Rolex & Cinema – Zajedničke vrijednosti

10 minuta čitanja

Greenroom 2019: Novo poglavlje

U noći dodjele Oskara u Los Anđelesu, predstavnici Akademijinih nagrada tradicionalno se okupljaju u čuvenom Greenroom-u, koji je već prepoznatljiva oaza glamura u Dolby teatru. To je ujedno savršena uvertira prije zvaničnog izlaska na pozornicu i prenosa uživo, koji širom svijeta prati veliki broj ljubitelja filma. Kao što možda već znate, od 2016. godine Rolex kreira očaravajući ambijent, mijenjajući temu svake sezone. Za dodjelu 2019. gosti su pozvani na magično putovanje do dna mora, temu koja je neraskidivno povezana sa novom Planet kampanjom.

Četvrtu godinu za redom, Rolex je u noći dodjele Oskara kreirao prijatan ambijent za posjetioce Greenroom prostora u Dolbi teatru

Inspirisan nasljeđem: Dizajn Greenroom prostora

Posjetioci “Zelene sobe” su pozvani da se pridruže Rolex-u na podvodnom putu i avanturi koja započinje već na bronzanim vratima specifičnog oblika. Unutra, oni će se naći u prostoriji koja asocira na plovilo sa magičnim pogledom kroz brodske prozore prema svijetu dubina, koji se pojavljuje u dramatičnim fotografijama, naglašenim ambijentalnim osvjetljenjem. Simbolika neistraženog svijeta je svuda prisutna, od palete boja živopisnih dubina okeana, do namještaja koji evocira meke oblike talasa i morskih zvijezda. Dekoracija zidova u formi korala predstavljena je na zidovima i plafonu, diskretnom plavom pozadinom ilustrujući estetiku misterioznih dubina i tajanstvenog svijeta koji nas tradicionalno privlači.

Ovogodišnji događaj obilježio je omaž istoriji Oyster modela, prvog vodootpornog časovnika na svijetu koji je bio tema imaginarne podvodne avanture

Rolex & svijet filma: Ponosni partner dodjele Oskara

Poput izrade Rolex časovnika, od pionirskih dana filma stvaraoci su na velikom platnu imali za cilj harmoniju umjetnosti i tehničke izvrsnosti. Kao vanvremenski simbol luksuza i napredne tehnologije, tokom proteklih decenija Rolex časovnici imali su zapažene role u legendarnim ostvarenjima. Osim na velikom ekranu, časovnici sa znakom krune postali su neizostavni dio i iza scene. Sa jedinstvenom tradicijom, Rolex mjerači vremena postali su integralan dio sedme umjetnosti, ostavljajući nezaboravan trag u filmskim ostvarenjima, postajući izbor režisera zbog neuporedive harizme, čvrstine, preciznosti i posvećenosti savršenstvu.

U okviru najaktuelnije kampanje Rolex je okupio izuzetan kvartet oskarovaca, koji su ujedno i partneri švajcarske kompanije. Nije neobično da Rolex sa ponosom podržava majstore savremenog filma - režisere Martina Skorsezea, Džejmsa Kamerona, Ketrin Bigelov i Alehandra G. Inaritua, umjetnike koji pomjeraju granice filmskih ostvarenja. Kao najuticajniji stvaraoci svijeta sedme umjetnosti, proslavljeni režiseri takođe dijele iste vrijednosti sa kompanijom Rolex.

Ketrin Bigelou

Kao prva i jedina dama koja je osvojila Oskara u kategoriji najboljeg reditelja, Ketrin Bigelou naglašava vizuelni narativ, istrajnost i izbor tema koje mogu da dovedu do promjena, mijenjajući ujedno i pejzaž filmske umjetnosti. Američka rediteljka, osim režije, kreativnost je potvrdila i kao producent i scenarista mnogobrojnih filmova, koji su političkim aktivizmom potvrdili reputaciju trilera per excellence.

Ketrin Bigelou u svakoj prilici ističe ženstvenost Rolex Datejust 36 modela. Zahvaljujući Jubilee narukvici sa pet elegantno oblikovanih djelova, udobnost je na ruci besprekorna. U pitanju je klasik kompanije Rolex, premijerno predstavljen u okviru Oyster Perpetual Datejust modela, davne 1945. godine

Prvi među jednakima svakako su Katanac za bol (2008) i Tajna operacija (2012), filmovi koji su zaslužili nominaciju za Oskara. Autorski pristup i politički aktivizam za Ketrin Bigelou formirali su jedinstvenu poziciju u svijetu filmske umjetnosti.

Martin Skorseze

Martin Skorseze je odabrao vanvremenski Rolex Day-Date 40 u osamnaestokaratnom zlatu, sa čuvenom President narukvicom. Riječ je o narukvici koja promoviše prvoklasni komfor i rafiniranost stila, koji je tradicionalno naglašen prestižnim metalima

Martin Skorseze pripada najznačajnijim stvaraocima u istoriji filma. Sa karijerom koja traje pola vijeka, Skorseze je režirao neke od najuticajnih filmova dvadesetog vijeka.

Takođe, američki sineasta pripada najpoznatijim predstavnicima u kategoriji umjetničke forme.

On je, naime, redefinisao granice mogućeg u filmovima poput Ulice zla (1973), Taksista (1976), Razjareni bik (1980) i Dobri momci (1990). Skorsezeova jedinstvena kombinacija umjetničkog izraza, harizme i velikodušnosti nastavlja da i danas inspiriše kako filmske stvaraoce, tako i publiku širom svijeta.

Alehandro G. Injaritu

Dobitnik dva uzastopna Oskara za najboljeg režisera, za filmove Čovjek ptica (2015) i Povratnik (2016) poznat je po filigranskom istraživanju emocija koje predstavlja prepoznatljivom estetikom.

Filmovi Alehandra G. Injaritua nerijetko sadrže i međusobno povezane priče i nelinearni narativ, oblast u kojoj vrijeme igra zapaženu ulogu.

Talentovani Alehandro G. Injaritu ponosno nosi Rolex GMT-Master II sa karakterističnim crnim brojčanikom

Džejms Kameron

Džejms Kameron pripada režiserima i istraživačima koji su ispisali istoriju filma. Kao scenarista i producent, Kameron je prethodnih decenija u sedmoj umjetnosti ostavio veliki trag. Izdvojila su se ostvarenja Terminator (1984), Osmi putnik (1986), Ambis (1989), Terminator 2: Sudnji dan (1991), Titanik (1997) i Avatar (2009). Pomenuti filmovi utabali su nove staze do tada neviđenim vizuelnim efektima koji su pomjerili granice estetike.

Legendarni filmski stvaralac i avanturista Džejms Kameron odabrao je svog favorita – Rolex Deepsea D-Blue verziju, koju pokreće ugledni mehanizam 3235

Kao simbol kreativnosti ali i rekorda, film Titanik je ostao upamćen po 14 nominacija za Oskara, sa 11 osvojenih priznanja, uključujući Oskara za najbolju fotografiju, režiju i montažu. Takođe, Kameron je decenijama prepoznatljiv i po Rolex časovnicima koje ponosno nosi, ali nerijetko i prikazuje u svojim filmovima.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex & Cinema – Zajedničke vrijednostiNastavite da čitate:


@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil