Rolex noviteti za 2021. godinu

18 minuta čitanja

7. april 2021. godine

Rolex predstavlja najnovije kreacije koje je podstakla jedinstvena časovničarska izvrsnost. Novi časovnici vode nas na putovanje od najdubljih pećina do najviših planinskih vrhova, nepristupačnih djelova Sunčevog sistema do izolovanih polarnih područja, kao i na put od precizne tehnologije do zahtjevne umjetničke izrade. Riječ je o mjeračima vremena koji pozivaju na avanturu - geografsku, tehničku ili estetsku.

Oyster Perpetual Explorer II, 42 mm, Oystersteel

Explorer – osvajanje novih visina

Stvoren na vrhu svijeta, Explorer je unaprijeđen kroz saradnju sa legendarnim planinarima. Himalaji su tokom evolucije predstavljali eksperiment u realnom životu, sa akcentom na najvišem vrhu - Mont Everestu.

Od tog trenutka Explorer neprestano evoluira kako bi zadovoljio potrebe istraživača, postajući svakim novim izdanjem robustniji i jednostavniji za očitavanje. Time je Explorer prilagođavan najekstremnijim okruženjima, gdje je upravljanje vremenom nerijetko presudno za preživljavanje.

Časovnici kolekcije Explorer su savladali krajnje granice istraživanja: od planinskih vrhova do dubina pećina, nemilosredno niskih temperatura Arktika i vreline vulkana.

Potvrđen u najraznovrsnijim avanturama, Explorer II je zahvaljujući 24-časovnom prikazu postao izbor polarnih istraživača, speleologa i vulkanologa.

Oyster Perpetual Explorer II, 42 mm, Oystersteel

Nova generacija Rolex Explorer i Explorer II modela predstavlja simbol konstantne želje za unapređenjem, koja je vođena neprestanom potragom ka izvrsnosti. Ovaj cilj je postignut bez kompromisa u pogledu performansi – koje predstavljaju imperativ kolekcije – uz nenadmašnu eleganciju časovnika.

Oyster Perpetual Explorer, 36 mm, žuti Rolesor

U najnovijem izdanju Oyster Perpetual Explorer dostupan je u žutoj Rolesor verziji.

Kombinujući Oystersteel čelik i osamnaestokaratno zlato, Rolesor afirmiše prepoznatljivi stil Rolex časovnika, koji harmonično spaja snagu i eleganciju.

Kao jedinstvena legura neuporedive snage i izdržljivosti, Oystersteel predstavlja ključni element kućišta i narukvice na Explorer modelima.

Otporan na koroziju i dizajniran za najzahtjevnije uslove upotrebe, Oystersteel predstavlja dio cjeline koja Oyster Perpetual Explorer II čini ključnim instrumentom pasioniranih istraživača.

Ekskluzivni brojčanici jedinstvenog dizajna

Brojčanik nerijetko predstavlja jedinstveno lice časovnika. Brojčanike ateljea Rolex krasi poseban sjaj koji dolazi do izražaja u dodiru sa svjetlom na površini. Ipak, nije samo svjetlost ta koja formira karakter novih brojčanika; prožeti su drugim izvorima jedinstvene, drevne energije.

Jedan dolazi od materijala stvorenih duboko u Zemlji, dok je drugi proizvod najudaljenijih djelova Sunčevog sistema. U pitanju je energija koja pruža karakter i unikatnost Rolex brojčanicima, oblikovanim spojem iskustva i umjetničke vještine.

Novi brojčanici linije Oyster Perpetual Datejust 36 inspirisani su tropskim šumama, naglašavajući motiv palme ili reljefnu teksturu koja predstavlja prepoznatljivu estetiku kompanije Rolex.

Maslinasto zeleni, srebrni ili zlatni brojčanici izrađeni su od materijala poput bakra, cinka, nikla, hroma, titanijuma i silicijuma u kombinaciji sa vrhunskom tehnologijom za stvaranje efekta dubokih, živopisnih metalik boja.

Oyster Perpetual Datejust 36, 36 mm, Oystersteel

Nove verzije Oyster Perpetual Cosmograph Daytona časovnika izrađene su u žutom, bijelom ili Everose zlatu od osamnaest karata, dok brojčanici od meteorita svjedoče o energiji koja je putovala kroz vrijeme i prostor.

Cosmograph Daytona, 40 mm, osamnaestokaratno bijelo zlato

Unikatni materijal prikazuje uzorke koji su nastajali u periodu hlađenja jezgra asteroida na putovanju kroz kosmos, u procesu koji je trajao milionima godina.

Kompanija Rolex proces selekcije meteorita sprovodi prema strogim estetskim kriterijumima. Svaki fragment krasi jedinstvena unutrašnja struktura, što svaki model kolekcije Cosmograph Daytona sa brojčanikom od meteorita čini apsolutno jedinstvenim.

Neprolazna blistavost dijamanata

Dijamanti su vječni i datiraju iz daleke prošlosti. Nastala u dubinama planete Zemlje, tokom procesa koji traje više od milijardu godina, sirova ljepota dijamanata prikazana je obradom koja omogućava graciozne odsjaje dragog kamena. Gemolog i ekspert za postavljanje dragulja rade u apsolutnoj harmoniji na isticanju dijamantskog sjaja. I dok jedan bira prvoklasno kamenje, drugi ih postavlja na brojčanik, prsten, kućište ili narukvicu. Nenadmašno precizni pokreti, koji se prenose sa generacije na generaciju, usavršavaju se godinama.

Tokom ukrašavanja novih Day-Date 36 i Lady-Datejust modela pomenuti pokreti se ponavljaju i do nekoliko stotina puta. Nove verzije Oyster Perpetual Day-Date 36 modela prezentuju satne oznake i kaiševe od kože aligatora u bojama koje se savršeno uklapaju. Na modelu od osamnaestokaratnog žutog zlata izrađeni su u tonu korala, tirkiz u verziji od osamnaestokaratnog bijelog zlata i burgundi nijansi na časovniku od Everose osamnaestokaratnog zlata. Na pomenutim časovnicima prestižni Day-Date 36 oplemenjen je brojčanikom koji je optočen dijamantima.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Oyster Perpetual Day-Date 36

Oyster Perpetual Day-Date 36

Novi Oyster Perpetual Lady-Datejust dekorisan sa 1089 dijamanata na kućištu, prstenu, brojčaniku i President narukvici predstavlja časovnik čija briljantnost i sjaj savršeno odgovara silueti vitkog zgloba.

Lady-Datejust, 28 mm, osamnaestokaratno žuto zlato

O kompaniji Rolex

Nenadmašna reputacija kvaliteta i stručnosti

Kompanija Rolex predstavlja integrisanu i nezavisnu švajcarsku časovničarsku manufakturu. Sa sjedištem u Ženevi, brend je širom svijeta prepoznat po stručnosti i kvalitetu proizvoda - simbolima izvrsnosti, elegancije i prestiža. Mehanizme Oyster Perpetual i Cellini časovnika sertifikovao je COSC, nakon čega tradicionalno sledi i interna provjera preciznosti, performansi i pouzdanosti.

ROLEX, ŽENEVA

Sertifikat Superlative Chronometer, koji simbolizuje zeleni žig, potvrđuje da je svaki časovnik sa uspjehom prošao testove koje je Rolex sproveo u vlastitim laboratorijima i prema sopstvenim kriterijumima. U skladu sa najvišim standardima, periodično se vrši provjera i u sklopu nezavisnih organizacija. Oznaka „Perpetual“ istaknuta je na svakom Rolex Oyster časovniku. U pitanju je natpis koji simbolizuje više od riječi na brojčaniku – to je filozofija koja označava viziju i vrijednosti kompanije.

Hans Wilsdorf

Hans Wilsdorf, osnivač brenda Rolex, definisao je pojam vječne izvrsnosti koji će voditi kompaniju naprijed.

Riječ je o vrijednostima koje su kompaniju dovele do pionirskog razvoja ručnih časovnika i brojnih inovacija u izradi, poput prvog vodootpornog Oyster ručnog časovnika predstavljenog 1926. godine i samonavijajućeg Perpetual rotor mehanizma, osmišljenog 1931. godine. Tokom istorije Rolex je registrovao više od 500 patenata.

Danas Rolex dizajnira, razvija i proizvodi većinu svojih časovničarskih elemenata na četiri lokacije u Švajcarskoj, od livenja zlatnih legura do obrade, izrade, montaže i završne obrade mehanizma, kućišta, brojčanika i narukvice. Istovremeno, kompanija je aktivno uključena u pružanje podrške sferama umjetnosti i kulture, sporta i istraživanja, kao i istaknutim pojedincima koji pronalaze rješenja za očuvanje planete.


Rolex

Explorer

Ref: 124273


Pošaljite zahtev

ExplorerNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više