Rolex filozofija

PUTOVANJE U ROLEX UNIVERZUM

Hans Vilsdorf, osnivač brenda Rolex, čvrsto je vjerovao da svaki pojedinac posjeduje potencijal inovativnosti i izvrsnosti. I nakon više od stotinu godina od stvaranja Rolex kompanije ove vrijednosti i dalje žive, a filozofija brenda utkana je kako u proizvodnju časovnika, tako i u posvećenost brenda aktivnostima širom svijeta.

Različite profesije, koje i dalje žive zahvaljujući ekspertima u svojim oblastima, izuzetno su cijenjene u kompaniji Rolex.

PREDANOST IZVRSNOSTI

Od samog početka Rolex karakteriše težnja ka savršenstvu i vizija koja pomjera granice.

PREDANOST IZVRSNOSTI.

„Protivljenja sa kojima sam se suočavao izgledala su nepremostiva.“

Na samom početku 20. vijeka, u Londonu, preduzetnik i istovremeno vizionar, bio je na korak do uspjeha. Njegov cilj? Da današnjem svijetu časovničarstva predstavi još uvijek nepoznat mjerač vremena: Rolex. Nov naziv, kreiran 1908. godine, za svega nekoliko decenija postao je jedan od najcjenjenijih svjetskih brendova. U svojim memoarima o ranim danima kompanije Rolex, Hans Vilsdorf se prisjećao kako su protivljenja sa kojima se suočavao izgledala nepremostiva. Vilsdorf nije posjedovao veliki kapital, ali ono što jeste imao bilo je neprocjenljive vrijednosti: vizija, upornost i izuzetna radna sposobnost. Ostavši bez roditelja sa svega 12 godina, Vilsdorf nije posjedovao ništa drugo do svoje odlučnosti da savlada izazove. Upravo je on osmislio prvi na svijetu vodootporni ručni časovnik sa samonavijajućim Perpetual rotor mehanizmom – časovnik koji je postao mjerilo kvaliteta i prestiža širom svijeta.

„Previše komplikovan, lako lomljiv, nedovoljno prilagođen“ – časovnik je dočekan sa ogromnim skepticizmom. Ipak, oslanjajući se na svoja čvrsta uvjerenja, Hans Vilsdorf je uspio da postigne svoj cilj: uspostavio je ideal modernog časovničarstva – Oyster Perpetual, vodootporni model koji se izdvojio po svojim karakteristikama preciznosti, robusnosti i sposobnosti da izdrži sve uslove. Ali Vilsdorf nije bio samo vizionar koji je podario Rolex časovnicima njihove osnovne tehničke i estetske svojstvenosti. Njegovu stalnu potragu za savršenstvom pratila je duboka velikodušnost i nepokolebljiva vjera u ljudski potencijal.

UJEDINJENJE STRUČNOSTI

Nezavisna kompanija Rolex stvorila je proizvodne resurse koji obuhvataju širok spektar vještina i znanja. Časovničari, inženjeri, dizajneri i drugi eksperti blisko sarađuju, počevši od dizajniranja pa do same proizvodnje mjerača vremena.

UJEDINJENJE STRUČNOSTI

Kultura brenda Rolex zasniva se, prije svega, na ljudskim vrijednostima koje stavljaju ekspertizu i sofisticirane vještine u srce raznovrsnih aktivnosti brenda.

Različite profesije, koje i dalje žive zahvaljujući ekspertima u svojim oblastima, uvijek su dobrodošle u Rolex kompaniji. Brend ima potpunu kontrolu nad svim svojim bitnim komponentama: livenje legura zlata, mašinska i završna obrada, montaža mehanizama, kućišta, brojčanika i elemenata narukvice, kao i postavljanja dragulja. Ekspertiza brenda dostupna je širom svijeta zahvaljujući izuzetnoj mreži postprodajnih usluga.

Da bi se osiguralo da stručnost brenda postoji i u budućnosti, Rolex je stvorio jedinstveni centar za obuku. Posvećen težnji za izvrsnošću i razvoju svojih zaposlenih, centar, koji se nalazi u Ženevi, pruža obuku zaposlenima i obučava studente. Kompanija ima za cilj da i mlađe generacije učini jednako ponosnim prenoseći im svoje jedinstvene vještine i stručno znanje.

NEUPOREDIV ČASOVNIK

NEUPOREDIV ČASOVNIK

Kolekcija Oyster Perpetual je kreirana na temeljima uspjeha jedinstvenog Oyster modela, patentiranog od strane brenda Rolex i lansiranog 1926. godine.

A WATCH UNLIKE THE REST

Kao prvi vodootporni ručni časovnik na svijetu, odigrao je pionirsku ulogu u razvoju modernog časovničarstva.

Tokom godina, Oyster model je ponosni nosilac brojnih inovacija, kao što je automatsko navijanje zahvaljujući Perpetual rotoru (1931). Poboljšanja su doprinijela jačanju identiteta ove kolekcije i stvaranju reputacije izvrsnosti Rolex brenda, poznatog po svojoj pouzdanosti i preciznosti.

Oyster je postepeno evoluirao u kolekciju časovnika koji su integrisali nove funkcije i inovativne tehnologije. Svi modeli dijele osnovne karakteristike i snažan vizuelni identitet. Danas se kolekcija sastoji od 12 linija, podijeljenih u dvije kategorije: klasični časovnici kao što su Datejust i Day-Date, i profesionalni mjerači vremena, uključujući Explorer i GMT-Master II.

Kao pionir ručnih časovnika, kompanija je izvor brojnih značajnih inovacija u industriji i prijavila je preko 500 patenata tokom svoje istorije.

NEUPOREDIV ČASOVNIK

Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više