Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

7 minuta čitanja

Oyster Perpetual Datejust 36 u cjelinu spaja sve ono što biste mogli da očekujete od jednog vrhunskog mjerača vremena. Harmoničan spoj neprolaznog stila, neponovljive elegancije, beskompromisne funkcionalnosti i izvanredne izrade čini ga časovnikom koji se prenosi sa generacije na generaciju. Njegova klasična pojava i iskustvo koje pruža tokom upotrebe prihvaćeni su među entuzijastima kao vrhunac prilikom dizajniranja ručnih časovnika - od premijernog predstavljanja 1945. godine.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Rolex Datejust 36 je autentična i neponovljiva ikona u istoriji časovničarstva, mode i životnog stila

Model koji ćemo ovom prilikom detaljnije upoznati je Datejust 36, koji je u potpunosti izrađen od Oystersteel materijala: legendarno Oyster kućište i ništa manje poznata Jubilee narukvica, sklopiva Oysterclasp kopča i gladak bezel izrađeni su od izuzetne legure nerđajućeg 904L čelika, poznate i po imenu Oystersteel.

Riječ je o modelu koji tradicionalno promoviše najosnovnije funkcije i svedenim stilom slavi časovničarsku izvrsnost. Ipak, to ne znači da model Datejust ne ostavlja utisak; zapravo, daleko je od toga. Tokom bogate istorije, Datejust je imao različite verzije, koje su kompletirale osnovni stil, imidž sofisticirane elegancije i časovnika elementarnih funkcija.

Uz suptilan izgled brojčanika u crnoj boji, u kombinaciji sa velikim svijetlećim satnim markerima i kazaljkama, jednostavna čitljivost i svakodnevna upotrebljivost su od najveće važnosti. Ipak, uprkos tome, svi elementi nenadmašno preglednog brojčanika su, uključujući oznake časova, autentični simbol krune i kazaljke izrađeni od bijelog osamnaestokaratnog zlata, koje je ugled steklo prepoznatljivim sjajem.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Referentno očitavanje, vanvremenska elegancija i zanosna izrada spojeni su sa satnim oznakama koje imaju svijetleći sloj, čuvenom Rolex krunom i kazaljkama – detaljima koji su na verziji Datejust 36 Oystersteel izrađeni od bijelog osamnaestokaratnog zlata

Zaobljeni i naglašeno polirani Oystersteel bezel služi kao svojevrsni čuvar kućišta i brojčanika, djelujući poput kupole, dok filigranski oblikovani lugovi i profil kućišta autentičnom siluetom doprinose da novi Datejust 36 prikaže svoju prefinjenu stranu u punom sjaju.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Premijera Jubilee narukvice poklapa se sa predstavljanjem prve generacije modela Datejust. Od istorijske 1945. godine legendarna narukvica s pet prepoznatljivih linkova postala je svojevrsna ikona u svijetu finog časovničarstva

Proslavljena Jubilee narukvica sa pet linkova pratila je Datejust od premijerne serije iz 1945. godine, a vremenom je postala svojevrsni simbol komfora i neprolazne ljepote.

Jubilee narukvica status nije zaslužila isključivo zahvaljujući neponovljivoj eleganciji, već i prvoklasnim komforom koji pruža.

Vanserijsku udobnost tokom svakodnevnog nošenja Jubilee postiže kompaktnim i besprekorno oblikovanim linkovima koji sa lakoćom prate oblik ručnog zgloba. Narukvica Jubilee je u aktuelnom izdanju harmonično spojena sa Oysterclasp kopčom, pružajući ležerniji i savremeniji izgled.

Za rad Datejust 36 modela zadužena je najnovija generacija kalibra 3255, mehanizma manufakture Rolex koji promoviše ukupno 14 patenata. Riječ je o mehanizmu koji u potpunosti demonstrira tehnologiju kojom atelje Rolex u ovom trenutku raspolaže. Kalibar 3255 omogućava više od 70 časova rezerve snage, kao i besprekornu preciznost, otpornost na udarce i magnetna polja, kao i najviši stepen praktičnosti i pouzdanosti. U pitanju je mehanizam koji raspolaže i najnovijom generacijom Chronergy dijela koji harmonično spaja visoku efikasnost s izvanrednom pouzdanošću.

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200

Nova generacija modela Datejust 36 u 2019. godini nudi za nijasnu vještije oblikovano kućište, poznatu Jubilee narukvicu opremljenu Oysterclasp kopčom i mnoštvo verzija brojčanika koji uprkos suptilnim izmjenama nude primjetno drugačije iskustvo nošenja u odnosu na dosadašnje modele

Na zglobu, Datejust prečnikom od 36 milimetara ilustruje jedinstven osjećaj koji se jednostavno mora neposredno doživjeti. Besprekorno uklapanje u dimenzije ručnog zgloba, lidersko očitavanje, robusna konstrukcija i neuporediva univerzalnost formiraju ukupan utisak – Rolex Datejust 36 je istovremeno časovnik koji je idealan za višegodišnju svakodnevnu upotrebu, ali i model koji će ostaviti podjednako snažan utisak u specijalnim prilikama.


Pošaljite zahtev

Rolex Datejust 36 - Ref. 126200Nastavite da čitate:


Oct 14, 2019

Rolex Lady-Datejust 28 – Brojčanik boje lavande

Kao svojevrsni dragulj ženskog časovničarstva, Lady-Datejust u žutom Rolesor izdanju s prepoznatljivim brojčanikom boje lavande vrhunska je opcija za dame koje prednost daju ženstvenom stilu legendarne Datejust kolekcije.

Oct 7, 2019

Rolex Datejust 41 - Ref.126300

Danas imamo posebno zadovoljstvo da predstavimo Rolex Oyster Perpetual Datejust 41 u najčistijem obliku: na trodjelnoj Oyster narukvici, s glatkim bezelom i plavim brojčanikom koji je dekorisan autentičnim markerima.

Sep 30, 2019

Rolex Perpetual Planet

Za osnivača kompanije Rolex Hansa Vilsdorfa svijet je bio jedinstvena pozornica, živa laboratorija – nepresušni izvor istraživanja, stvaranja i nadahnuća.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profilRolex Cosmograph Daytona - Ref. 116588TBR

Nedugo nakon zvaničnog predstavljanja na uglednoj BaselWorld 2019 reviji časovničarskih noviteta, imali smo privilegiju da objavimo detaljnu prezentaciju zaista impresivne reference - novog modela Rolex Cosmograph Daytona - Ref. 116588TBR.

Pročitajte više

Rolex & National Geographic

Nedavno smo predstavili program Rolex Awards for Enterprise, a danas imamo priliku da upoznamo još jedan aspekt neprekidne podrške koju Rolex pruža pojedincima i organizacijama.

Pročitajte više

Rolex Day-Date 36 – Ref. 128349RBR

Ulazak u odabrano društvo izuzetno rijetkih i živopisnih Rolex časovnika za 2019. godinu u znaku je modela Rolex Oyster Perpetual Day-Date 36, reference 128349RBR, prigodno nazvanog “Rainbow” po zanosnim safirima u duginim bojama.

Pročitajte više