Rolex Yacht-Master II
Referenca 116680

7 minuta čitanja

Kao časovnici otvorenih mora, modeli kolekcije Yacht-Master prezentuju neraskidivu vezu koja od 1950-ih spaja Rolex i svijet jedrenja. Među brojnim verzijama renomirane kolekcije, Yacht-Master II svakako predstavlja najsloženije izdanje časovnika namijenjenog takmičarskom jedrenju – prije svega zahvaljujući izvanrednim funkcijama, među kojima se izdvaja mogućnost podešavanja hronografskog odbrojavanja.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Izrađen od Oystersteel čelika, materijala impresivne otpornosti na koroziju i plave Cerachrom keramike koju je gotovo nemoguće ogrebati, Yacht-Master II podjednako je robustan i besprekorno detaljno oblikovan

Komplikacija sa opcijom programiranja predstavlja pravu rijetkost u svijetu mehaničkih časovnika, prevashodno zbog složenosti, zahtjevnog razvoja i izrade.

I dok je većina komplikacija određena unaprijed zadatim smjernicama, regata hronograf modela Yacht-Master II isključivo slijedi uputstva korisnika.

Na taj način Rolex isporučuje nenadmašnu funkcionalnost na zahtjev korisnika, pa je Yacht-Master II u svakom trenutku spreman da odgovori na nove izazove.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Rolex Yacht-Master II, referenca 116680 - € 17'800

Konkretno, Yacht-Master II se u radu oslanja na krunicu, dva tastera i rotirajući Ring Command bezel koji preuzima funkciju selektora funkcija za programiranje, pokretanje i restartovanje 10-minutnog hronografa u svakom trenutku, prema potrebi.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Oznake časova i kazaljke od bijelog 18k zlata ukrašavaju brojčanik Yacht-Master II verzije - u pitanju su prestižni detalji koji se savršeno uklapaju u robustnu i pouzdanu konstrukciju

Stvaranje mehanizma impresivnih mogućnosti je još jedno svjedočanstvo časovničarske izvrsnosti kompanije Rolex.

Yacht-Master II je opremljen manufakturnim kalibrom 4161, samonavijajućim mehaničkim hronografom, koji je u potpunosti razvio i proizveo atelje Rolex.

Raskoš Rolex tehnologije spaja 35.000 časova razvoja, niz patentiranih rješenja i oko 360 upotrijebljenih komponenti. Pojedini elementi izrađeni su UV-LiGA tehnologijom mikroproizvodnje, koju je atelje Rolex doveo do savršenstva.

Riječ je o procesu koji omogućava proizvodnju komponenti čije dimenzije i složena geometrija isključuju izradu tradicionalnim metodama.

Predstavljen u dimenziji kućišta od 44 mm, Yacht-Master II je nenadmašno usklađen sa legendarnom Oyster trodjelnom narukvicom. Časovnik Yacht-Master II pripada kategoriji rafiniranih mjerača vremena, koji podjednako dominiraju na kopnu i na otvorenom moru.

Rolex Yacht-Master II - Ref. 116680

Detalji zadivljujuće ljepote vidljivi su na svim komponentama Yacht-Master II modela, uključujući bijeli brojčanik i plavi Cerachrom okvir od keramike

Bilo bi nam zadovoljstvo da kolekciju Yacht-Master upoznate u Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex Yacht-Master II
Referenca 116680Nastavite da čitate:


Jun 2, 2021

Rolex Sky-Dweller
Referenca 326935

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller, namijenjen savremenim kosmopolitama, elegantno kombinuje praktičnost i jedinstvenu stručnost u izradi časovnika.

Feb 25, 2021

Rolex Day-Date 36
Referenca 128235

Predano usavršavan od premijernog izdanja 1956. godine, Day-Date 36 dostupan je isključivo u žutom, Everose ili bijelom osamnaestokaraktnom zlatu koje kompletira široku paletu novih verzija brojčanika.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil
Rolex noviteti za 2020. godinu

Oyster Perpetual Submariner i Oyster Perpetual Submariner Date, „par excellence“ časovnici profesionalnih ronilaca, prezentovani su u redizajniranom i neznatno većem izdanju kućišta od 41 mm.

Pročitajte više

Šta ste propustili: