Rolex Greenroom za 2020. godinu

9 minuta čitanja

Svake godine u čuvenoj “Zelenoj sobi” Dolby teatra Rolex okuplja prezentere glamuroznog programa. Tu, u autentičnom ambijentu voditelji ceremonije provode vrijeme prije izlaska na pozornicu i objave koja se nestrpljivo iščekuje na svim meridijanima - informacije koji su glumci i filmski stvaraoci osvojili uglednu Oscar® statuu. Uz ugledne goste Akademije, mistični Greenroom je ujedno mjesto koje će okupiti odabrane predstavnike mnogobrojnih oblasti, pa Rolex svake sezone od 2016. godine stvara jedinstveno osmišljen prostor koji nepogrešivo asocira na svijet sedme umjetnosti.

Rolex Greenroom for 2020

Svake godine, Greenroom čuvenog Dolby teatra okuplja prezentere prije izlaska na pozornicu na kojoj će zablistati najnoviji osvajači nagrade Oscar®. Od 2016. godine, Rolex stvara jedinstveni dizajn i ambijent ovog posebnog mjesta, na kojem se ugledni gosti Akademije susrijeću uoči dodjele čuvenih statua

U aktuelnoj sezoni Rolex je promovisao novu temu koja je obilježila “Zelenu sobu” i svijet Rolex izvrsnosti. Riječ je o temi polarnog istraživanja. Pasionirani poznavaoci i vlasnici Rolex časovnika sigurno će znati da je istorija brenda Rolex povezana s nekim od najizazovnijih istraživačkih ekspedicija u prošlom veku. Rolex Oyster Perpetual modeli pratili su istraživače i avanturiste na najvišim vrhovima, u najudaljenijim špiljama, na polovima i u najdubljim okeanima – pa je upravo podvodni svijet obilježio izgled Greenroom-a tokom 2019. godine. Legendarni model kolekcije Explorer predstavljen je 1953. godine, nakon prvog uspješnog uspona na Mont Everest, dok je Explorer II promovisan 1971. godine.

Dizajn ovogodišnje “Zelene sobe” podsjetnik je na jedinstvenu ljepotu i krhkost prirodne sredine, koju Rolex nastoji da zaštiti kroz aktivizam uglednih pojedinaca i organizacija koje pronalaze rješenja za zaštitu planete, na radost budućih generacija,

naglasio je Arnaud Boetsch, direktor sektora za Komunikacije i imidž u kompaniji Rolex.

Rolex Greenroom for 2020

“Dizajn ovogodišnjeg Greenroom prostora svojevrsni je podsjetnik na ljepotu i krhkost životne sredine, koju Rolex nastoji da zaštiti saradnjom sa pionirima ekologije i organizacijama koje pronalaze rješenja za očuvanje planete za buduće generacije”, istakao je Arnaud Boetsch, direktor sektora za Komunikacije i imidž u kompaniji Rolex

To je bio motiv da ovogodišnji gosti Greenroom-a upoznaju realnost autentičnog zimskog ambijenta, koji asocira na uslove Sjevernog pola. Naime, Rolex je kreirao prostor za posmatranje jedinstvenog bijelog krajolika, u komfornom ambijentu koji je obložen drvetom. Ukrašena ugodnim namještajem, kao kontrast bijeloj boji hladnog spoljašnjeg okruženja, atmosfera je dodatno naglašena i posebnom opremom za osvjetljenje koja je pružila prikaz sunčeve svjetlosti i realnih sjenki, vjernu simulaciju izlaska i zalaska Sunca, te proroka vremena.

Centralni dio dekora je bio rezervisan za Rolex Explorer II, časovnik koji je predstavljao vitalni element ekstremnih ekspedicija širom svjeta. Meridijani koje proizlaze iz časovnika pogled sa mjerača vremena intuitivno skreću u spoljašnji svijet, baš kao što Rolex konstantno pažnju usmjerava ka istaknutim pojedincima i inicijativama koje su posvećene očuvanju naše planete, u želji da ona postane vječna.

Rolex Greenroom for 2020

Ovogodišnji posjetioci “Zelene sobe” bili su svjedoci ledenog prizora koji je asocirao na uslove Sjevernog pola. Odabrani gosti su bili u jedinstvenoj prilici da posmatraju oštar, bijeli krajolik iz ugodne prostorije koja je obložena drvetom

Podsjetićemo i na činjenicu da je 2017. godine Rolex postao ponosni sponzor popularnog Oscar-a®, čime je i službeno prepoznata dugogodišnja veza koju kompanija neguje sa svijetom filmske umetnosti. Time je Rolex postao Ekskluzivni časovnik Akademije filmskih umjetnosti i nauka, ali i pokretač Akademskog muzeja pokretnih slika, čiji je cilj očuvanje filmskog nasljeđa.

Takođe, ključni interes ateljea Rolex uključuje važnost podsticanja prenosa znanja sa generacije na generaciju. Rolex takođe tradicionalno podržava pojedince koji postižu najviše domete u okviru svog područja stručnosti. Kao partneri kompanije Rolex na filmskom platnu ističu se plodonosni stvaraoci: Ketrin Bigelou, Džejms Kameron, Alehandro G. Injaritu i Martin Skorseze, čiji su filmovi zajedno osvojili čak 57 Academy Award nagrada.

Kao značajni detalji u nepreglednom nizu filmova i nezamenjivi mjerači vremena najvećih filmskih umjetnika, Rolex časovnici nastavljaju da grade bliske veze sa svijetom sedme umjetnosti.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Greenroom za 2020. godinuNastavite da čitate:


Dec 28, 2021

ZIMSKA PAUZA

Približavajući se kraju još jedne godine, Rolex butik u Porto Montenegru vjerno je na Vašem raspolaganju do srijede, 29. decembra do 20 časova.

Nov 29, 2021

Rolex Yacht-Master II
Referenca 116688

Danas imamo zadovoljstvo da predstavimo Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II, časovnik jedinstveno dizajniran da impresionira svojim izgledom i izvanrednim performansama.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil
Rolex Day-Date 36
Referenca 128235

Predano usavršavan od premijernog izdanja 1956. godine, Day-Date 36 dostupan je isključivo u žutom, Everose ili bijelom osamnaestokaraktnom zlatu koje kompletira široku paletu novih verzija brojčanika.

Pročitajte više

Rolex Day-Date 40
Referenca 228238

Prepoznat kao simbol časovničarskog prestiža, Rolex Oyster Perpetual Day-Date odlikuje jedinstvena kombinacija legendarnog dizajna, izvrsne izrade i istorijskih veza sa najeminentnijim ličnostima modernog svijeta.

Pročitajte više