Rolex i tenis

ROLEX I TURNIR VIMBLDON

Od 1978. godine Rolex predstavlja neraskidivi dio turnira Vimbldon, najstarijeg i najprestižnijeg teniskog događaja na svijetu. Vimbldon je u istoriji zabilježen kao hram prvoklasnog tenisa na travi, ali i mjesto na kome sportisti postaju legende.

Rolex je zvanični mjerač vremena i jedan od glavnih partnera svih vodećih teniskih turnira. Počeci se vezuju za Vimbldon i prvenstvo održano 1978. godine, kada se brend prvi put pridružio sportu koji je privukao značajnu pažnju svjetske javnosti.

All England Lawn Tennis & Croquet klub u jugozapadnom Londonu je bio domaćin Prvenstva još od samih početaka 1877. godine. Najstariji teniski turnir na svijetu, Vimbldon, dom je ovog turnira i sasvim sigurno svojevrstan teniski hram.

„AKO MOŽEŠ DA POGLEDAŠ U OČI POBEDI I PORAZU I DA, NEPOKOLEBLJIV, UTERAŠ I JEDNO I DRUGO U LAŽ“

„AKO MOŽEŠ DA POGLEDAŠ U OČI POBJEDI I PORAZU I DA, NEPOKOLEBLJIV, UTJERAŠ I JEDNO I DRUGO
U LAŽ“

HRAM TENISKE TRADICIJE

Glavni teren Vimbldona, Centralni teren, 2022. godine slavi stogodišnjicu na današnjoj lokaciji (Church Road) i prima 15.000 gledalaca. Na ovom terenu, iznad ulaza za igrače, nalaze se stihovi slavnog pjesnika Radjarda Kiplinga koji glase:

Ako možeš da pogledaš u oči Pobjedi i Porazu
I da, nepokolebljiv, uteraš i jedno i drugo u laž

Stihovi poznatog pjesnika reflektuju istinsku filozofiju ovog sportskog događaja jer, na Vimbldonu, veličina sportskog uspjeha nije u pobjedi, već u poniznosti i istrajnosti šampiona.

SCENA NAJVEĆIH OBRAČUNA

SCENA NAJVEĆIH OBRAČUNA

Svako Vimbldon finale na Centralnom terenu ostavlja snažan utisak i dugo živi u sjećanjima onih koji su svjedočili ovim istorijskim trenucima. Epska nadmetanja između Roda Lejvera i Džona Njukomba, Bjorna Borga i Džona Mekinroa, Kris Evert i Martine Navratilove, Rodžera Federera i Novaka Đokovića ostala su upamćena kao legendarni obračuni kako na Vimbldonu, tako i u svijetu tenisa kroz istoriju.

Ovaj nivo sportske izvrsnosti bez presedana poklapa se sa vrijednostima koje su svojstvene Rolex brendu. Zajedničke vrijednosti rezultirale su partnerstvom i saradnjom dugom 45 godina na svim velikim teniskim događajima.

ROLEX AND TENNIS: A PARTNERSHIP OF ALMOST 45 YEARS

ROLEX I TENIS: PARTNERSTVO OD PRIBLIŽNO 45 GODINA

Rolex je uspostavio poseban odnos sa svijetom profesionalnog tenisa zahvaljujući duboko ukorijenjenoj zajedničkoj filozofiji: težnja ka izvrsnošću, želja za preciznošću i inovacijom, elegancija pokreta, nepokolebljiv trud, poštovanje tradicije i želja da se uvijek prevazilaze postojeće granice.

Tokom godina, Rolex je proširio svoje prisustvo u sportu i postao jedan od najprestižnijih partnera u svijetu tenisa, podjednako u muškoj i ženskoj ligi.

Brend podržava većinu velikih takmičenja, uključujući sva četiri Grand Slam® turnira, ATP i VTA finale, ATP Masters 1000 turnire, Dejvis kup i Lejver kup.

AMBASADORI ROLEX BRENDA I VIMBLDON

AMBASADORI ROLEX BRENDA I VIMBLDON:

Legende Vimbldona tokom godina postale su i ambasadori brenda: Bjorn Borg i Kris Evert, kao i Stefan Edberg, Garbinje Mugurusa, Anđelik Kerber i, naravno, Rodžer Federer, koji je osvojio turnir rekordnih osam puta.

ROLEX I SPORT

Dugi niz decenija, brend se aktivno zalagao za kulturu, arhitekturu, istraživanje i očuvanje planeta. U svijetu sporta, izgradio je raznovrstan spektar partnerstava u tenisu, golfu, skijanju, jedrenju, konjičkim i moto sportovima. Rolex na takmičenjima sarađuje sa upravnim organima, kao i sa samim sportistima. Partner je priznatim sportskim šampionima, ali sa podjednakim entuzijazmom podržava i pojedince istaknutog talenta kroz višegodišnje angažmane koji osiguravaju budućnost sportskih disciplina i promovišu izvrsnost.

ROLEX AND SPORT

Nastavite da čitate:


Nov 30, 2022

Stvoren za trku

Legendarni model Oyster Perpetual Cosmograph Daytona je zahvaljujući svom nazivu, kao i svojim performansama neraskidivo povezan sa svijetom moto-sporta.

Nov 28, 2022

Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Nov 4, 2022

Ostvarenje ideala

Kada kazaljke otkucaju ponoć, Oyster Perpetual Day-Date spaja prošlost i budućnost, postignuto i ono što tek slijedi.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil