Rolex Cellini Moonphase
Referenca 50535

9 minuta čitanja

Rolex Cellini Moonphase kombinuje izvanrednu vještinu izrade časovnika, inovativnost i upotrebu rijetkih materijala iz dalekog svemira. Neprolazna elegancija tradicionalnih časovnika i ekskluzivni prikaz lunarnog ciklusa karakterišu ovaj elegantni večernji časovnik.

Rolex Cellini Moonphase Reference 50535

„Moonphase” alat sa utisnutim Rolex nazivom koristi se za podešavanje prikaza mjesečevih mijena

Časovnik Cellini Moonphase prikazuje sate, minute i sekunde, kao i datum pomoću ukupno četiri kazaljke, postavljene u sredini bijelog brojčanika viskog sjaja.

Datum, koji se na Rolex mjeračima vremena tradicionalno nalazi na položaju za 3 sata uvećan „kiklop“ sočivom, označen je elegantnom, vitkom, plavom kazaljkom koja se proteže sve do periferije brojčanika.

Na ovom mjestu vrh kazaljke u obliku polumjeseca obuhvata arapske brojeve raspoređene duž ivice brojčanika, što omogućava odličnu čitljivost trenutnog datuma.

Rolex Cellini Moonphase Reference 50535

Impresivno izveden od osamnaestokaratnog Everose zlata, kućište prečnika 39 mm reflektuje neprolaznu ljepotu koja čini da Cellini Moonphase veličanstveno prkosi prolaznim trendovima

Između dvije ručno unesene satne oznake u osamnaestokaratnom Everose zlatu, smještena je 60-minutna skala koja omogućava čitanje minuta, dok kazaljka za sat ukazuje na oznake bliže centru brojčanika, takođe izrađenih od ove legure zlata. Na poziciji za 12 sati dominira Rolex kruna, dok je ispod nje naziv brenda napisan diskretnim fontom.

Bijeli brojčanik visokog sjaja predstavlja impresivnu pozadinu za sve ove indikacije. Ukrašen je sa dva zlatna prstena, zlatnim trouglom i impresivnim izrezom na poziciji za 6 sati. Cellini Moonphase se odlikuje ekskluzivnim prikazom mjesečevih mijena.

Rolex Cellini Moonphase Reference 50535

Istaknuta karakteristika Cellini Moonphase časovnika: u plavom emajliranom disku nalazi se pun mjesec prikazan u izvedbi od meteorita, dok srebrni prsten ukazuje na mlad mjesec

U plavom emajliranom disku nalazi se pun mjesec prikazan u izvedbi od meteorita, dok srebrni prsten ukazuje na mlad mjesec.

Mjesečeve mijene očitavaju se na osnovu trouglastog indikatora podešenog na 12 sati na podbrojčaniku, dok se pun i mlad mjesec rotiraju kroz lunarni ciklus.

Cellini Moonphase pokreće samonavijajući mehanizam u potpunosti proizveden od strane kompanije Rolex, sa modulom mjesečevih mijena astronomski preciznim 122 godine. Ovo znači da će proći više od jednog vijeka pre nego što bude potrebno ručno podešavanje oznaka mjesečevih mijena. Kalibar manufakture Rolex je projektovan, izrađen i testiran na izvanrednu tačnost u rasponu od -2/+2 sekunde na dnevnom nivou, što znatno premašuje zahtjeve nezavisnog COSC instituta za ispitivanje hronometra – čija su stroga ispitivanja prošla i svi pojedinačni kalibri.

Spoj zaobljenog i nazubljenog prstena izdvaja ovaj elegantni časovnik od drugih mjerača vremena.

Ekskluzivno za kolekciju Cellini, ovaj zadivljujući bezel od osamnaestokaratnog Everose zlata kombinuje dva prepoznatljiva obilježja brenda Rolex: gladak i nazubljeni prsten koji zajedno stvaraju savršenu harmoniju.

Rolex Cellini Moonphase Reference 50535

Vješto izrađen bijeli brojčanik visokog sjaja pruža savršenu pozadinu za plave i Everose zlatne elemente, kao i diskretna, ali jasno čitljiva slova u tamnoj nijansi

Spoljna ivica otkriva stotine vješto oblikovanih i ispoliranih brazdi, upotpunjenih tankim ali zaobljenim prstenom koji naglašava bijeli brojčanik.

Na ruci, Cellini Moonphase odiše elegancijom i prefinjenošću, zračeći savršeno proporcionalnim, ali izuzetno funkcionalnim dizajnom

Kućište prečnika 39 mm od osamnaestokaratnog Everose zlata reflektuje neprolaznu estetiku koja čini da Cellini Moonphase veličanstveno prskosi prolaznim trendovima. Istovremeno, i navijajuća krunica je izrađena od ove dragocjene legure zlata izlivene u Rolex livnici, savršeno je dizajnirana za jednostavnu upotrebu i projektovana da pruži optimalnu otpornost na vodu. U kombinaciji sa braon kaišem od kože aligatora i skrivenom preklopnom Crownclasp kopčom od osamneasetokaratnog Everose zlata, Cellini Moonphase udobno pristaje zglobu i odiše istančanom elegancijom.


Rolex

Cellini Moonphase

Ref: 50535


Pošaljite zahtev

Cellini MoonphaseNastavite da čitate:


Jun 24, 2022

ROLEX I TURNIR VIMBLDON

Od 1978. godine Rolex predstavlja neraskidivi dio turnira Vimbldon, najstarijeg i najprestižnijeg teniskog događaja na svijetu. Vimbldon je u istoriji zabilježen kao hram prvoklasnog tenisa na travi, ali i mjesto na kome sportisti postaju legende.

Jun 15, 2022

ROLEX BUTIK PORTO MONTENEGRO
PRODUŽENO RADNO VRIJEME

Od srijede, 15. juna 2022. godine, Rolex butik u Porto Montenegru biće na raspolaganju ljubiteljima prestižnih mjerača vremena sa produženim radnim vremenom – od 13:00 do 22:00 časova, od ponedjeljka do subote.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil