Rolex Cosmograph Daytona
Referenca 116509

9 minuta čitanja

Autorizovani Rolex Petite Geneve Petrović butik iz Budimpešte održao je nedavno veoma uspješan događaj u partnerstvu sa kompanijama Porsche Centrum Budapest i Hugo Boss. Tim povodom gosti su imali prilikuda uživaju u društvu Marka Vebera, bivšeg vozača Formule 1 i svjetskog šampiona u trkama izdržljivosti, koji je titulu osvojio za upravljačem Porsche automobila.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116509

Prilikom kontakta sa svijetlom plavi brojčanik, ekskluziva posvećena verziji od bijelog 18k zlata, promoviše suptilan sjaj. Njegove kazaljke i indeksi oblikovani u 18k bijelom zlatu čine savršenu harmoniju i vizuelnu cjelinu

Veberov izbor časovnika za ekskluzivni događaj bio je Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, u verziji 116509 koja afirmiše 18k belo zlato, s blistavim plavim brojčanikom i crvenim detaljima. Marku Veberu i događaju posvećen je poseban članak pa ćemo danas pažnju usmjeriti na prvoklasni časovnik sa funkcijom hronografa.

Legendarni časovnik kompanije Rolex ima svoje korijene duboko u istoriji trkačkih automobila. Model Daytona tradicionalno simbolizuje vrhunske performanse, koje su namijenjene svima koji neguju strast ka vožnji i brzini.

Imenom i funkcijama Daytona je neraskidivo povezana sa svijetom automobilskog sporta, predstavlja ikonu časovničarstva i svrstava se među najprepoznatljivije i najpoželjnije modele našeg vremena.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116509

Mark Veber ponosno nosi model Cosmograph Daytona u bijelom 18k zlatu, sa plavim brojčanikom i crvenim detaljima

Zahvaljujući dimenziji kućišta od 40 mm, Daytona je zadržala eleganciju vanvremenskih proporcija. Iako rijetko navođen, izuzetno važan aspekt modela Daytona jeste način na koji čuveni Rolex odiše komforom na zglobu. Ergonomski besprekorna, sa zakrivljenim profilom kućišta, autentičnim bezelom i kompaktnim Rolex kalibrom 4130, Daytona afirmiše stil sportske elegancije - bez prenaglašenih dimenzija ili suvišnih dizajnerskih elemenata.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116509

Daytona je časovnik čiji je stil uvijek aktuelan: zahvaljujući prečniku kućišta od 40mm, vitkom profilu i svedenom dizajnu Rolex Daytona imuna je na prolaznost trendova

Cosmograph Daytona je zahvaljujući skali tahometra, trostrukim podbrojčanicima i funkcionalnim tasterima dizajnirana kao vrhunski alat namijenjen vozačima trkačkih automobila. Ovaj hronograf omogućava vozaču da mejri protekle deonice vremena, prikazane časovima, minutama i sekundama. Sati i minuti prikazani su na karakterističnim poljima na poziciji 9 i 3 časa, dok se sekunde očitavaju pomoću kazaljke u formi strelice i 60-sekundne skale. Takozvane "aktivne sekunde" označene su pregledno, na posebnom podbrojčaniku nadomak polja za 6 časova.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116509

Trodijelna Oyster narukvica i sklopiva Oysterlock sigurnosna kopča sa praktičnim sistemom Easylink 5mm produžetka elementi su izrađeni od čvrstog 18k bijelog zlata, koji raskošnom modelu pružaju jedinstveni osjećaj na ruci, ali i neponovljiv sjaj

Predstavljen na Oyster narukvici sa tri veze u 18k bijelom zlatu, Daytona kombinuje prestižni sjaj sa izvanrednom udobnošću prilikom nošenja.

Sklopiva sigurnosna Oysterlock kopča sa praktičnim Easylink 5 mm sistemom produžetka može se jednostavno i intuitivno upotrijebiti, bez upotrebe alata.

Predstavljena 1963. godine, Cosmograph Daytona ostaje simbol prestižnih sportskih hronografa, koji stilom i kvalitetom prevazilazi prolaznost – čak i 50 godina nakon premijere. U kombinaciji sa živopisnim plavim brojčanikom stvoren je sofisticiran, vanvremenski stil koji kompletira harizmu časovnika.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116509

Idealna kombinacija za svaki odjevni stil i priliku u kojoj se možete naći: Cosmograph Daytona u 18k bijelom zlatu, sa brojčanikom plave boje

Biće nam zadovoljstvo da Vam elitnu kolekciju Daytona časovnika predstavimo u Petite Geneve Petrović buticima, na lokacijama u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex Cosmograph Daytona
Referenca 116509Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više
Šta ste propustili: