Rolex & Formula 1® 70th Anniversary Grand Prix

8 minuta čitanja

Kao važan dio prestižnih manifestacija, kompanija Rolex tradicionalno pruža snažnu podršku vozačima profesionalnih trka ali i nizu organizacija, uključujući i prvoklasni automobilski sport. U pitanju su sfere koje širom svijeta bude veliko interesovanje, naklonost i poštovanje entuzijasta. Takođe, spaja ih i trajna težnja ka izvrsnosti, izražena neprekidnim usavršavanjem i inovacijama - vrijednostima koje su u samim temeljima kompanije Rolex, ali i svijeta Formule 1®.

Rolex & Formula 1® 70th Anniversary Grand Prix

Ser Malkolm Kempbel

Dugogodišnja saradnja kompanije Rolex i automobilskog sporta potiče iz pionirske potrage za brzinom i perioda tridesetih godina prošlog vijeka, kada je Ser Malkolm Kempbel za upravljačem modela „Bluebird“ u Bonevilu nadmašio barijeru od 300 mph (482 km/h). Neustrašivi vozač je nosio Rolex časovnik tokom postizanja velikih brzina, na trkama koje su se nerijetko odvijale u mjestu Daytona Beach - epicentru kopnenih rekorda, simbolično poznatog i po nazivu "rodnog mjesta brzine".

Veze između Rolex časovnika i Formule 1® zauvijek su uspostavljene 1968. godine, kada je legendarni ser Džeki Stjuart postao ponosni član Rolex Testimonee programa.

Kao jedna od najslavnijih ličnosti Formule 1® svih vremena, Stjuart je ostao upamćen po trostrukoj tituli svjetskog prvaka (u sezonama 1969. 1971. i 1973. godine) ali i kao pobjednik na 27 od 99 Grand Prix trka.

Takođe, Stjuart je pružio nemjerljiv doprinos u okviru zalaganja za sigurnost F1 vozača u periodu 1970-ih, inicijativom koja je ostvarila trajan uticaj na svijet bezbjednosti u automobilizmu.

Rolex & Formula 1® 70th Anniversary Grand Prix

Veze ateljea Rolex i Formule 1® uspostavljene su 1968. godine, u periodu kada je legendarni škotski F1 vozač ser Džeki Stjuart postao ponosni deo Rolex Testimonee programa

Petite Geneve Petrović je nedavno imao rijetku privilegiju da ugosti Ser Džeki Stjuarta u našem Rolex butiku u Budimpešti. Tom prilikom, legendarni vozač trka i istinski poznavalac Rolex časovnika, podijelio je svoje dragocjeno iskustvo sa našim cijenjenim gostima.

Rolex tradicionalno podržava renomirane događaje, trkače i organizacije - uključujući i svijet prvoklasnog moto sporta i Formule 1®

U 2020. godini, Formula 1® takođe proslavlja značajan jubilej - 70. godišnjicu, koja će biti svečano obilježena tokom druge trke u kalendaru, na stazi Silverstone (UK) u periodu od 7. do 9. avgusta. U pitanju je istorijski veoma značajna lokacija, staza koja je ugostila prvi Grand Prix Formule 1® 1950. godine, pa je riječ o događaju koji će pružiti jedinstveni ambijent i priliku za podsjećanje na bogato nasljeđe, legende koje su trasirale put budućim generacijama i omogućile veliki tehnološki napredak.

Rolex & Formula 1® 70th Anniversary Grand Prix

Rolex je globalni partner i službeni mjerač vremena Formule 1®, nadmetanja koje predstavlja vrhunac u svijetu automobilskog sporta, pri čemu sponzorstvo obuhvata i uvodnu trku šampionata

Kompanija Rolex je globalni partner i ujedno službeni mjerač vremena Formule 1®, nadmetanja koje se smatra vrhuncem profesionalnog moto sporta, pri čemu saradnja uključuje i sponzorstvo uvodne trke u sezoni. Započeto 2013. godine, partnerstvo označava krunu bliskih veza koje kompanija Rolex njeguje sa svijetom trka, brzine i vrhunske tehnologije. Pomenutom saradnjom Rolex pruža podršku Formuli 1® i u periodima promjena, kada timovi i vozači integrišu inovativnu i održivu tehnologiju - pružajući entuzijastima sasvim novo iskustvo i nenadmašan trkački doživljaj.

Biće nam zadovoljstvo da vam u ovlašćenim Rolex Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru predstavimo Rolex časovnike koji su nadahnuti trkama i dizajnirani za jedinstveni svijet automobilskog sporta.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex & Formula 1® 70th Anniversary Grand PrixNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više