Rolex Cellini Date
Referenca 50519

8 minuta čitanja

Rolex Cellini Date prihvata prepoznatljive vrijednosti koje definišu izvrsnost kompanije Rolex i upotrebljava ih za stvaranje izuzetnog modela, kreiranog za svečane prilike i elegantnija izdanja. Prvoklasna izrada, inovativnost i neprolazan stil legendarnog dizajna oblikuju kolekciju Cellini: liniju izvanrednih časovnika jedinstvenih karakteristika i samouvjerene elegancije.

Cellini je zaista impresivan časovnik: u verziji Date, Rolex kombinuje izvrsne detalje sa elegantnim dizajnom kako bi stvorio beskompromisni večernji časovnik

Trenutno se kolekcija Cellini sastoji od četiri modela: Cellini Time, Date, Dual Time i Moonphase verzije. Cellini Date je prepoznatljiv po podbrojčaniku na položaju 3 časa, koji ističe zlatnu kazaljku od 18 karata za ilustraciju datuma – mijenjajući legendarni “Cyclops” prikaz datuma na Rolex Oyster časovnicima, karakteristike Day-Date i Datejust modela.

Rolex Cellini Date, referenca 50519

Kućište svih Cellini modela koji su trenutno dostupni prečnika je 39 milimetara, što je rijetka odlika u poređenju sa modelima Day-Date i Datejust kolekcija, koji promovišu dimenzije od 36, 40 i 41 milimetra. Takođe, Cellini kućišta izrađuju se isključivo od osamnaestokaratnog zlata bijele ili Everose nijanse, pa Cellini nije dostupan u Oystersteel, Rolesor ("dvobojnom") ili platinastom izdanju.

Svega jedan pogled na istoriju večernjih časovnika otkriva nepodijeljenu prednost koja se ustupa zlatu. Duboki, blistavi sjaj i načini na koji najveštiji umjetnici svog zanata oblikuju i ukrašavaju zlato ovaj materijal su odavno učinili najpopularnijim među izuzetno rafiniranim časovnicima, dizajniranim za nošenje u harmoniji sa elegantnim kombinacijama i svečanijim prilikama.

Kazaljke, primijenjeni dvostruki indeksi i Rolex kruna na Cellini Date brojčaniku oblikovani su u bijelom zlatu od 18 karata

Crni brojčanik sa središnjim „Guilloche” motivom naglašava teksturu i dubinu modela Cellini, dok uglaste kazaljke časova i minuta prikazuju vrijeme u maniru neprolaznog stila. Intenzivno bijeli tekst nudi kraći prikaz nego na modelima Rolex Oyster kolekcije: Rolex Geneve, Cellini i Swiss Made su oznake koje su dobile mjesto na Cellini Date brojčaniku. Aplicirani, dvostruki satni markeri u bijelom zlatu od 18 karata čine harmoničnu cjelinu sa materijalima kazaljki i spoljašnosti.

Bezel aktuelnog Cellini izdanja takođe afirmiše poseban dizajn, sa dva prepoznatljiva rješenja u Rolex svijetu – istovremeno zaobljen i nazubljen, prsten modela Cellini je uklopljen u cjelinu na privlačan i fascinantan način, što je specijalnost ateljea Rolex.

Zaobljena krunica sa reljefnom površinom predstavlja alternativu glatkoj i modernoj verziji sportskih Rolex Oyster modela.

Bezel savremenog Cellini modela takođe promoviše posebnu izradu, kombinujući zaobljeni stil i rebrasti dizajn koji se pojavljuje na legendarnim Rolex časovnicima, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti

Dostupan u kombinaciji sa nizom suptilnih boja koje su namijenjene kožnim kaiševima, na kopči od osamnaestokaratnog bijelog zlata sa Rolex krunom, Rolex Cellini Date predstavlja najviši stepen svečane elegancije koju Rolex časovnik može da ponudi.

Izvrsna do najsitnijih detalja: kopča modela Cellini Date izrađena je od 18k zlata sa reljefnom Rolex krunom

Bilo bi nam zadovoljstvo da kolekciju Cellini upoznate u okviru naših ovlašćenih Rolex butika, na lokacijama u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Cellini Date
Referenca 50519Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više
Šta ste propustili: