Rolex i golf

ROLEX & THE OPEN:
NAJSTARIJI „MAJOR“ GOLF TURNIR

Otvoreno prvenstvo poznato pod nazivom The Open, koje se tradicionalno održava u Velikoj Britaniji tokom treće nedjelje jula, je četvrti i posljednji „Major“ golf turnir muške lige u sezoni. Još od 1981. godine kompanija Rolex pruža podršku ovom takmičenju i danas predstavlja privilegovanog partnera svjeta golfa.

Partnerstvo između kompanije Rolex i golfa datira od davne 1967. godine kada je Arnold Palmer postao prvi Rolex Ambasador ovog sporta. Od tog trenutka, brend je postao zvanični mjerač vremena i glavni partner mnogih eminentnih događaja, prestižnih turnira i istaknutih aktera.

The Open je prvi put održan 1860. godine, i od tada se održava svake godine na legendarnim terenima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovogodišnje 150. Otvoreno prvenstvo se kao i do sada održava u gradu St Andrews, mjestu nadaleko poznatom po golfu.Dom golfa

Royal & Ancient Golf klub je jedan od najstarijih golf klubova na svijetu, nastao u pomenutom gradu St Andrews. Krajem 19. vijeka proglašen je, zajedno sa Golf asocijacijom Sjedinjenih Država, organom upravljanja i tijelom odgovornim za administriranje pravila ovog sporta. St Andrews danas mnogi smatraju „domom golfa“.Turnir prožet elegancijom i tradicijom

Tradicija nalaže da se Otvoreno prvenstvo uvijek igra na link golf terenu, odnosno na terenu koji se nalazi pored mora, sa pjeskovitim tlom i svega nekoliko vodenih prepreka ili drveća. Svake godine 156 takmičara suočava se sa nepredvidljivim vremenskim uslovima, te im je pored sportskog duha potrebna velika doza borbenosti, samokontrole i preciznosti s obzirom na mogućnost jakih naleta vjetrova i kiše, ili čak snažnih toplotnih talasa.Nezaboravni trenuci

Nezaboravni trenuci

The Open će ostati zauvijek upisan u istoriju svjetskog sporta zahvaljujući svojoj jedinstvenoj prošlosti, divljoj ljepoti primorskih terena i navijačima koji poštuju autentičnost golfa. Dueli Bobija Džonsa i Voltera Hagena 1920-ih, potom takmičenje između Toma Votsona i Džek Niklausa 1977. godine, ali i suze Tajgera Vudsa nakon osvajanja trećeg trofeja 2006. godine vječno će se pamtiti i prepričavati.

Rolex i golf: partneri više od pola vijeka

Rolex i golf: partneri više od pola vijeka

Rolex je u svijetu golfa zauzeo privilegovano mjesto utemeljeno na zajedničkim vrijednostima: poštovanje tradicije, odgovornost, tehnička preciznost, elegancija pokreta, vječna potraga za izvrsnošću i posvećenost budućim generacijama.

Danas se kolaboracija između brenda Rolex i golfa proteže na mnoge oblasti sporta: upravna tijela i svjetske rang-liste, najveća imena međunarodnog golfa, kao i na serije i „Major“ muške i ženske turnire. Saradnja je takođe vidljiva na svim nivoima – profesionalnim, amaterskim, juniorskim i seniorskim.

Štaviše, brend se zalagao i za stvaranje: Rolex Serije – najbolji turniri na DP svjetskoj turneji; nagrade Rolex takmičarka godine – za najbolju golferku LPGA lige (Svjetska golf asocijacija koja okuplja dame); i nagrada Rolex mladi igrači godine, koje odaju priznanje dječacima i djevojčicama uzrasta do 18 godina sa najboljim rezultatima u sezoni. Bez sumnje, Rolex je postao „partnerski mjerač vremena svijeta golfa“.

Ambasadori brenda Rolex & The Open turnir

Među mnogim respektabilnim imenima u svijetu golfu koja pripadaju prestižnoj porodici Rolex Ambasadora, nekoliko njih je osvojilo Otvoreno prvenstvo, a među njima su: Geri Plejer, Arnold Palmer, Džek Niklaus, Tom Votson, Tajger Vuds i Džordan Spiet.

Ambasadori brenda Rolex & The Open turnir

Nastavite da čitate:


Sep 15, 2022

ROLEX BUTIK PORTO MONTENEGRO
SKRAĆENO RADNO VRIJEME

Još jedna letnja sezona se bliži kraju, a naš prodajni salon u Porto Montenegru ostaje verno na raspolaganju ljubiteljima prestižnih mjerača vremena sa skraćenim radnim vremenom od četvrtka, 15. septembra 2022. godine u terminu od 13:00 do 20:00 časova.

Sep 2, 2022

Rolex i US Open:
Atmosfera ujedinjene energije

US Open je četvrti i posljednji Grand Slam® turnir u sezoni. Kao privilegovani partner svih vodećih teniskih turnira na globalnom nivou, Rolex je neraskidivo povezan sa ovim događajem od 2018. godine.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profilPutovanje u Rolex univerzum

Hans Vilsdorf, osnivač brenda Rolex, čvrsto je verovao da svaki pojedinac poseduje potencijal inovativnosti i izvrsnosti. I nakon više od stotinu godina od stvaranja Rolex kompanije ove vrednosti i dalje žive.

Pročitajte više

Rolex i turnir Vimbldon

Od 1978. godine Rolex predstavlja neraskidivi dio turnira Vimbldon, najstarijeg i najprestižnijeg teniskog događaja na svijetu. Vimbldon je u istoriji zabilježen kao hram prvoklasnog tenisa na travi, ali i mjesto na kome sportisti postaju legende.

Pročitajte više