Rolex Yacht-Master II
Referenca 116680

6 minuta čitanja

Kao časovnici otvorenih mora, modeli kolekcije Yacht-Master prezentuju neraskidivu vezu koja od 1950-ih spaja Rolex i svijet jedrenja. Među brojnim verzijama renomirane kolekcije, Yacht-Master II svakako predstavlja najsloženije izdanje časovnika namijenjenog takmičarskom jedrenju – prije svega zahvaljujući izvanrednim funkcijama, među kojima se izdvaja mogućnost podešavanja hronografskog odbrojavanja.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Izrađen od Oystersteel čelika, materijala impresivne otpornosti na koroziju i plave Cerachrom keramike koju je gotovo nemoguće ogrebati, Yacht-Master II podjednako je robustan i besprekorno detaljno oblikovan

Komplikacija sa opcijom programiranja predstavlja pravu rijetkost u svijetu mehaničkih časovnika, prevashodno zbog složenosti, zahtjevnog razvoja i izrade.

I dok je većina komplikacija određena unaprijed zadatim smjernicama, regata hronograf modela Yacht-Master II isključivo slijedi uputstva korisnika.

Na taj način Rolex isporučuje nenadmašnu funkcionalnost na zahtjev korisnika, pa je Yacht-Master II u svakom trenutku spreman da odgovori na nove izazove.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Rolex Yacht-Master II, referenca 116680 - € 18'600

Konkretno, Yacht-Master II se u radu oslanja na krunicu, dva tastera i rotirajući Ring Command bezel koji preuzima funkciju selektora funkcija za programiranje, pokretanje i restartovanje 10-minutnog hronografa u svakom trenutku, prema potrebi.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Oznake časova i kazaljke od bijelog 18k zlata ukrašavaju brojčanik Yacht-Master II verzije - u pitanju su prestižni detalji koji se savršeno uklapaju u robustnu i pouzdanu konstrukciju

Stvaranje mehanizma impresivnih mogućnosti je još jedno svjedočanstvo časovničarske izvrsnosti kompanije Rolex.

Yacht-Master II je opremljen manufakturnim kalibrom 4161, samonavijajućim mehaničkim hronografom, koji je u potpunosti razvio i proizveo atelje Rolex.

Raskoš Rolex tehnologije spaja 35.000 časova razvoja, niz patentiranih rješenja i oko 360 upotrijebljenih komponenti. Pojedini elementi izrađeni su UV-LiGA tehnologijom mikroproizvodnje, koju je atelje Rolex doveo do savršenstva.

Riječ je o procesu koji omogućava proizvodnju komponenti čije dimenzije i složena geometrija isključuju izradu tradicionalnim metodama.

Predstavljen u dimenziji kućišta od 44 mm, Yacht-Master II je nenadmašno usklađen sa legendarnom Oyster trodjelnom narukvicom. Časovnik Yacht-Master II pripada kategoriji rafiniranih mjerača vremena, koji podjednako dominiraju na kopnu i na otvorenom moru.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Detalji zadivljujuće ljepote vidljivi su na svim komponentama Yacht-Master II modela, uključujući bijeli brojčanik i plavi Cerachrom okvir od keramike

Bilo bi nam zadovoljstvo da kolekciju Yacht-Master upoznate u Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Yacht-Master II

Ref: 116680


Pošaljite zahtev

Yacht-Master IINastavite da čitate:


Nov 30, 2022

Stvoren za trku

Legendarni model Oyster Perpetual Cosmograph Daytona je zahvaljujući svom nazivu, kao i svojim performansama neraskidivo povezan sa svijetom moto-sporta.

Nov 28, 2022

Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Nov 4, 2022

Ostvarenje ideala

Kada kazaljke otkucaju ponoć, Oyster Perpetual Day-Date spaja prošlost i budućnost, postignuto i ono što tek slijedi.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil