Rolex Datejust 36

7 minuta čitanja

Rolex je za liniju legendarnih Oyster Perpetual Datejust 36 modela nedavno pripremio niz diskretnih ali primjetnih izmjena. Od tog trenutka, Datejust 36 modeli u žutoj Rolesor i Everose Rolesor verziji postali su prepoznatljivi po suptilno redefinisanom kućištu i novim verzijama brojčanika. Takođe, Rolex Datejust 36 sada raspolaže praktičnim Easylink sistemom sa dodatnih 5 milimetara produžetka, što će uz Oysterclasp kopču biti garancija komfora i sigurnosti prilikom nošenja. Ništa manje značajno, Rolex je liniju poznatih modela opremio prvoklasnim kalibrom 3235, koji je izrađen u okviru manufakture. Ovom prilikom ćemo naglasiti da je po prvi put ekskluzivno dostupna modernizovana verzija koja kombinuje žuto zlato i Everose nijansu, sa Oystersteel čelikom. Ali krenimo redom.

Stil Datejust časovnika u svim veličinama predstavlja neprolazni simbol elegancije: novi Datejust 36 zahvaljujući ponudi aktuelnijih brojčanika, unaprijeđenog mehanizma i Oysterclasp kopče nastavlja nasljeđe jedinstvene kolekcije

U pogledu dizajna, Datejust nesumnjivo predstavlja jedan od najsvestranijih modela u svijetu časovničarstva. Riječ je o mjeraču vremena koji se maestralno prilagođava Vašem stilu, bilo da je riječ o formalnom ili ležernom ambijentu. Takođe, zahvaljujući odmjerenim dimenzijama Datejust 36 nudi impresivnu univerzalnost, pa ga sa zadovoljstvom podjednako biraju i dame i muškarci, u zavisnosti od brojčanika koji nepogrješivo naglašavaju Vaš senzibilitet.

Kombinacija Oystersteel čelika i žutog 18k zlata

Predstavljen u Rolesor izdanju, specijalnoj kombinaciji osamnaestokaratnog zlata i Oystersteel čelika, Datejust 36 univerzalnost podiže na najviši nivo. Ovom prilikom ćemo pažnju posvetiti modelima koji prezentuju različite mogućnosti legendarnog dizajna – verziju Everose Rolesor na trodjelnoj Oyster narukvici, kao i model u žutom Rolesor zlatu koji promoviše neprolaznu eleganciju Jubilee narukvice.

Oyster ili Jubilee narukvica? Everose Rolesor ili žuta Rolesor nijansa? Svaka od predstavljenih verzija skladno kombinuje osamnaestokaratno zlato Rolex livnice sa prvoklasnim Oystersteel čelikom, čime nastaje autentična estetika i stil za sva vremena

Iako ne nude identičnu pojavu, obje verzije narukvica sada obuhvataju inovativnu Oysterclasp kopču i napredni Easylink patent produžetka od 5 milimetara. Estetski, Jubilee nudi neprolaznu, klasičnu pojavu dok Oyster narukvica prednost daje nešto modernijoj formi i stilu sportske elegancije.

Uprkos diskretnim razlikama, nema sumnje da Jubilee i Oyster narukvice podjednako pružaju vrhunski komfor i besprekoran kvalitet izrade, potvrđen u najizazovnijim okolnostima.

Ponuda brojčanika je takođe modernizovana, sa akcentom na detaljima koji ističu sofisticirane izmjene, poput broja 9 koji je sada izrađen od raskošnih brilijanata, dok je do sada isključivo broj 6 bio istaknut prestižnim dijamantima. Kazaljke su tradicionalno napravljene od osamnaestokaratnog zlata, kao i indeksi ručno izrađenog brojčanika, koji poglede privlači efektom sunčevih zraka.

Besprekorna izrada, do najsitnijeg detalja: upoznajte zanosni Datejust 36 u Everose Rolesor izdanju sa brojčanikom crne boje, osamnaestokaratnim Everose indeksima i bezelom u istoj nijansi prestižnog materijala

Za precizan i pouzdan rad nove generacije Datejust modela zadužen je kalibar 3235, koji je zamijenio mehanizam oznake 3135. Nova verzija predstavlja najaktuelnija dostignuća ateljea Rolex sa unaprijeđenim rezervom snage od 70 časova. Poređenja radi, u prethodnom izdanju ljubitelji Datejust linije mogli su da računaju na autonomiju od 48 časova. To neminovno dovodi do prijatnijeg iskustva upotrebe, pa Datejust 36 sada može da, po potrebi, bez problema nastavi sa radom u ponedjeljak, nakon vikend pauze. Poput svih časovnika kompanije Rolex, Datejust 36 u žutom ili Everose Rolesor izdanju ponosno ističe Superlative Chronometer oznaku, sertifikat koji je potvrda COSC hronometarskog testiranja, što uz internu kontrolu kvaliteta i performansi u rasponu od -2/+2 sekunde na dnevnom nivou dovodi do maksimalne preciznosti u radu.

Nove verzije brojčanika naglašavaju luksuz suptilnim rješenjima, poput brilijanata na rimskim brojevima 6 i 9, koji su u harmoniji sa nazubljenim bezelom i klasičnom Oyster narukvicom

Uprkos suptilnim izmjenama Oyster kućišta, vodootpornost je ostala ista – 100 metara. Ta veoma korisna funkcija omogućava da Datejust 36 postane vjeran partner u aktivnostima na plaži ili bazenu, bez rizika od oštećenja mehanizma usljed kontakta sa vodom ili vlagom.

Doživite nove brojčanike i verzije Oyster Perpetual Datejust 36 modela u buticima Petite Geneve Petrović u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Datejust 36Nastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više