Rolex & svijet filma - Ponosni partner dodele Oskara

11 minuta čitanja

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je Rolex na adresi Rolex.org pokrenuo web stranicu posvećenu njegovanju nasleđa i vrijednosti osnivača kompanije, vrijednosti koje i danas predstavljaju simbol Rolex krune. Kao čovjek izuzetne predanosti i filantropske orijentacije, Hans Vilsdorf je sa velikim žarom podržavao pionire u svijetu umjetnosti, nauke, prirode, istraživanja, arhitekture, sporta i ostalih oblasti. Danas ćemo pažnju posvetiti bliskim vezama koje Rolex tradicionalno njeguje sa svijetom kinematografije.

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Greenroom za 2020. godinu, dizajniran od strane Rolex kompanije

Rolex.org pruža nam mogućnost upoznavanja sa načinima koje Rolex koristi za afirmaciju priznatih naučnika i umjetnika. Kao simbol tih napora izdvaja se inicijativa Rolex Perpetual Planet o kojoj možete saznati više ovdje.

Uticajni Projekat umjetnosti (Art project) predstavlja mikro cjelinu u svijetu Rolex filantropije, koja je utemeljena na jedinstvenoj i veoma bliskoj saradnji kompanije Rolex sa najpoznatijim svjetskim filmskim stvaraocima.

U ovom trenutku Rolex sarađuje sa zvučnim imenima poput Martina Skorsezea, Alehandra G. Injaritua, Ketrin Bigelou i Džejmsa Kamerona. Rolex takođe uzima učešće i u kreativnim projektima, poput Iluzioniste Alfonsa Kuarona.

Nema sumnje da je svaki od pomenutih sineasta ostavio neizbrisiv trag i oblikovao način na koji percipiramo svijet putem filmskih slika. Sada su, putem saradnje sa kompanijom Rolex iskusni stvaraoci u prilici da prenesu znanje i daju najbolje savete budućim liderima sedme umjetnosti. Kroz harmoniju Rolex i Rolex.org projekata renomirani kreativci podijelili su svoju strast i smjernice sa novom generacijom filmskih stvaralaca, odajući počast svojim mentorima.

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Budućim kreatorima filmske umjetnosti Martin Skorseze poručuje: "Ne oklijevajte da isprobate nove stvari, bez obzira koliko to drugima može djelovati nemoguće

Budućim filmskim radnicima Martin Skorseze jasno poručuje: "Nemojte se bojati da pokušavate, iako se to drugima može činiti kao ludost."

Plodonosni reditelj, producent i scenarista dijeli fascinantan stav o konceptu vječnosti i Perpetual filozofiji, koja ima poseban značaj za kompaniju Rolex.

Skorseze ističe kontinuiranu dimenziju vječnosti, predstavljajući je kroz ciklus nadahnuća, stvaranja kreacije koja traje i na posljetku inspiriše druge.

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Rolex Day-Date 40, ref. 228238

Za Rolex časovnike oznaka Perpetual predstavlja sistem konstantnog samonavijanja koje simboliše mehaničku harmoniju a funkcioniše intuitivno, putem prirodnih pokreta ruke. Na dubljem nivou, Perpetual filozofija se takođe odnosi na trajnu, neuporedivo izdržljivu i vanvremensku prirodu Rolex časovnika koja stoji iznad prolaznih trendova i ličnih sklonosti.

“Prevaziđite razum i slijedite svoju intuiciju", savjetuje Alehandro G. Injaritu mlade filmske stvaraoce.

Za reditelja koji predstavlja tek jednu od tri osobe koje su dvije godine za redom osvojile Oskara za najboljeg reditelja - za ostvarenja Birdman i The Revenant - sposobnost prikaza misterije koja se može osjetiti ključni je element stvaranja svakog filma.

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

"Prevaziđite razum i slijedite svoju intuiciju", savjet je koji mlađim generacijama prenosi Alehandro G. Injaritu

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Rolex GMT-Master II, ref. 126711CHNR

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

"Saosjećanje je vaš najbolji prijatelj", ističe Ketrin Bigelou, koja mladim filmskim stvaraocima poručuje da ne pristaju na kompromise

Ketrin Bigelou, jedina dama koja je dobila Oskara za najbolju režiju - za ostvarenje The Hurt Locker - poznata je po odlučnosti stvaranja društveno odgovornih i politički izazovnih filmova.

"Saosjećanje je Vaš najbolji prijatelj", ističe Bigelou koja mladim filmskim stvaraocima poručuje da ne smiju da prave kompromise.

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Rolex Datejust 36, ref. 126281RBR

Sa druge strane, Džejms Kameron poznat je po tome što u filmovima koristi najnapredniju tehnologiju, ali kada je riječ o savjetima osnovna smjernica odnosi se na to da uvijek "ostanu u kontaktu sa ljudskim srcem." Reditelj filmskih hitova Titanic i Avatar vjeruje da ništa nije važnije od "razgovora autentičnim glasom i prikaza ljudskog stanja na najelementarnijem nivou. "

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Džejms Kameron je poznat po tehnološki najsavremenijim filmovima, ali kada je u pitanju savjet za buduće filmadžije Kameron ističe da je vitalno da "ostanu u kontaktu sa ljudskim srcem"

I zato, bez obzira na Vaša interesovanja, inspiraciju i principe izvanredni filmski kreativci, okupljeni od strane kompanije Rolex, jasno podstiču i motivišu da izađete i stvorite jedinstvenu priču.

Rolex & svet filma - Ponosni partner dodele Oskara

Rolex Deepsea, ref. 126660

Da biste i neposredno upoznali nasljeđe kompanije Rolex, rado ćemo vas ugostiti u ovlašćenim buticima Rolex Petite Geneve Petrović u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.

Nastavite da čitate:


@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil