Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Stvoren za trku

Legendarni model Oyster Perpetual Cosmograph Daytona je zahvaljujući svom nazivu, kao i svojim performansama neraskidivo povezan sa svijetom moto-sporta. I nakon šest decenija postojanja ovaj časovnik i dalje zauzima posebno mjesto među vrhunskim sportskim hronografima.

Proslavljeni mjerač vremena Cosmograph Daytona predstavljen je 1963. godine. Dizajniran je da ispuni visoke kriterijume profesionalaca u automobilskim trkama. Opremljen tahimetrijskim prstenom i mehaničkim mehanizmom visokih performansi, ovaj legendarni hronograf je prvi izbor kada su u pitanju instrumenti za mjerenje vremenskih intervala ili određivanje prosječnih brzina.

Sinonim za brzinu

Na časovniku Cosmograph Daytona protekli sati su prikazani na poziciji za 9 sati, dok se indikator proteklih minuta nalazi na poziciji za 3 sata. Protekle sekunde se očitavaju pomoću elegantne centralne kazaljke koju krasi strelica pri vrhu i 60-sekundne skale postavljene oko brojčanika.

Metalni prsten ili prsten izrađen od visokotehnološke keramike funkcioniše kao tahimetar. Njegova skala se može koristiti za očitavanje prosječne brzine na datoj udaljenosti, na osnovu proteklog vremena. To ovaj mjerač vremena čini idealnim za mjerenje brzina do 400 jedinica na sat, izraženih u kilometrima, miljama ili bilo kojoj drugoj jedinici mjere.


Hronograf stvoren za trkačke staze

Časovnik Cosmograph Daytona je opremljen kalibrom 4130, mehaničkim samonavijajućim mehanizmom, hronografom koji je u potpunosti razvila i proizvela kompanija Rolex i koji pruža rezervu snage od približno 72 sata. Ovaj mehanizam podrazumijeva funkciju hronografa sa smanjenim brojem komponenti, čime se dodatno povećava njegova pouzdanost. Hronograf se aktivira putem pristiska na pušer, odnosno taster iznad krunice, što omogućava trenutni i precizan početak mjerenja vremena.

Reliability and precision
Dynamic and timeless

Superlative Chronometer sertifikat

Poput svih Rolex časovnika, kvalitet modela Cosmograph Daytona potvrđen je sertifikatom Superlative Chronometer. Ovaj sertifikat garantuje da je svaki proizvedeni časovnik uspješno prošao niz opsežnih testova koje je kompanija Rolex sprovela u svojim laboratorijama, prema sopstvenim kriterijumima. Status Superlative Chronometer simbolizuje zeleni pečat koji dolazi uz svaki Rolex časovnik i upotpunjen je međunarodnom petogodišnjom garancijom.

Mjesto rođenja legende

Cosmograph Daytona se blisko prepliće sa svijetom moto-trka. Časovnik predstavlja omaž mjestu – Daytona Beach, Florida – gdje je strast za brzinom i trkama doživjela ekspanziju početkom 20. vijeka. Od 1903. do 1935. godine, pješčana plaža u ovom gradu postala je poznata kao idealno mjesto za obaranje rekorda. Upravo na ovom mjestu je postavljeno čak 80 zvaničnih rekorda, od kojih 14 za najbržu brzinu na svetu.

Dynamic and timeless

Događaj Daytona International Speedway® održan je 1959. godine, čiji je Rolex zvanični partner od tog trenutka. Nekoliko godina kasnije, kako bi naglasio povezanost brenda sa američkom trkačkom stazom, Rolex je svoj novi model nazvao Cosmograph Daytona.

Tokom decenija, prisustvo brenda u visokooktanskim trkama je neprekidno raslo, dok se njegova podrška širila na vodeće vozače i događaje širom svijeta. U narednim godinama i decenijama Cosmograph Daytona je postao sinonim privilegovanih veza između brenda Rolex i moto-sporta.


POSJETITE NAS I OTKRIJTE MODEL COSMOGRAPH DAYTONA

Kao zvanični zastupnik, naši saloni ovlašćeni su za prodaju Rolex časovnika. Uz neophodne vještine i tehničko znanje, pomoći ćemo Vam da napravite izbor za cio život.

Istražite kolekciju

Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više