Oyster Perpetual Explorer

Pohod na najekstremnija odredišta

Oyster Perpetual Explorer i Oyster Perpetual Explorer II kreirani su zahvaljujući angažovanju i posvećenosti brenda Rolex istraživačkim postignućima. Namijenjeni su avanturistima na čije odredište se rijetko ko usuđuje da krene. Tokom godina brend je opremao brojne polarne, planinarske i speleološke ekspedicije i tako bio u prilici da svoje mjerače vremena testira i u stvarnom životu. Neki od najhrabrijih svjetskih istraživača, planinara i naučnika poneli su ove časovnike na mjesta koja su testirala njihovu pouzdanost u najtežim uslovima.

Od 1930-ih godina, brojne ekspedicije su bile opremljene upravo Oyster Perpetual časovnicima. Povratne informacije učesnika omogućile su brendu da razvije časovnike sa dokazanom funkcionalnošću – profesionalne mjerače vremena kao što su Explorer i Explorer II. Rolex časovnici su vjerno pratili neke od najvećih avantura čovječanstva kao što je pohod na Everest 1953. godine, koji je predvodio ser Džon Hant. Tokom ove ekspedicije ser Edmund Hilari i Tenzing Norgej popeli su se prvi u istoriji na najvišu planinu svijeta.Dizajniran za istraživanje

Explorer, lansiran 1953. godine, izdvaja se jednostavnim dizajnom i veoma čitljivim crnim brojčanikom sa velikim oznakama za sate i karakterističnim brojevima na pozicijama za 3, 6 i 9 sati. Riječ je o profesionalnom časovniku, kreiranom da precizno pokazuje vrijeme, bez obzira na okolnosti. Čak i u mraku, brojčanik je izuzetno čitljiv, zahvaljujući Chromalight displeju. Danas je Explorer dostupan u veličini od 36 mm, baš kao i izvorni model.

Explorer II je predstavljen 1971. godine i, u istom duhu kao njegov prethodnik, održava privilegovani odnos saradnje između kompanije Rolex i istraživača. Zahvaljujući 24-časovnom displeju koji sadrži dodatnu, narandžastu kazaljku i ugravirani prsten, Explorer II omogućava korisniku da jasno razlikuje dnevne od noćnih sati. Ova praktična opcija je izuzetno korisna na mjestima gdje je teško razlikovati dan od noći, kao što je to slučaj na polovima u određeno doba godine, ili u pećinama. Takođe, ova funkcija je veoma značajna za očitavanje vremena druge vremenske zone.Stvoren za ekstremne uslove

Stvoren za ekstremne uslove

Časovnici kolekcije Explorer konstantno se unapređuju kako bi ispoštovali visoke kriterijume istraživača, iznova postajući robusniji i pouzdaniji. Explorer časovnik je dostupan u Oystersteel ili u žutoj Rolesor verziji (koja kombinuje Oystersteel čelik i žuto zlato), dok je Explorer II izveden isključivo od Oystersteel čelika. Specijalno razvijen za Rolex, Oystersteel je jedinstvena legura sa dokazanim antikorozivnim karakteristikama.

Oba modela su opremljena Oyster narukvicom, trodjelnom narukvicom poznatom po svojoj robusnosti. Sa dizajniranom i patentiranom Oysterlock sigurnosnom kopčom na preklop, koja sprečava nenamjerno otvaranje, narukvica posjeduje i Easylink udobni sistem razvijen od strane brenda, što omogućava korisniku da vrlo lako podesi dužinu narukvice za približno 5 mm.

Explorer je opremljen kalibrom 3230, dok Explorer II posjeduje kalibar 3285. Oba mehanička mehanizma sa samonavijanjem u potpunosti je razvio i proizveo Rolex, i istovremeno pružaju rezervu snage od približno 70 sati.

Superlative Chronometer sertifikat

Superlative Chronometer sertifikat

Kao i kod ostalih Rolex mjerača vremena, kvalitet Explorer i Explorer II je potvrđen sertifikatom Superlative Chronometer. Ova oznaka garantuje da je svaki proizvedeni časovnik uspješno prošao niz testova koje je Rolex sproveo u sopstvenim laboratorijama, prema sopstvenim kriterijumima. Status Superlative Chronometer simbolizuje zeleni pečat koji dolazi uz svaki Rolex časovnik i povezan je sa međunarodnom petogodišnjom garancijom.


Posjetite nas i istražite kolekciju Explorer

Kao zvanični zastupnik, naši saloni ovlašćeni su za prodaju Rolex časovnika. Uz neophodne vještine i tehničko znanje, pomoći ćemo Vam da napravite izbor za cijeli život.

Istražite kolekciju

Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više