Oyster Perpetual Day-Date

Ostvarenje ideala

Kada kazaljke otkucaju ponoć, Oyster Perpetual Day-Date spaja prošlost i budućnost, postignuto i ono što tek slijedi. Od 1956. godine, sa ruka brojnih vizionara, virtuoza i pionira - legata budućnosti, ovaj mjerač vremena svjedočio je najvećim istorijskim trenucima.

U trenutku kada je premijerno prezentovan davne 1956. godine, Day-Date je predstavljao izuzetnu inovaciju u svijetu finog časovničarstva. Bio je to prvi ručni časovnik sa kalendarom koji je, pored datuma, u luku na brojčaniku iznad 12 časova, posjedovao u cjelosti ispisane i dane u nedjelji, što se smatralo impresivnim tehničkim podvigom.

Izrađen je isključivo od plemenitih metala – osamnaestokaratnog žutog, bijelog ili ružičastog Everose zlata ili platini finoće 950, i u kombinaciji sa karakterističnom President narukvicom, kao i paletom brojčanika, idealno oslikava ličnost nosioca.

DAY-DATE GOVORI JEZIKOM SVOG NOSIOCA

Iako dani mogu biti identični u različitim djelovima svijeta, različito su ispisani u zavisnosti od govornog područja. Koristeći većinu svjetskih pisama – latinicu, arapski jezik, ćirilicu, hebrejski i japanski jezik, kineski ideogram, pa čak i Giz pismo koje je u upotrebi na Rogu Afrike – Day-Date izražava kulturološki identitet onoga ko u njemu uživa. Dostupan je na 26 različitih svjetskih jezika i predstavlja međunarodni, univerzalni i personalizovani mjerač vremena.


THE MIRACLE OF MIDNIGHT: AN IDEAL OF PRECISION

ČUDO PONOĆI: IDEAL PRECIZNOSTI

Kada kazaljke otkucaju ponoć, dan i datum se istovremeno mijenjaju u odgovarajućim poljima na brojčaniku. Ovaj časovničarski podvig, nazvan „čudo ponoći“, oslanja se na disk mehanizma. Istovremeno, plod je brojnih godina istraživanja; u intervalu od 1950. do 1955. godine, kompanija Rolex registrovala je četiri patenta za časovnike sa indikacijom dana i datuma.

Danas je časovnik Day-Date opremljen mehanizmom nove generacije, kalibrom 3255, koji je u potpunosti razvila i proizvela kompanija Rolex, pružajući nenadmašan nivo performansi.

PRESIDENT NARUKVICA

Kreirana ekskluzivno za predstavljanje prestižnog Oyster Perpetual Day-Date modela 1956. godine, trodjelna President narukvica, izvedena od osamnaestokaratnog zlata ili platine finoće 950, i dalje je karakteristična isključivo za Day-Date i Datejust modele izrađene od plemenitih metala.

PRESIDENT NARUKVICA
DRAGOCJEN SAVEZNIK

DRAGOCJEN SAVEZNIK

Nošen na rukama brojnih ličnosti iz svijeta politike, reditelja i vizionara, časovnik Day-Date je autentičan zahvaljujući čuvenoj President narukvici, čije je sugestivno ime, zajedno sa eminentnim ličnostima koje su je kroz istoriju nosile, omogućilo da Day-Date postane sinonim za „Predsjednički časovnik“.

Nezavisno od protoka vremena, Day-Date ostaje na poziciji koja mu je oduvijek pripadala – na vrhuncu savremenosti. Ovaj vanvremenski časovnik je simbol prestiža i plod stručnosti kompanije Rolex u izradi mjerača vremena. Day-Date prati ličnosti koje oblikuju svijet u svojim profesijama, kroz njihovu izrazitu posvećenost, ljudske kvalitete i kreativnu genijalnost.

Among the Rolex Testimonees associated with the Day-Date

Među Rolex Testimonee udruženim partnerima Day-Date modela, brend ponosno ističe američku skijašicu Lindzi Von, švajcarskog tenisera Rodžera Federera, američkog režisera Martina Skorsezea i golfere Arnolda Palmera, Džeka Niklausa i Gerija Plejera.


POSJETITE NAS I OTKRIJTE MODEL DAY-DATE

Kao zvanični zastupnik, naši saloni ovlašćeni su za prodaju Rolex časovnika. Uz neophodne vještine i tehničko znanje, pomoći ćemo Vam da napravite izbor za cio život.

Istražite kolekciju

Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više