Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

7 minuta čitanja

Oyster Perpetual Datejust 36 u cjelinu spaja sve ono što biste mogli da očekujete od jednog vrhunskog mjerača vremena. Harmoničan spoj neprolaznog stila, neponovljive elegancije, beskompromisne funkcionalnosti i izvanredne izrade čini ga časovnikom koji se prenosi sa generacije na generaciju. Njegova klasična pojava i iskustvo koje pruža tokom upotrebe prihvaćeni su među entuzijastima kao vrhunac prilikom dizajniranja ručnih časovnika - od premijernog predstavljanja 1945. godine.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Rolex Datejust 36 je autentična i neponovljiva ikona u istoriji časovničarstva, mode i životnog stila

Model koji ćemo ovom prilikom detaljnije upoznati je Datejust 36, koji je u potpunosti izrađen od Oystersteel materijala: legendarno Oyster kućište i ništa manje poznata Jubilee narukvica, sklopiva Oysterclasp kopča i gladak bezel izrađeni su od izuzetne legure nerđajućeg 904L čelika, poznate i po imenu Oystersteel.

Riječ je o modelu koji tradicionalno promoviše najosnovnije funkcije i svedenim stilom slavi časovničarsku izvrsnost. Ipak, to ne znači da model Datejust ne ostavlja utisak; zapravo, daleko je od toga. Tokom bogate istorije, Datejust je imao različite verzije, koje su kompletirale osnovni stil, imidž sofisticirane elegancije i časovnika elementarnih funkcija.

Uz suptilan izgled brojčanika u crnoj boji, u kombinaciji sa velikim svijetlećim satnim markerima i kazaljkama, jednostavna čitljivost i svakodnevna upotrebljivost su od najveće važnosti. Ipak, uprkos tome, svi elementi nenadmašno preglednog brojčanika su, uključujući oznake časova, autentični simbol krune i kazaljke izrađeni od bijelog osamnaestokaratnog zlata, koje je ugled steklo prepoznatljivim sjajem.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Referentno očitavanje, vanvremenska elegancija i zanosna izrada spojeni su sa satnim oznakama koje imaju svijetleći sloj, čuvenom Rolex krunom i kazaljkama – detaljima koji su na verziji Datejust 36 Oystersteel izrađeni od bijelog osamnaestokaratnog zlata

Zaobljeni i naglašeno polirani Oystersteel bezel služi kao svojevrsni čuvar kućišta i brojčanika, djelujući poput kupole, dok filigranski oblikovani lugovi i profil kućišta autentičnom siluetom doprinose da novi Datejust 36 prikaže svoju prefinjenu stranu u punom sjaju.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Premijera Jubilee narukvice poklapa se sa predstavljanjem prve generacije modela Datejust. Od istorijske 1945. godine legendarna narukvica s pet prepoznatljivih linkova postala je svojevrsna ikona u svijetu finog časovničarstva

Proslavljena Jubilee narukvica sa pet linkova pratila je Datejust od premijerne serije iz 1945. godine, a vremenom je postala svojevrsni simbol komfora i neprolazne ljepote.

Jubilee narukvica status nije zaslužila isključivo zahvaljujući neponovljivoj eleganciji, već i prvoklasnim komforom koji pruža.

Vanserijsku udobnost tokom svakodnevnog nošenja Jubilee postiže kompaktnim i besprekorno oblikovanim linkovima koji sa lakoćom prate oblik ručnog zgloba. Narukvica Jubilee je u aktuelnom izdanju harmonično spojena sa Oysterclasp kopčom, pružajući ležerniji i savremeniji izgled.

Za rad Datejust 36 modela zadužena je najnovija generacija kalibra 3255, mehanizma manufakture Rolex koji promoviše ukupno 14 patenata. Riječ je o mehanizmu koji u potpunosti demonstrira tehnologiju kojom atelje Rolex u ovom trenutku raspolaže. Kalibar 3255 omogućava više od 70 časova rezerve snage, kao i besprekornu preciznost, otpornost na udarce i magnetna polja, kao i najviši stepen praktičnosti i pouzdanosti. U pitanju je mehanizam koji raspolaže i najnovijom generacijom Chronergy dijela koji harmonično spaja visoku efikasnost s izvanrednom pouzdanošću.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Nova generacija modela Datejust 36 u 2019. godini nudi za nijasnu vještije oblikovano kućište, poznatu Jubilee narukvicu opremljenu Oysterclasp kopčom i mnoštvo verzija brojčanika koji uprkos suptilnim izmjenama nude primjetno drugačije iskustvo nošenja u odnosu na dosadašnje modele

Na zglobu, Datejust prečnikom od 36 milimetara ilustruje jedinstven osjećaj koji se jednostavno mora neposredno doživjeti. Besprekorno uklapanje u dimenzije ručnog zgloba, lidersko očitavanje, robusna konstrukcija i neuporediva univerzalnost formiraju ukupan utisak – Rolex Datejust 36 je istovremeno časovnik koji je idealan za višegodišnju svakodnevnu upotrebu, ali i model koji će ostaviti podjednako snažan utisak u specijalnim prilikama.


Pošaljite zahtev

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200Nastavite da čitate:


Aug 19, 2019

Rolex Sea-Dweller - Ref. 126603

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller prikazao je svoje novo lice na manifestaciji Baselworld 2017, kada je model narastao sa nekadašnjih 40 mm do izražajnijeg prečnika koji promoviše dimenzije od 43 milimetara.

Aug 5, 2019

Rolex GMT-Master II – Ref. 126710BLNR

Predstavljen u atraktivnom Oystersteel izdanju, Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II u crno-plavoj kombinaciji boja doživio je značaj tretman modernizacije, premijerno viđene na Baselworld 2019 manifestaciji.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Rolex Yacht-Master 42 – Ref. 226659

Danas nam je zadovoljstvo da predstavljamo veću, smjeliju i potpuno novu Yacht-Master 42 verziju – najaktuelniji model čuvene kolekcije časovnika koji su inspirisani svijetom nautike.

Pročitajte više

Rolex Datejust 36 - Ref. 126284RBR

Datejust 36 je bez dileme zaslužio posebno mjesto u istoriji časovničarstva.

Pročitajte više

Rolex Awards for Enterprise program

Najnovija vijest u vezi sa renomiranim Rolex Awards for Enterprise programom koji četiri decenije predstavlja oslonac Rolex Perpetual Planet kampanje je objava novih laureata za 2019. godinu.

Pročitajte više

LJETNO RADNO VRIJEME

U periodu od 1. jula do 1. septembra 2019. godine Petite Geneve Petrović saloni radiće prema sljedećem rasporedu uslijed prelaska na ljetnji režim rada.

Pročitajte više