Rolex Datejust 36
Referenca 126200

7 minuta čitanja

Oyster Perpetual Datejust 36 u cjelinu spaja sve ono što biste mogli da očekujete od jednog vrhunskog mjerača vremena. Harmoničan spoj neprolaznog stila, neponovljive elegancije, beskompromisne funkcionalnosti i izvanredne izrade čini ga časovnikom koji se prenosi sa generacije na generaciju. Njegova klasična pojava i iskustvo koje pruža tokom upotrebe prihvaćeni su među entuzijastima kao vrhunac prilikom dizajniranja ručnih časovnika - od premijernog predstavljanja 1945. godine.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Rolex Datejust 36 je autentična i neponovljiva ikona u istoriji časovničarstva, mode i životnog stila

Model koji ćemo ovom prilikom detaljnije upoznati je Datejust 36, koji je u potpunosti izrađen od Oystersteel materijala: legendarno Oyster kućište i ništa manje poznata Jubilee narukvica, sklopiva Oysterclasp kopča i gladak bezel izrađeni su od izuzetne legure nerđajućeg 904L čelika, poznate i po imenu Oystersteel.

Riječ je o modelu koji tradicionalno promoviše najosnovnije funkcije i svedenim stilom slavi časovničarsku izvrsnost. Ipak, to ne znači da model Datejust ne ostavlja utisak; zapravo, daleko je od toga. Tokom bogate istorije, Datejust je imao različite verzije, koje su kompletirale osnovni stil, imidž sofisticirane elegancije i časovnika elementarnih funkcija.

Uz suptilan izgled brojčanika u crnoj boji, u kombinaciji sa velikim svijetlećim satnim markerima i kazaljkama, jednostavna čitljivost i svakodnevna upotrebljivost su od najveće važnosti. Ipak, uprkos tome, svi elementi nenadmašno preglednog brojčanika su, uključujući oznake časova, autentični simbol krune i kazaljke izrađeni od bijelog osamnaestokaratnog zlata, koje je ugled steklo prepoznatljivim sjajem.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Referentno očitavanje, vanvremenska elegancija i zanosna izrada spojeni su sa satnim oznakama koje imaju svijetleći sloj, čuvenom Rolex krunom i kazaljkama – detaljima koji su na verziji Datejust 36 Oystersteel izrađeni od bijelog osamnaestokaratnog zlata

Zaobljeni i naglašeno polirani Oystersteel bezel služi kao svojevrsni čuvar kućišta i brojčanika, djelujući poput kupole, dok filigranski oblikovani lugovi i profil kućišta autentičnom siluetom doprinose da novi Datejust 36 prikaže svoju prefinjenu stranu u punom sjaju.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Premijera Jubilee narukvice poklapa se sa predstavljanjem prve generacije modela Datejust. Od istorijske 1945. godine legendarna narukvica s pet prepoznatljivih linkova postala je svojevrsna ikona u svijetu finog časovničarstva

Proslavljena Jubilee narukvica sa pet linkova pratila je Datejust od premijerne serije iz 1945. godine, a vremenom je postala svojevrsni simbol komfora i neprolazne ljepote.

Jubilee narukvica status nije zaslužila isključivo zahvaljujući neponovljivoj eleganciji, već i prvoklasnim komforom koji pruža.

Vanserijsku udobnost tokom svakodnevnog nošenja Jubilee postiže kompaktnim i besprekorno oblikovanim linkovima koji sa lakoćom prate oblik ručnog zgloba. Narukvica Jubilee je u aktuelnom izdanju harmonično spojena sa Oysterclasp kopčom, pružajući ležerniji i savremeniji izgled.

Za rad Datejust 36 modela zadužena je najnovija generacija kalibra 3255, mehanizma manufakture Rolex koji promoviše ukupno 14 patenata. Riječ je o mehanizmu koji u potpunosti demonstrira tehnologiju kojom atelje Rolex u ovom trenutku raspolaže. Kalibar 3255 omogućava više od 70 časova rezerve snage, kao i besprekornu preciznost, otpornost na udarce i magnetna polja, kao i najviši stepen praktičnosti i pouzdanosti. U pitanju je mehanizam koji raspolaže i najnovijom generacijom Chronergy dijela koji harmonično spaja visoku efikasnost s izvanrednom pouzdanošću.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Nova generacija modela Datejust 36 u 2019. godini nudi za nijasnu vještije oblikovano kućište, poznatu Jubilee narukvicu opremljenu Oysterclasp kopčom i mnoštvo verzija brojčanika koji uprkos suptilnim izmjenama nude primjetno drugačije iskustvo nošenja u odnosu na dosadašnje modele

Na zglobu, Datejust prečnikom od 36 milimetara ilustruje jedinstven osjećaj koji se jednostavno mora neposredno doživjeti. Besprekorno uklapanje u dimenzije ručnog zgloba, lidersko očitavanje, robusna konstrukcija i neuporediva univerzalnost formiraju ukupan utisak – Rolex Datejust 36 je istovremeno časovnik koji je idealan za višegodišnju svakodnevnu upotrebu, ali i model koji će ostaviti podjednako snažan utisak u specijalnim prilikama.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Datejust 36
Referenca 126200Nastavite da čitate:


Jul 19, 2022

ROLEX & THE OPEN:
NAJSTARIJI „MAJOR“ GOLF TURNIR

Otvoreno prvenstvo poznato pod nazivom The Open, koje se tradicionalno održava u Velikoj Britaniji tokom treće nedjelje jula, je četvrti i posljednji „Major“ golf turnir muške lige u sezoni.

Jul 13, 2022

PUTOVANJE U ROLEX UNIVERZUM

Hans Vilsdorf, osnivač brenda Rolex, čvrsto je verovao da svaki pojedinac poseduje potencijal inovativnosti i izvrsnosti. I nakon više od stotinu godina od stvaranja Rolex kompanije ove vrednosti i dalje žive.

Jun 24, 2022

ROLEX I TURNIR VIMBLDON

Od 1978. godine Rolex predstavlja neraskidivi dio turnira Vimbldon, najstarijeg i najprestižnijeg teniskog događaja na svijetu. Vimbldon je u istoriji zabilježen kao hram prvoklasnog tenisa na travi, ali i mjesto na kome sportisti postaju legende.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil