kreirao vješto je uklopljen u elegantan stil i neuporedivu jednostavnost upotrebe. Upravo zbog toga danas sa velikim zadovoljstvom predstavljamo Rolex Sky-Dweller u Oystersteel verziji sa prestižnom rebrastom prstenom od 18k bijelog zlata i bijelim brojčanikom.

Rolex Sky Dweller - Ref. 326934

Tehnički besprekoran i časovničarski očaravajuć u svakom izdanju, Sky-Dweller označava još jedan neuporedivi trenutak u istoriji kompanije Rolex. Zahvaljujući prvoklasno oblikovanom Oystersteel čeliku Rolex Sky-Dweller promoviše impresivna antikorozivna svojstva kućišta i narukvice, dok je dodir luksuza potvrđen osamnaestokaratnim rebrastim bezelom od bijelog zlata

Sky-Dweller promoviše godišnji kalendar, dvostruku vremensku zonu i nenadmašni Ring Command sistem kao elemente koji su besprekorno sinhronizovani sa samonavijajućim Rolex Oyster Perpetual mehanizmom. Uprkos impresivnim funkcijama i performansama, Sky-Dweller afirmiše intuitivan i jednostavan sistem upotrebe, prvenstveno namijenjen svjetskim putnicima koji vrijeme provode u avionu, što ime prestižnog modela i implicira.

Rolex Sky Dweller - Ref. 326934

Opremljen godišnjim Saros kalendarom, Rolex Ring Command sistemom i alternativnom vremenskom zonom Sky-Dweller je jedinstvena kombinacija tehničke izvrsnosti i svedenog dizajna. Od svog raskošnog eksterijera i ergonomije brojčanika, do Rolex 9001 mehanizma, Sky-Dweller predstavlja primjer savremenog časovničarstva, mjerača vremena namijenjenog svjetskim putnicima

Jedinstveni godišnji Saros kalendar nazvan po astronomskoj pojavi istog imena ilustruje datum na poziciji za 3 časa, sa praktičnom funkcijom uvećanja, kao i dvanaest diskretnih elemenata koji su raspoređeni na rubu brojčanika, neposredno uz dvanaest osamnaestokaratnih satnih indeksa.

Ova komplikacija omogućava da se Sky-Dweller trenutno prilagoditi vrijednostima u svakom mjesecu koji ima 30 dana, sa pouzdanim sistemom koji sinhronizuje tačan datum i aktuelni mjesec u godini. Rolex Sky-Dweller zahtijeva aktivnost ponosnog vlasnika svega jednom u toku godine, krajem februara, kada se prikaz prebacuje na prvi dan narednog mjeseca.

Rad Sky-Dweller indikatora može se obavljati putem zajedničke upotrebe Twinlock krunice i Ring Command bezela. Krunica zapravo funkcioniše na isti način poput svih aktuelnih časovnika sa znakom krune: zahvaljujući funkciji odvrtanja - krunica se može koristiti za navijanje mehanizma ili nakon izvlačenja za odabir različitih funkcija. Ipak, krunica modela iz Sky-Dweller kolekcije ima jedan položaj za podešavanje – pa se koristi u kombinaciji sa naprednim Command sistemom.

Rolex Sky Dweller - Ref. 326934

Sky-Dweller skladno spaja rafinirane proporcije sa vrhunskim performansama, pri čemu ga dimenzija kućišta od 42 milimetra svrstava u veće Rolex časovnike. Zahvaljujući vješto integrisanim krajevima Oyster narukvice, zakrivljenim lugovima i optimalnim odnosom mase, Sky-Dweller promoviše izvrsnu udobnost prilikom dugotrajnog nošenja

Rafinirana Ring Command oznaka se odnosi na rotirajući bezel projektovan za ekskluzivnu liniju Sky-Dweller časovnika. Diskretno prerušen – budući da ne postoje vidljivi tragovi da se 18k bezel može rotirati, prestižni okvir kućišta može se jednostavno okretati u bilo kojem smjeru kako bi vlasnik odabrao između četiri različite pozicije. Jedna od njih je neutralna pozicija, dok tri preostala položaja bezela stoje na raspolaganju za postavljanje datuma, alternativnu vremensku zonu i pozicioniranje osnovnog vremena. Zadovoljstvo upotrebe Ring Command bezela, koji glatko klizi i samouvjereno pronalazi poziciju nagoveštavaju besprekoran inženjering ateljea Rolex, koji je na primjeru Sky-Dweller časovnika potvrdio karakterističnu izvrsnost.

Sofisticirani Rolex mehanizam 9001 stavlja na raspolaganje 72 časa rezervne snage zahvaljujući izuzetno efikasnom i pouzdanom Perpetual sistemu dvosmjernog navijanja, koji je zaštitni znak kompanije Rolex.

Napredni kalibar omogućava istovremeni prikaz dvije vremenske zone: osnovne kazaljke ilustruju lokalno vrijeme, dok je prikaz na 24-satnoj skali zadužen za prikaz vremena kod kuće, tokom putovanja.

Intenzivno bijeli brojčanik dodatno naglašava funkcionalnost Sky-Dweller modela. Njegovi veliki indeksi od bijelog 18k zlata, kao i kazaljke ispunjene su Chromalight materijalom koji osigurava idealno očitavanje, što uz dodatak uvećanja prikaza datuma stvara uslove za besprekornu ergonomiju. Izuzetna preciznost, proporcije i upotrebljivost čine Sky-Dweller najprikladnijim časovnikom zahtjevnih džet-set korisnika

Trodjelna Oyster narukvica, izrađena u cjelini od Oystersteel čelika je zahvaljujući poliranoj površini savršeno uklopljena u vizuelni identitet Sky-Dweller modela sa bijelim brojčanikom i luksuznim detaljima 18k bijelog zlata. Sklopiva Oysterclasp kopča sa 5mm Easylink sistemom produžetka garantuje unapređenje komfora, karakteristike koja tradicionalno prati imidž Oyster narukvice.

Rolex Sky Dweller - Ref. 326934

Rolex Ring Command sistem nudi jedinstveno iskustvo povezivanja mehanizma i korisnika. Iako njegov izgled savršeno prikriva vanserijsku funkcionalnost, prilikom postavljanja ili izmjene bilo koje funkcije, pokretni bezel od bijelog 18k zlata treba rotirati do željene pozicije, koja funkcioniše harmoniji sa krunicom. Glatkim klizanjem i čvrstim pozicijama, Rolex Ring Command naglašava domete izvanrednog inženjerstva koje promoviše Sky-Dweller

Sve navedene vrline prefinjenog Sky-Dweller modela samo su potvrda izvrsnosti časovnika koji je namijenjen svjetskim putnicima. U skladu sa nasleđem impresivna svestranost je potvrđena i legendarnim Oyster kućištem koje garantuje vodootpornost od 100 metara.

Bilo bi nam zadovoljstvo da Sky-Dweller kolekciju upoznate u našim Rolex Petite Geneve Petrović buticima, na lokacijama u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Pošaljite zahtev

Sky-DwellerNastavite da čitate:


Feb 17, 2020

Rolex & svijet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je Rolexna adresi Rolex.org pokrenuo web stranicu posvećenu njegovanju nasleđa i vrijednosti osnivača kompanije, vrijednosti koje i danas predstavljaju simbol Rolex krune.

Feb 10, 2020

Rolex Lady-Datejust 28 - Ref. 279384RBR

Kompanija Rolex izuzetno rijetko kombinuje dominantno čeličnu spoljašnost sa upotrebom raskošnih dijamanata: upravo zbog te karakteristike Lady-Datejust 28 svrstava se u ekskluzivnu grupu vrlo posebnih časovnika.

Feb 3, 2020

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116508

Zeleni brojčanik, u nijansi koja se najčešće povezuje sa Rolex časovnicima, portretiše potpuno zlatni model Cosmograph Daytona, izdvajajući ga već na prvi pogled od ostalih verzija slavne kolekcije.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Rolex Datejust 36 – Ref. 126233

Datejust 36 u Yellow Rolesor izdanju predstavlja savršeno izdanje i za sezonu nakon prazničnih darivanja, budući da je u pitanju časovnik koji se ističe dopadljivim zelenim brojčanikom i klasičnim rimskim brojevima.

Pročitajte višeRolex Day-Date 40 - Ref. 228396TBR

Danas imamo privilegiju predstavljanja jedne od najspektakularnijih i najređih verzija u svijetu finog časovničarstva – u pitanju je Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40 u M228396TBR-0002 izdanju.

Pročitajte više