Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116508

7 minuta čitanja

Zeleni brojčanik, u nijansi koja se najčešće povezuje sa Rolex časovnicima portretiše potpuno zlatni model Cosmograph Daytona, izdvajajući ga već na prvi pogled od ostalih verzija slavne kolekcije.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116508

Časovnik neprolaznog šarma: kombinacija žutog 18k zlata i zelenog brojčanika čini ekskluzivnu Daytona verziju apsolutno imunom na prolazne trendove u svijetu mode i časovničarstva

Oyster Cosmograph Daytona svrstava se među najznačajnije kolekcije sa znakom krune, koja je dio ekskluzivne Rolex ponude od 1963. godine, pa je u pitanju istorijski veoma vrijedan niz koji traje gotovo šezdeset godina, bez prekida.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116508

Kada svjetlost dodirne zlatne okvire podbrojčanika oni zablistaju, kompletirajući spoljašnost od zlata – prestižnu karakteristiku verzije Cosmograph Daytona

Nije iznenađenje da upravo model elitno zelene boje brojčanika budi veliku strast među Rolex kolekcionarima i poznavaocima časovničarstva širom svijeta: u pitanju je neodoljiva kombinacija, koja afirmiše vanvremenski stil sportske elegancije.

Crveni Daytona tekst ispod sredine brojčanika, diskretni crveni krugovi na podbrojčanicima i minijaturni minutni elementi na okviru brojčanika bude autentičnu asocijaciju na svijet automobilskog sporta. Ovi mali, rafinirani ali i veoma važni detalji ističu pažnju ateljea Rolex koja je usmjerena čak i na najsitnije elemente prilikom izrade.

U vezi s navedenim, osnovni razlog globalnog statusa koji kompanija Rolex uživa proističe iz činjenice da podjednako fascinantni detalji krase sve modele švajcarske kompanije.

Upravo zbog toga, intrigantna ljepota Rolex časovnika zahtjeva predani proces otkrivanja i razumijevanja, za koji je potrebno izdvojiti ne samo letimičan pogled, već godine, ako ne i decenije posvećene pažnje...

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116508

Trodijelna Oyster narukvica nudi vrhunsku udobnost prilikom nošenja - i izgleda zapanjujuće kada je spojena sa poliranim i brušenim elementima osamnaestokaratnog zlata

Predstavljena u raskošnoj verziji koja je izrađena od žutog osamnaestokaratnog zlata, uključujući kućište, poleđinu, bezel, krunicu, tastere funkcija i kopču, Rolex Daytona nudi unikatno prisustvo na zglobu.

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116508

Zahvaljujući kućištu širine 40 milimetara, graciozno oblikovanim lugovima i trodijelnoj Oyster narukvici, Cosmograph Daytona postiže neponovljivu ravnotežu sportskog stila i elegancije

Da biste saznali tajne koje nosi unutrašnja konstukcija kalibra 4130 koji pokreće model Daytona, predlažemo Vam da odvojite vrijeme za poseban članak koji detaljno obrađuje temu prvoklasnog mehanizma manufakture Rolex. Za sada, pomenućemo da se samonavijajući mehanizam svrstava među najsloženije kalibre u istoriji brenda Rolex, nudeći oko 70 časova rezerve snage, izvanredne performanse preciznosti i pouzdanosti, kao i 12-časovnu funkcionalnost hronografa.


Pošaljite zahtev

Cosmograph DaytonaNastavite da čitate:


Mar 23, 2020

Rolex Datejust 31 – Ref. 278341RBR

Naglašavajući stilske atribute ženstvene ljepote, Datejust 31 u Everose Rolesor izdanju dijamantskim detaljima afirmiše nesvakidašnji izgled i osjećaj prilikom nošenja.

Mar 16, 2020

Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116503

Zahvaljujući efektnoj Rolesor kombinaciji 18k žutog zlata i Oystersteel čelika, Rolex omogućava da upoznate elegantniju prirodu modela Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil

Rolex Lady-Datejust 28 - Ref. 279384RBR

Kompanija Rolex izuzetno rijetko kombinuje dominantno čeličnu spoljašnost sa upotrebom raskošnih dijamanata: upravo zbog te karakteristike Lady-Datejust 28 svrstava se u ekskluzivnu grupu vrlo posebnih časovnika.

Pročitajte više