Petite Geneve Petrović & Mark Veber u Porsche centru Budimpešta

9 minuta čitanja

Autorizovani Rolex butik u Budimpešti Petite Geneve Petrović, Porsche Centrum Budapest i Hugo Boss organizovali su nedavno nesvakidašnji događaj, čiji je domaćin bio impresivan Porsche Centrum salon u mađarskoj prijestonici. Naši gosti imali su te večeri jedinstvenu priliku da upoznaju nekadašnjeg vozača Formule 1 i ambasadora sve tri kompanije – Australijanca Marka Vebera, kao i da uživaju u aktuelnoj ponudi Rolex časovnika i Porsche automobila.

Posebno veče obilježila je saradnja kompanija Petite Geneve Petrović, Porsche Centrum iz Budimpešte i brenda Hugo Boss, ali i posjeta svjetski poznatog vozača trkačkih automobila Marka Vebera. Tom prilikom, u centru pažnje bili su zanosni Rolex časovnici, kao i kolekcionarski Porsche automobili, uključujući model serije Endurance i oldtajmer 356 Coupé

Marka Vebera smo već detaljno predstavili u članku - Every Rolex Tells A Story: Mark Weber. Tom prilikom pažnju smo posvetili njegovoj životnoj priči, apsolutnoj posvećenosti automobilskim trkama kao i prvom Rolex časovniku u kolekciji - modelu GMT-Master II kojim je svojevremeno obilježio prvu Grand Prix pobjedu.

Posebnu zahvalnost dugujemo cijenjenim gostima koji su prisustvovali događaju, organizovanom u partnerstvu s kompanijama Porsche Centrum Budapest i Hugo Boss. Tom prilikom posjetioci su imali rijetku privilegiju da upoznaju i za uspomenu fotografišu bivšeg vozača Formule 1 i svjetskog šampiona u trkama izdržljivosti, ali i da neposredno dožive intervju sa F1 stručnjaka Veberom

Veliki proboj uslijedio je 2009. godine, osvajanjem Grand Prix takmičenja u Nemačkoj, uz čak osam pozicija na pobjedničkom postolju u toku sezone. Upravo je taj trijumf podstakao Vebera da pobjedu obilježi prvim Rolex časovnikom u kolekciji, modelom GMT-Master II koji je postao simbol svih napora i odricanja u karijeri. Sljedeći korak Veber je napravio 2014. godine ulaskom u svijet zahtjevnih trka izdržljivosti, s istim Rolex časovnikom na zglobu ruke. Simbolika je jasna, a ostalo je istorija.

Posjetioci su takođe imali rijetku priliku da čuju intervju stručnjaka za Formulu 1 Zoltana Szujoa s gospodinom Veberom, uz mogućnost za fotografisanje i razgovor s devetostrukim pobjednikom F1 Grand Prix trka.

Mark Veber je ovom prilikom za događaj odabrao časovničarski klasik - Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona u bijelom zlatu, usklađen s elegantnom Oyster narukvicom od 18k bijelog zlata i atraktivnim plavim brojčanikom koji je dekorisan crvenim detaljima. Gospodin Veber je podijelio sa nama da još uvijek posjeduje i rado koristi GMT-Master II od 2009. godine - te da uz Rolex Daytonu koju je nosio na događaju u kolekciji ima i verziju modela Daytona na Oysterflex kaišu od elastomera.

Oyster perpetual cosmograph daytona - ref.116509

Oyster perpetual cosmograph daytona - ref.116519ln

Pitali smo Marka Vebera, nakon što je u biografiju upisao više od 200 F1 Grand Prix nastupa i iskustvo za upravljačem Porsche modela na Le Manu, kako je moguće da Rolex časovnici pružaju više zadovoljstva od adrenalinskih automobila? Nakon kraćeg razmišljanja uslijedio je odgovor: „Znate, vrhunski časovnik je ličniji predmet od trkačkog automobila, čak i od modela kojima čovjek poput mene duguje nezaboravne uspjehe u karijeri. Moj časovnik je uvijek tu, uz mene, pa je prirodno postao i deio najvrednijih uspomena u dosadašnjem životu. Sjećanja i uspjesi sada su neraskidivo vezani i za njega... "

Mark Veber, ambasador Rolex programa ali i partner kompanija Porsche i Hugo Boss, tokom zajedničkog događaja nosio je model Cosmograph Daytona od 18k bijelog zlata

I premda se Mark Veber svrstava u grupu elitnih Rolex ambasadora, širom svijeta postoji nebrojeno mnogo vlasnika Rolex časovnika koji s istim ponosom posmatraju svoju kolekciju ili omiljeni model sa znakom krune.

Želimo i ovom prilikom da zahvalimo uvaženim gostima koji su odvojili vrijeme da posjete ekskluzivni događaj, organizovan u partnerstvu s Porsche Centrum Budapest i brendom Hugo Boss. Takođe, biće nam zadovoljstvo da Vas dočekamo u našem Petite Geneve Petrović butiku u Budimpešti, na adresi Andrássy 10.


Pošaljite zahtev

Cosmograph DaytonaNastavite da čitate:


Mar 23, 2020

Rolex Datejust 31 – Ref. 278341RBR

Naglašavajući stilske atribute ženstvene ljepote, Datejust 31 u Everose Rolesor izdanju dijamantskim detaljima afirmiše nesvakidašnji izgled i osjećaj prilikom nošenja.

Mar 16, 2020

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116503

Zahvaljujući efektnoj Rolesor kombinaciji 18k žutog zlata i Oystersteel čelika, Rolex omogućava da upoznate elegantniju prirodu modela Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil

Rolex Lady-Datejust 28 - Ref. 279384RBR

Kompanija Rolex izuzetno rijetko kombinuje dominantno čeličnu spoljašnost sa upotrebom raskošnih dijamanata: upravo zbog te karakteristike Lady-Datejust 28 svrstava se u ekskluzivnu grupu vrlo posebnih časovnika.

Pročitajte više