Rolex Yacht-Master 42
Referenca 226659

11 minuta čitanja

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42, časovnik izveden u osamnaestokaratnom bijelom zlatu. Predstavljen na ekskluzivnoj Oysterflex narukvici izrađenoj od elastomera, Yacht-Master 42 svestran je mjerač vremena za ljubitelje jedrenja i finog časovničarstva.

Yacht-Master 42 očarava kako na otvorenom moru tako i van njega, zahvaljujući svojim kontrastnim bojama i izvanrednom pristajanju na ruci

Brend Rolex blisko je povezan sa svijetom jedrenja od 50-ih godina prošlog veka. Kolekcija Yacht-Master inspirisana je bogatim nasljeđem kroz četiri ekskluzivne linije: Yacht-Master 37, Yacht-Master 40, Yacht-Master 42 i Yacht-Master II. Zahvaljujući svojoj izuzetnoj vodootpornosti i izdržljivosti, Yacht-Master 42 idealan je časovnik za jedrenje i sportove na vodi.

Elegantan i funkcionalan, Yacht-Master 42 posjeduje prepoznatljive elemente dizajna Rolex „Professional“ časovnika. Opremljen je brojčanikom u izrazito kontrastnim tonovima, sa indikatorima sata geometrijskog oblika, jedinstvenim kazaljkama i uvećanim prikazom datuma. Uzdignuti prsten, sofisticirano stilizovano Oyster kućište i savršeno integrisana narukvica elementi su koji dodatno krase ovaj nesvakidašnji mjerač vremena. Svojim kućištem prečnika 42 milimetara, Yacht-Master 42 legendarnom dizajnu daje sofisticirani izgled, zadržavajući njegove harmonične proporcije.

Kazaljke i indikatori od osamnaestokaratnog bijelog zlata daju Yacht-Master 42 brojčaniku spektakularan sjaj i prefinjenost

Spoljašnjost časovnikaYacht-Master 42 izrađena je od osamnaestokaratnog bijelog zlata izlivenog u ekskluzivnoj Rolex livnici. Savršena završna obrada zlata ističe njegov neuporedivi sjaj na svim površinama. Lugovi se lagano savijaju ka unutrašnjosti da bi stvorili zaobljene linije. Svojim monoblok dizajnom, Oyster kućište je posebno robusno i stoga savršeno pogodno za regate na otvorenom moru. U prsten od osamnaestokaratnog bijelog zlata integrisan je mat crni bezel izrađen od prestižne Cerachrom keramike veoma otporne na ogrebotine. Bezelu krase uzdignuti polirani brojevi koji se savršeno uklapaju sa odsjajem kazaljki i indikatorima sata od osamnaestokaratnog bijelog zlata. Ovaj funkcionalni bezel – koji omogućava izračunavanje vremena navigacije između dvije bove – istovremeno je ključni element prepoznatljivog vizuelnog identiteta modela.

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42 dostupan je isključivo na Rolex Oysterflex narukvici napravljenoj korišćenjem fleksibilnih titanijumskih elemenata prekrivenih elastomerom visokih performansi

Svaki model Rolex „Professional“ kolekcije odlikuje se besprekornom čitljivošću, a Yacht-Master 42 nije izuzetak.

Postavljeni na crni brojčanik visokog sjaja, indikatori i kazaljke su oblikovani tako da ih je lako prepoznati: greška nije moguća jer je za očitavanje vremena dovoljan samo jedan pogled.

Zahvaljujući Chromalight displeju, kazaljke i indikatori sata svijetle dugotrajnim plavim sjajem čineći da Yacht-Master 42 ostaje čitljiv bez obzira na okolnosti. Legendarni Cyclops prikaz datuma – simbolična i danas prepoznatljiva komponenta Rolex dizajna prvi put predstavljena 1953. godine na Rolex Datejust časovniku – nalazi se na poziciji za 3 sata radi njegovog lakšeg očitavanja.

Yacht-Master 42 opremljen je kalibrom 3235 atelja Rolex, časovničarskim remek-dijelom. Ovaj Rolex kalibar najnovije generacije pruža dodatnu rezervu snage koja sada dostiže približno 70 sati, zahvaljujući gotovo potpuno redizajniranoj konstrukciji mehanizma. Da bi se održala maksimalna preciznost mjerenja vremena, Parachrom opruga je paramagnetna. Paraflex sistem zaštite od potresa visokih performansi, uporedo, štiti balansni točak od udara.

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42 dostupan je isključivo na Rolex Oysterflex narukvici. Napravljena korišćenjem fleksibilnih titanijumskih elemenata prekrivenih elastomerom visokih performansi, ova narukvica kombinuje dugotrajnu udobnost nošenja sa sportskom estetikom – što se savršeno uklapa sa Yacht-Master kolekcijom. Preklopna Oysterlock sigurnosna kopča sa Rolex Glidelock sistemom za proširenje omogućava korisniku da lako podesi preciznu dužinu narukvice bez upotrebe bilo kakvog alata.

U prsten od osamnaestokaratnog bijelog zlata integrisan je mat crni bezel izrađen od prestižne Cerachrom keramike, veoma otporne na ogrebotine, sa uzdignutim i poliranim brojevima

Savršeno spajajući nautički stil sa najsavremenijom funkcionalnošću, Oyster Perpetual Yacht-Master 42 predstavlja idealan časovnik za avanture kako na kopnu tako i na moru. Svojim izuzetnim kvalitetom izrade i performansama, ovaj mjerač vremena je vodeći model modernog časovničarstva.

Na ruci, Yacht-Master 42 impresionira visokokontrastnom, sportskom estetikom

Biće nam zadovoljstvo da Vam predstavimo Yacht-Master kolekciju u našim Petite Genève Petrović Rolex buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Yacht-Master 42

Ref: 226659


Pošaljite zahtev

Yacht-Master 42Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više
Šta ste propustili: