Rolex Cellini Time
Referenca 50509

10 minuta čitanja

Neprolazna elegancija prikazana kroz besprekorne časovničarske vrijednosti ogleda se u Rolex Cellini Time mjeraču vremena, prepoznatom kao najfinijem časovniku za gospodu. Izrazita nosivost i čitljivost u kombinaciji za izvanrednim časovničarskim vještinama i nijansiranim detaljima čine ovaj model primjerom izvrsnosti koji odolijeva modnim trendovima.

Rolex Cellini Time Reference 50509

a istaknutim mjestom u istoriji časovničarstva, Cellini Time kombinuje izvrsnost izrade mjerača vremena sa neprolaznim stilom

Bilo da su u pitanju posebni događaji ili uobičajen radni dan, Cellini Time se ističe kao časovnik krajnje elegancije. Dostupni isključivo u verzijama od osamneasetokaratnog bijelog i osamnaestokaratnog Everose zlata – legura izlivenih u livnici kompanije Rolex – Cellini Time modeli ne pripadaju legendarnoj Rolex Oyster porodici časovnika. Iako se ova kolekcija odlikuje paletom časovnika izvanrednih karakterisika, kolekcija Cellini sa ponosom predstavlja klasične Rolex modele.

Danas vam sa zadovoljstvom predstavljamo Cellini Time sa kućištem, kazaljkama i detaljima u potpunosti izrađenim od bijelog osamnaestokaratnog zlata u kombinaciji sa bijelim brojčanikom. Njegova brižljivo stvarana prozračna estetika ističe eleganciju koju je nemoguće oponašati.

Tanki prsten – neprolazna odlika prefinjenih mjerača vremena – oslikava različitost u poređenju sa ostalim Rolex časovnicima, kroz spoj dva prepoznatljiva Rolex dizajnerska elementa.

Dvostruki prsten, gladak i nazubljeni, izveden je u bijelom osamnaestokaratnom zlatu i prikazuje nazubljeni dizajn prvi put korišćen 1926. godine, a koji je proslavio brend Rolex zahvaljujući modelu Datejust iz 1945. godine.

Površine koje se izvanredno reflektuju na nazubljenom i perfektno poliranom prstenu okružuju brojčanik bijele boje.

Cellini Time odlikuje se nazubljenim prstenom od bijelog osamnaestokaratnog zlata upotpunjenim sjajnim, zaobljeno poliranim prstenom

Takođe, nazubljeni dizajn prisutan je i na pozadini kućišta, koja je zaobljena kao podsjetnik na estetiku prethodnih epoha. Srednji deo kućišta odlikuju nježno zakrivljeni lugovi koji se sužavaju i na njega se nastavlja braon ili crni kožni kaiš. Diskretan, ali važan detalj je zaobljeno kućište koje naglašava i samu zaobljenost kaiša: umesto da se kaiš završava kod lugova, koža je pažljivo ručno omotana oko same iglice tako da kaiš i kućište zajedno stvaraju prijatno integrisanu cjelinu. Iako ova karakteristika možda i nije tako zapažena kada se posmatra izdvojeno, ona uveliko doprinosi ukupnom utisku.

Neprolazna klasika izvedena u 39mm, predstavljena u poliranom bijelom osamnaestokaratnom zlatu

Neprolazna klasika izvedena u 39mm, predstavljena u poliranom bijelom osamnaestokaratnom zlatu

Sveden, svijetao brojčanik u bijeloj boji savršena je podloga za dvostrane, precizno polirane kazaljke za sate i minute koje klize preko njega.

Istovremeno, oznaka ROLEX GENEVE crne nijanse na poziciji za 12 sati, Cellini natpis na poziciji za 6 sati i oznaka minuta se pojavljuju u zadivljujućem kontrastu na ovoj svijetloj pozadini.

Izduženi indikatori sata podijeljeni su na dva dijela tako da uključuju i oznaku za minute sa arapskim brojevima prikazanim na svakih pet minuta. Na taj način, vrh kazaljke za minute približava se minutnoj oznaci što dodatno doprinosi čitljivosti.

Navijen uz pomoć nazubljene krunice od bijelog osamnaestokaratnog zlata, Cellini Time pokreće kalibar 3132 u potpunosti proizveden od strane kompanije Rolex. Rezervu snage od 48 časova nadopunjuje visoko efikasni Perpetual dvosmjerni samonavijajući sistem, čiji oscilator posjeduje plavu Parachrom oprugu. Važno je napomenuti da su plave opruge u prošlosti bile rezervisane za proizvodnju najpreciznijih i najekskluzivnijih časovnika, a ova tradicija se nastavlja i danas kroz Rolex Parachrom oprugu.

Kao i svi Rolex časovnici, svaki Cellini Time časovnik je sertifikovani hronometar čiji je mehanizam prošao stroge testove nezavisnog COSC instituta (Švajcarski zvanični institut za ispitivanje hronometara).

Da bi dobio naziv „Superlative Chronometer“, svaki Cellini Time model prolazi kroz dvostruko stroža interna ispitivanja tačnosti i kontrole kvaliteta, što uključuje provjeru rezerve snage, efikasnosti samonavijanja i otpornosti na vodu.

Rolex Cellini Time Reference 50509

Cellini Time ilustruje sate, minute i sekunde, postižući najčistiju formu elegancije u izradi časovnika

Cellini Time proizašao je iz ateljea Rolex kao neprolazni klasik, projektovan i testiran za preciznost i izrađen sa izvanrednom pažnjom ka najfinijim detaljima. U kombinaciji sa prošivenim kaišem od kože aligatora i sigurnosnom kopčom od osamnaestokaratnog zlata, Cellini Time se ponosno svrstava u red najelegantnijih Rolex časovnika.

Rolex Cellini Time Reference 50509

Bilo da su u pitanju posebni događaji ili uobičajen radni dan, Cellini Time se ističe kao časovnik krajnje elegancije

Ikonu izrade časovnika krajnje elegancije i neponovljivog stila, kolekciju Cellini, sa zadovoljstvom ćemo vam predstaviti u našim Petite Genève Petrović Rolex buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Cellini Time

Ref: 50509

Maloprodajna vrijednost: 14'500 EUR
Rolex butik Porto Montenegro


Pošaljite zahtev

Cellini TimeNastavite da čitate:


Dec 28, 2021

ZIMSKA PAUZA

Približavajući se kraju još jedne godine, Rolex butik u Porto Montenegru vjerno je na Vašem raspolaganju do srijede, 29. decembra do 20 časova.

Nov 29, 2021

Rolex Yacht-Master II
Referenca 116688

Danas imamo zadovoljstvo da predstavimo Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II, časovnik jedinstveno dizajniran da impresionira svojim izgledom i izvanrednim performansama.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil
Rolex Day-Date 36
Referenca 128235

Predano usavršavan od premijernog izdanja 1956. godine, Day-Date 36 dostupan je isključivo u žutom, Everose ili bijelom osamnaestokaraktnom zlatu koje kompletira široku paletu novih verzija brojčanika.

Pročitajte više

Rolex Day-Date 40
Referenca 228238

Prepoznat kao simbol časovničarskog prestiža, Rolex Oyster Perpetual Day-Date odlikuje jedinstvena kombinacija legendarnog dizajna, izvrsne izrade i istorijskih veza sa najeminentnijim ličnostima modernog svijeta.

Pročitajte više