Nova Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116588TBR

9 minuta čitanja

Na nedavno održanom Baselworld sajmu, Rolex je predstavio časovnik intrigantne ljepote koji je posjetioce osvojio jedinstvenim izgledom. Riječ je o novom modelu kolekcije Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, poznatom po referentnoj oznaci 116588TBR. Zanimljivost predstavlja i činjenica da su prethodni modeli kolekcije Daytone nerijetko imali zvučne nadimke – jedan od njih je na primjer čuveni Rainbow - pa najaktuelnija verzija tek treba da zaduži kolekcionarsku oznaku, koja će, vjerujemo, biti živopisnija od standardne reference. Pozivamo Vas da detaljnije upoznate najnoviju verziju modela impresivne istorije i ugleda u časovničarstvu.

Spektakularna kombinacija dijamanata s trapeznom obradom i raskošnih brilijanata formirala je jedinstveni dekor, istovremeno uvažavajući vanvremenski dizajn kolekcije Cosmograph Daytona

Časovnici koji su dekorisani dragim kamenjem imaju poseban tretman u okviru ateljea Rolex.

Istovremeno, riječ je o modelima koji predstavljaju svojevrsnu oazu časovnika sa znakom krune: besprekoran kvalitet izrade, estetika i ekskluzivnost, kao i prirodna veza sa najpoznatijim dizajnerskim rješenjima u časovničarstvu, čine Daytona liniju zaista posebnom i bez premca u svijetu horologije.

U verziji 116588TBR atelje Rolex smjelo demonstrira ekscentričan stil kroz ekspanziju dugogodišnjeg nasljeđa vanserijski ukrašenih Rolex časovnika.

Okvir unikatnog brojčanika, koji ćemo u narednim redovima detaljnije upoznati, izrađen je od osamnaestokaratnog žutog zlata s ukupno 36 dijamanata u obliku trapeza.

Riječ je o prestižnim dijamantima koji promovišu prepoznatljive uglove cijenjene baguette obrade koji se sužavaju prema brojčaniku, dodajući još jedan element tehničke i vizuelne složenosti ukupnoj estetici.

Svaki kamen je nevidljivo postavljen, što stvara blistavi ambijent koji međusobno garantuje sigurnost ekskluzivne cjeline - što je zapravo manje ili više slučaj.

Iako intrigantna priroda najnovije Cosmograph Daytona verzije možda nikada neće biti u potpunosti otkrivena – riječ je o časovniku koji se pridružuje grupi najpoželjnijih Daytona modela koje je Rolex predstavio tokom nezaboravne istorije

Bezel mora biti posebno pripremljen, a kamenje oblikovano s izuzetno strogim tolerancijama kako bi se obezbijedilo savršeno uklapanje, kada se i posljednji dijamant u nizu poput 35 dijamanata prije njega postavlja na idealnu poziciju. Kao što je slučaj s većinom stvari koje su diskretne i nevidljive, Rolex je potvrdio da je najsuptilniji način nerijetko i najizazovniji za besprekornu realizaciju.

Niz od 36 dijamanata sa rafiniranom obradom u obliku trapeza krasi osamnaestokaratni zlatni bezel najnovijeg Cosmograph Daytona modela, koji je debitovao na ekskluzivnom sajmu časovničarstva u Bazelu

Brojčanik Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona 116588TBR reference je mjesto gdje stvari postaju zaista fascinantne. Rolex službeno ne navodi šta harizmatični uzorak predstavlja, niti temu koja ga inspiriše, što nesumnjivo dodaje još jedan sloj tajanstvene razigranosti. Dodir luksuza potencira 18K žuto zlato koje kaskadno prolazi kroz more crnog laka, sa svjetlucavim tragom brilijanata. Uzorak je simetričan, iako ne i bez šarmantnih nepravilnosti. Kada se još jednom bliže ispita, postaje očito kako su neki segmenti uzorka uži ili širi od njihovih reflektujućih parova.

Izuzetan prema kriterijumu kvaliteta izrade ali i po jedinstvenoj estetici, specijalni brojčanik nije samo najznačajniji deo ekskluzivnog Cosmograph Daytona hronografa za sezonu 2019, već i cjelokupnog nastupa na Baselworld događaju

Osam brilijanata, uokvirenih žutim zlatom od 18 karata dekoriše satne oznake osim 15, 30, 45 i 60 pozicija, od kojih svaka ima arapski broj, dok čuveni Rolex simbol krune kompletira izvrsnost ručne vještine.

Legendarni trostruki podbrojčanici modela Daytona plutaju poput svojevrsnog ostrva na ovom intrigantnom brojčaniku: crni, koncentrični okviri i zlatni, brušeni unutašnji djelovi stvaraju harmoničan kontrast, dok je očitavanje i funkcionalnost poput svih Daytona modela na najvišem nivou.

Uprkos izrazito neobičnom konceptu i hrabroj estetici, zagonetni Cosmograph Daytona - novitet za sezonu 2019 – istovremeno izgleda lijepo, proporcionalno, funkcionalno i nosivo

Ukupan utisak, poput svih Rolex časovnika, mnogo je veći od jednostavnog zbira djelova koji čine impresivnu cjelinu. Na zglobu ruke Cosmograph Daytona širine 40 milimetara, izrađen od 18K žutog zlata i uokviren dijamantima u formi trapeza izgleda zapanjujuće, zabavno i, možda za neke čak i zastrašujuće - razumije se, na pozitivan način. Nesumnjivo je riječ o složenom časovniku i u gemološkom smislu - dimenziji koju isključivo Rolex može smjelo da oblikuje i besprekorno realizuje.

Rado ćemo Vam predstaviti kolekciju Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona u našim Rolex Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Nova Rolex Cosmograph Daytona – Ref. 116588TBRNastavite da čitate:


Feb 25, 2021

Rolex Day-Date 36 – Ref. 128235

Predano usavršavan od premijernog izdanja 1956. godine, Day-Date 36 dostupan je isključivo u žutom, Everose ili bijelom osamnaestokaraktnom zlatu koje kompletira široku paletu novih verzija brojčanika.

Dec 25, 2020

Rolex Day-Date 40 – Ref. 228238

Prepoznat kao simbol časovničarskog prestiža, Rolex Oyster Perpetual Day-Date odlikuje jedinstvena kombinacija legendarnog dizajna, izvrsne izrade i istorijskih veza sa najeminentnijim ličnostima modernog svijeta.

Dec 24, 2020

ZIMSKA PAUZA

Približavajući se kraju još jedne godine, Rolex butik u Porto Montenegru vjerno je na Vašem raspolaganju do 25. decembra do 19 časova.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil