Rolex Day-Date 40
Referenca 228396TBR

9 minuta čitanja

Danas imamo privilegiju predstavljanja jedne od najspektakularnijih i najređih verzija u svijetu finog časovničarstva – u pitanju je Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40 u M228396TBR-0002 izdanju.

Autentičan i funkcionalan časovničarski dragulj: Day-Date 40 u platini sa dijamantskim bezelom i detaljima brojčanika promoviše neuporedivu vještinu izrade

Prestižni Day-Date 40 izrađen je u potpunosti od platine, s trapezoidnim dijamantskim bezelom, na legendarnoj President narukvici sa nenadmašnom Crownclasp kopčom, izrađenom takođe od platine.

Ledeno plava boja je među Rolex kolekcionarima i entuzijastima poznata kao nijansa rezervisana za brojčanike platinastih Rolex modela, pa ni Day-Date 40 nije izuzetak

Unikatna, ledeno plava nijansa je među Rolex kolekcionarima i entuzijastima prepoznata kao boja rezervisana za brojčanike platinastih časovnika, pa ni ekskluzivni Day-Date 40 nije izuzetak. I dok simbol krune označava tradicionalne vrijednosti Rolex časovnika, dodatak besprekorno postavljenih, trapezoidnih dijamanata u velikoj mjeri označava vrhunac izvrsnosti Day-Date kolekcije.

Pojedinačno sortiran, testiran, odabran i obrađen, svaki od 36 dijamanata na bezelu ove po svemu posebne Day-Date 40 verzije djeluje kao primjer vizuelnog i tehničkog savršenstva. Postavka dijamanata, izvedena od strane najvještijih draguljara ateljea Rolex, ističe ljepotu ledeno plavog brojčanika koji je uokviren prestižnim nizom blistavih dijamanata. Postavka ovog zanosnog niza zahtjeva besprekornu pripremu: nakon što majstori izrade započnu postavljanje dragog kamenja, jedan za drugim dijamant zauzima svoje mjesto.… Tek nakon što poslednji kamen pronađe savršeni položaj, na red dolazi ocjenjivanje jedinstvene vještine.

Na zglobu Day-Date 40 od platine ostavlja zaista impresivan utisak, koji će zaokružiti jedinstveni osjećaj koji ovaj naglašeno masivan i fino izrađen časovnik pruža svom ponosnom vlasniku

Ledeno plavi brojčanik dekoriše niz od 10 dijamanata, filigranski oblikovanih u baguette stilu, koji ostavljaju utisak najspektakularnijih svjetlosnih oznaka.

Zahvaljujući tome, zraci svjetlosti koji uđu u ove divno obrađene i uokvirene dijamante reflektuju se na milione različitih načina – predstavljajući unikatno svjedočanstvo poznavanja i stručnosti izrade Rolex brojčanika.

Posvećenost detaljima je vanserijska: prestižno drago kamenje je uokvireno bijelim zlatom od 18 karata, materijalom koji se takođe koristi za izradu kazaljki i Rolex krune, koja se nalazi ispod pozicije za 12 časova.

Ledeno plavi brojčanik Day-Date 40 modela dekorisan sa deset velikih baguette dijamanata savršeno kompletira duboki sjaj platinaste spoljašnosti

Prvi put predstavljen 1956. godine, Rolex Day-Date časovnik je vrhunskog renomea - u svakom od mnogobrojnih izdanja. Napravljena od prestižne 950 platine i ukrašena očaravajućim dijamantnima, referenca 228396TBR uspjeva da se istakne u okviru najcenjenije kolekcije časovnika sa znakom krune.

Unutar čvrstog platinastog kućišta nalazi se kalibar 3255 manufakture Rolex koji afirmiše najnovije potencijale mehanizama, poput unaprijeđene 70-časovne rezerve snage, u cjelini redizajniranih sklopova i optimizacije energije.

Kao što ime otkriva, kućište modela Day-Date 40 mjeri 40 milimetara. To ga čini većom verzijom modela Day-Date 36 mm, koji je kompaktnija alternativa. Trenutno je isključivo Day-Date 40 dostupan u platini, što pomenutu referencu čini još posebnijom

Vrhunski hronometar nudi pet godina međunarodne garancije, potvrđujući da je Rolex Day-Date 40 od platine zaista časovnik vrhunskog prestiža.

Bilo bi nam zadovoljstvo da kolekciju Day-Date upoznate u našim Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex Day-Date 40
Referenca 228396TBRNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više