Rolex Day-Date 40
Referenca 228206

9 minuta čitanja

Časovnik koji je obilježio najznamenitije faze svjetske istorije, u svakom Oyster Perpetual Day-Date izdanju promoviše autentičan Rolex imidž i status "predsjedničkog časovnika". Iako modeli prestižne kolekcije dijele iste vrijednosti, vanserijski inženjering i besprekoran kvalitet, u pogledu upotrijebljenih materijala jedna se verzija kolekcije Day-Date ističe posebnim karakterom i statusom – u pitanju je Day-Date koji je u potpunosti izrađen od 950 platine.

Rolex Day-Date 40 – Ref. 228206

Day-Date 40 bio je prvi časovnik sa znakom krune koji je uveo potpuno nove Superlative Chronometer standarde testiranja u okviru kompanije Rolex. Rolex kruna ispod oznake za 6 časova simbolično označava prisustvo najaktuelnije generacije Rolex kalibra, koji promoviše lidersku tehnologiju i performanse u svijetu prvoklasnog časovničarstva

Platina ima posebno mjesto u svijetu elitnog časovničarstva. Iako se i zlato i platina mogu pohvaliti vrhunskim prestižom, platina afirmiše sjaj sa kojim se nijedan materijal ne može mjeriti.

Rolex Day-Date 40 – Ref. 228206

Zapanjujuće efektne proporcije modela Day-Date 40 simbol su neprolazne elegancije u modernom obliku

Prije nego što pažnju posvetimo specifičnostima i estetici postoji još jedan, skriveni aspekt platine koji je čini još egzotičnijom među materijalima koji se koriste za izradu kućišta i narukvica finih časovnika. Riječ je o svojevrsnom izazovu oblikovanja, obrade i dekoracije.

Iako je gusta i iznenađujuše teška, platina je istovremeno pogodna za oblikovanje. U praksi to znači da je blok platine, koji se pretvara u oblik monoblok Oyster Day-Date kućišta ili dio President narukvice izuzetno zahtjevan za obradu.

Jedan komad platine se u kontaktu sa specijalizovanim alatom ponaša poput hiljada komadića zlata, pa gustina materijala čini njegovo preoblikovanje izuzetnim izazovom.

Nakon prevazilaženja tog izazova, na red dolazi naredna faza - etapa postizanja unikatnog sjaja koji je zaštitni znak Day-Date kolekcije. Uprkos velikoj pažnji i najsavremenijim tehnikama - koristeći čak i najmekše elemente za poliranje i posebne paste - platina se tokom postupka završne obrade i dalje intenzivno zagrijava. Postizanje izvrsnosti zahtijeva niz vještina i vrlina: beskompromisno strpljenje, besprekoran vid i vješte ruke, nakon čega kao rezultat dobijamo savršeno poliranu površinu Day-Date kućišta i brušene površine spoljašnih karika President narukvice.

Rolex Day-Date 40 – Ref. 228206

Ništa se ne može uporediti s nošenjem platinaste Day-Date verzije. Njegova masa i sjaj u kombinaciji s izvrsnim proporcijama i tankim profilom doprinose da pomenuti Rolex postane časovnik vrhunskog prestiža

Ipak, trud i spretnost dolaze do izražaja već kada prvi put uzmete u ruku Day-Date 40. Težina koju samouvjereno nosi odmah je uočljiva i prepoznatljiva u poređenju sa osamnaestokaratnim zlatnim časovnicima – dok je razlika još naglašenija u odnosu na čelične sportske modele. Platina takođe doprinosi jedinstvenom iskustvu nošenja, koje obuhvata provjereni šarm i prefinjenost Day-Date 40 linije.

Riječ je u svojevrsnoj ekskluzivi: trenutno je samo Day-Date u verziji 40 milimetara dostupan u platini – dok je nedavno modernizovani Day-Date 36 moguće dobiti isključivo u 18k bijelom, žutom ili Everose zlatu, ali ne i od platine.

Prirodno, kućište i narukvicu od 950pt kompletira i Ice Blue brojčanik - autentične nijanse koja je rezervisana za platinaste Rolex modele, a nije dostupna u kombinaciji sa drugim materijalima. Značajan dio brojčanika čine i ručno nanijete rimske oznake, koje su izrađene od blokova čvrstog 18k zlata za dodatnu dubinu i trodimenzionalnost.

Jedinstveni tonovi plave boje su u apsolutnoj harmoniji sa osamnaestokaratnim bijelim zlatom čuvene Rolex krune - koja je vidljiva ispod praktičnog prikaza dana u nedjelji, na položaju 12 časova.

Rolex Day-Date 40 – Ref. 228206

Day-Date 40 promoviše ekskluzivni Ice Blue brojčanik, koji je rezervisan samo za Rolex časovnike koji su izrađeni od izvanrednog metala – prestižne platine

Pokretan kalibrom 3255 manufakture Rolex koji kompletira neponovljivo iskustvo nošenja, Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40 je potvrdio jedinstvenu eleganciju prestižnog modela, reference m228206-0001.

Rolex Day-Date 40 – Ref. 228206

Brojčanik Ice Blue nijanse dekorisan je rimskim brojevima, koji su izrađeni od čvrstih blokova 18k zlata, kako bi se dodatno naglasila dubina i složenost autentične plave boje

Biće nam zadovoljstvo da kolekciju Day-Date upoznate u našim Rolex Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Day-Date 40
Referenca 228206Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više