Rolex Datejust 36 – Ref. 126233

7 minuta čitanja

Datejust 36 u Yellow Rolesor izdanju predstavlja savršeno izdanje i za sezonu nakon prazničnih darivanja, budući da je u pitanju časovnik koji se ističe dopadljivim zelenim brojčanikom i klasičnim rimskim brojevima.

Iako stilom predstavlja vrijednosti prazničnog duha, Datejust 36 pruža mnogo više od sezonskog šarma. Jedinstveno nasljeđe klasičnog dizajna zapravo je simbol neprolaznih vrijednosti, koje stoje iznad trendova i aktuelnosti, istovremeno pružajući moderan vizuelni identitet koji portretiše malobrojne modele u svijetu finog časovničarstva.

Optimalne proporcije su vitalne, nerijetko potcijenjene karakteristike prestižnih časovnika pa ni Datejust 36 u Yellow Rolesoru izdanju nije izuzetak. Glatke i lepršave konture, živopisne i neutralne boje, snažne i besprekorno oblikovane komponente stvaraju savršeno uravnoteženu cjelinu

Zaista posebna Datejust 36 referenca 126233 po svim karakteristikama simbolizuje klasu prestižnih modela. Kao što ime nedvosmisleno najavljuje, Rolex promoviše uravnotežene dimenzije od 36 milimetra - veličinu koja se smatra savršenom proporcijom kako za dame, tako i za muškarce od stila. Za dame, Datejust 36 predstavlja odvažan i uočljiv izbor, ali ne i časovnik predimenzioniranih dimenzija. Isto bi se moglo reći i za njegovu spoljašnost u ekskluzivnom Yellow Rolesor ruhu. Naime, Rolex koristi izraz "Rolesor" za označavanje časovnika koji su izrađeni od rafinirane i elegantne kombinacije nerđajućeg Oystersteel čelika i osamnaestokaratnog zlata.

Yellow Rolesor tradicionalno označava dvije nijanse, kombinaciju 18k žutog zlata i Oystersteel čelika, stil koji promoviše i Datejust 36. U pitanju je časovnik upečatljive pojave, koji njeguje vanvremenski šarm

Kreativna upotreba različitih materijala stvara harmoničnu cjelinu: zlato ističe karakterističan sjaj i dragocjenost, dok Oystersteel čelik naglašava otpornost konstrukcije i svakodnevnu upotrebljivost Datejust 36 kućišta i Oyster narukvice.

Zeleni brojčanik dekorišu rimski brojevi, autentična Rolex kruna i kazaljke u 18k žutom zlatu, elementi koji su sami po sebi svojevrsno remek-djelo. Suptilan efekat sunčevih zraka služi kao pozadina koja dodaje teksturu baršunasto zelenoj nijansi brojčanika. Čist, bijeli tekst ističe renomirane karakteristike časovnika sa znakom krune, uključujući Oyster kućište, Perpetual sistem navijanja i ugledni Superlative Chronometer sertifikat.

Rimski brojevi u skladu sa nasljeđem afirmišu neprolaznu eleganciju i predstavljaju cijenjen detalj u svijetu finog časovničarstva. Na verziji Datejust 36 su gornje površine blago zaobljene i zakrivljene kako bi bio postignut prefinjen i elegantan izgled prilikom pogleda izbliza. Indikatori za šest i devet časova na najnovijoj Datejust 36 verziji brojčanika sadrže dijamantske brojeve i filigranske detalje koji doprinose apsolutnom savršenstvu forme i funkcije.

Zelena boja ima poseban značaj i neraskidive veze sa svijetom Rolex časovnika. Srećom, autentična nijansa nije rezervisana samo za muške modele: spektakularni Datejust 36 vješto kombinuje zelenu boju sa dijamantskim indeksima na pozicijama za 6 i 9 časova

Ispod oznake za šest časova nalazi se legendarna Swiss Made oznaka, simbol porijekla i izvrsnosti, dok se između te dvije riječi nalazi Rolex kruna. Prisutnost Rolex krune ispod položaja šest časova, označava upotrebu najnovije generacije kalibara manufakture Rolex. Datejust 36 koji ovom prilikom detaljno predstavljamo oslanja se na kalibar 3235, novi mehanizam koji koristi sveobuhvatno preuređenu konstrukciju koja omogućava produženu rezervu snage od oko 70 časova ili 3 dana.

Apsolutna posvećenost ručnom postavljenju dijamanata na pozicijama za šest i devet časova kao i prisutnost Rolex krune u sredini, pri dnu, ilustruje da je Rolex Datejust 36 model najnovije generacije. To uključuje novi brojčanik i u potpunosti ažuriran mehanizam sa najnovijim tehnološkim rješenjima

Datejust 36 u Yellow Rolesor izdanju sa zelenim brojčanikom oplemenjenim dijamantima savršen je poklon u sezoni praznika, ali i poslije nje, jer će kao vrijedan dar nesumnjivo trajati vječno.

Biće nam zadovoljstvo da kolekciju Datejust upoznate i neposredno, kako biste pronašli savršen model za Vas ili dragu osobu.


Pošaljite zahtev

Rolex Datejust 36 – Ref. 126233Nastavite da čitate:


Mar 23, 2020

Rolex Datejust 31 – Ref. 278341RBR

Naglašavajući stilske atribute ženstvene ljepote, Datejust 31 u Everose Rolesor izdanju dijamantskim detaljima afirmiše nesvakidašnji izgled i osjećaj prilikom nošenja.

Mar 16, 2020

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116503

Zahvaljujući efektnoj Rolesor kombinaciji 18k žutog zlata i Oystersteel čelika, Rolex omogućava da upoznate elegantniju prirodu modela Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil
Rolex Lady-Datejust 28 - Ref. 279384RBR

Kompanija Rolex izuzetno rijetko kombinuje dominantno čeličnu spoljašnost sa upotrebom raskošnih dijamanata: upravo zbog te karakteristike Lady-Datejust 28 svrstava se u ekskluzivnu grupu vrlo posebnih časovnika.

Pročitajte više