Oyster Perpetual GMT-Master II

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

Predstavljen 1955. godine, časovnik GMT-Master svjedok je brzog širenja interkontinentalnih putovanja u drugoj polovini 20. vijeka. U to vrijeme američka međunarodna avio-kompanija Pan American World Airways dostiže vrhunac svoje slave, a pomenuti časovnik postaje njen zvanični mjerač vremena. GMT-Master, profesionalni časovnik, neprestano se razvijao i unapređivao svoje tehničke performanse. Godine 1982. Rolex je predstavio novi mehanizam koji je omogućio da se kazaljka za sate časovnika podešava nezavisno od drugih kazaljki. Kako bi se jasno obilježila ova evolucija, model opremljen optimizovanim mehanizmom nazvan je GMT-Master II.

Jedan instrument, nekoliko vremenskih zona

GMT-Master II posjeduje prepoznatljiv stepenasti prsten, koji je dostupan u raznim dvobojnim kombinacijama, pri čemu donja polovina simbolizuje dan, a gornja oslikava noć.


Jedan instrument, nekoliko vremenskih zona

Sa tradicionalnim kazaljkama za sate, minute i sekunde, 24-časovnom trouglastom kazaljkom i dvosmjernim rotirajućim prstenom sa 24-časovnim stepenovanim Cerachrom umetkom, GMT-Master II istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone: lokalno vrijeme i referentno vrijeme, ili lokalno vrijeme i vrijeme alternativne vremenske zone.

Posljednja edicija časovnika GMT-Master II opremljena je kalibrom 3285, mehaničkim mehanizmom sa samonavijanjem koji je u potpunosti razvila i proizvela kompanija Rolex. Savršena primjena tehnologije nudi izvanredne performanse u pogledu preciznosti, rezerve snage, otpornosti na udarce, praktičnosti i pouzdanosti. Opremljen je ekskluzivnom plavom Parachrom oprugom i Chronergy nemirnicom. Rezerva rada mehanizma iznosi približno 70 sati.

Keramika visoke tehnologije
Keramika visoke tehnologije

Keramika visoke tehnologije

Cerachrom prsten kompanija Rolex proizvodi u jednom komadu od izuzetno otporne keramike. Ovaj materijal visoke tehnologije je otporan na ogrebotine i zadržava svoje živopisne boje tokom vremena.

Godine 2013. brend je promovisao nove karakteristike svojih mjerača vremena kada je predstavio prvi dvobojni, jednodjelni keramički prsten - plavi na jednoj polovini i crni na drugoj. Godinu dana kasnije Rolex je prezentovao dvobojni Cerachrom prsten u crvenoj i plavoj boji – originalne boje GMT-Master modela. Kompanija je sprovela pionirska istraživanja kako bi razvila crvenu keramiku koja zadovoljava kriterijume Rolex estetike i kvaliteta.

Brend je 2022. godine predstavio novu verziju GMT-Master II modela. Na ovom mjeraču vremena, krunica i štitnik krunice nalaze se na lijevoj strani kućišta. Otvor za datum i Cyclops sočivo su takođe izmješteni i nalaze se na poziciji za 9 sati. Izrađen od Oystersteel čelika, ovu verziju karakteriše dvobojni monoblok Cerachrom prsten izveden u zelenoj i crnoj keramici – kombinacija boja koje je po prvi put predstavljena na ovom modelu.

Sertifikat Superlative chronometer

Poput svih Rolex časovnika, kvalitet GMT-Master II modela je potvrđen sertifikatom Superlative Chronometer. Ovaj sertifikat garantuje da je svaki proizvedeni časovnik uspješno prošao niz opsežnih testova koje je Rolex sproveo u svojim laboratorijama, prema sopstvenim kriterijumima. Status Superlative Chronometer simbolizuje zeleni pečat koji dolazi uz svaki Rolex časovnik i upotpunjen je međunarodnom petogodišnjom garancijom.


POSJETITE NAS I OTKRIJTE GMT-MASTER II MODEL

Kao zvanični zastupnik, naši saloni ovlašćeni su za prodaju Rolex časovnika. Uz neophodne vještine i tehničko znanje, pomoći ćemo vam da napravite izbor za cio život.

Istražite kolekciju

Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Nov 30, 2022

Stvoren za trku

Legendarni model Oyster Perpetual Cosmograph Daytona je zahvaljujući svom nazivu, kao i svojim performansama neraskidivo povezan sa svijetom moto-sporta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više
Šta ste propustili: