Rolex Day-Date

9 minuta čitanja

Predstavljena 2015. godine, Day-Date 40 po mišljenju mnogih najnovija je verzija najprestižnijeg Rolex mjerača vremena u istoriji, što je u slučaju legendarnih časovnika sa znakom krune zaista posebna čast.
Danas ćemo detaljnije upoznati tri verzije iz elitne Day-Date linije: dvije u većem izdanju od 40 milimetara, kao i raskošni Day-Date 36 kompaktnijih dimenzija ali podjednakog magnetizma. Pedigreu i evoluciji kolekcije Day-Date ćemo uskoro posvetiti i poseban prostor, kakav legendarna porodica Rolex časovnika i zaslužuje. Ovom prilikom ćemo prednost ipak dati modelima iz aktuelne kolekcije..

Jedinstvenost kompanije Rolex potvrđena je privatnom livnicom, čime je garantovan najviši standard kvaliteta i unikatnost materijala

U najnovijem izdanju, Day-Date linija doživjela je veoma zahtjevnu transformaciju koja se odnosi na promjenu proporcija modela Day-Date II. Iako suptilna, evolucija dizajna i siluete donijela je diskretnije mjere i za milimetar manji prečnik u poređenju sa verzijom Day-Date II. Upravo na tom primjeru atelje Rolex je potvrdio apsolutnu posvećenost finesama, koje iako nijesu upadljive poznavaocima nude satisfakciju impresivnih detalja.

Zahvaljujući odmjerenim promjenama prednost je ovom prilikom pružena preoblikovanoj površini između prstena i brojčanika, promovišući primjetno vitkiji prsten. Profil kućišta i stil lugova doprinijeli su da osavremenjen Day-Date ostavi značajno diskretniji utisak na zglobu ruke, stvarajući neprolazne proporcije za najširi krug ljubitelja elegancije.

Najaktuelnija verzija Crownclasp sistema objedinila je prvoklasnu funkcionalnost sa karakterističnim stilom

Nerijetko nazivan i “Predsjedničkim časovnikom”, Day-Date 40 nastavlja slavnu tradiciju modela čiji je stil vanvremenski a dizajn aktuelan decenijama. Osim pojave koja traje, poput svih časovika sa znakom krune i Day-Date uz redovno održavanje garantuje decenije preciznog i pouzdanog rada. Kao najveći izazov prilikom redizajna prirodno se nameće tanano balansiranje između časovnika koji dominira pojavom i imidžom, ali istovremeno nastavlja niz svedenog stila koji odolijeva prolaznim trendovima. Day-Date ujedno ne podilazi modi predimenzioniranih časovnika koja primjetno blijedi. Taj uravnoteženi dizajn koji zrelim proporcijama predstavlja najbolje iz svijeta markantnih i kompaktnih časovnika, upravo je preduslov vanvremenske estetike. Najnovijom verzijom Day-Date je neprolazni stil doveo do savršenstva.

Petak. Rolex Day-Date prvi je časovnik u istoriji koji je ujedinio vodootporno kućište i hronometarske performanse sa kompletnim prikazom dana u nedjelji, koji je uz ilustraciju datuma unio revoluciju u svijetu luksuznog časovničarstva

Takođe, zahvaljujući optimalnom prečniku od 40 milimetara, elegantni Day-Date 40 predstavlja savršen izbor u svečanim prilikama. Kao časovnik koji ležerno odolijeva testu vremena, jedan od najvećih aduta nesumnjivo su pomenute dimenzije.

Rolex Day-Date 40 predstavlja primjer očaravajućih proporcija i vanvremenske elegancije

Sama tema proporcije u časovničarstvu zapravo je svojevrsna potvrda izvrsnosti i nepogrešivi test zrelosti, vizije dizajna koji je se ne obazire na modne trendove. Tek tada, kada časovnik autentičnom pojavom spoji estetiku i upotrebljivost možemo da govorimo o proporcijama koje su sa uspjehom položile najizazovniji test – test vremena. Tu je Day-Date tradicionalno svoj na svome.

Za novi Rolex Day-Date 40 to svakako ne predstavlja problem, budući da je riječ o časovniku koji ponosnom vlasniku obećava ali i isporučuje vanvremensku kvalitet i nedodirljivi status.

U okviru Petite Geneve Petrović butika spojili smo dvije Day-Date 40 verzije – model u osamnaestokaratnom bijelom zlatu - zanosnom ali i diskretnom materijalu koji je dopunjen izuzetno rijetkim meteorit brojčanikom i dijamantskim satnim oznakama u baget stilu.

Dostupna u Petite Geneve Petrović butiku, izuzetno rijetka verzija sa meteorit brojčanikom od bijelog zlata dekorisana je sa deset baget dijamanata

Druga verzija pažnju privlači Everose zlatom, jedinstvenom legurom u svijetu časovničarstva koja daje prepoznatljivi sjaj i očaravajuću nijansu. Zahvaljujući elegantnoj kombinaciji sa čokoladnim brojčanikom koji je dekorisan sa deset baget dijamanata postignuto je apsolutno jedinstvo forme i funkcije.

Izradom od osamnaestokaratnog Everose zlata, legure koju ekskluzivno izrađuje kompanija Rolex, u verziji Day-Date 40 postignut je zadivljujući sjaj koji ostavlja snažan vizuelni utisak

Oba modela opremljena su najaktuelnijom verzijom 3255 mehanizma, simbola evolucije časovničarstva koji raspolaže impresivnim rješenjima poput Parachrom opruge, performantne Paraflex tehnologije koja ublažava negativne uticaje prilikom potresa, Chronergy balansnog točka sa spiralom i Perpetual navijajućeg rotora. Kao rezultat Day-Date ima autonomiju rada od 70 časova i impresivnu preciznost od -2/+2 sekundi na dnevnom nivou, što u kombinaciji sa renomiranim COSC sertifikatom i internacionalnom garancijom od 5 godina kompletira jedinstveno iskustvo.

Kao garanciju preciznosti i pouzdanosti, mehanički složen i vizuelno dopadljiv kalibar 3255 od 2015. godine promoviše referentni COSC sertifikat

Uprkos manjim dimenzijama, graciozni Day-Date 36 savršeni je partner Day-Date 40 modelu od Everose zlata. Stavljajući akcenat na posebnost detalja poput talasastog bezela, dijamanata na satnim oznakama kao i delikatnih rubina na poziciji za 6 i 9 časova očitavanje je u skladu sa nasljeđem besprekorno.

Za 4 milimetra uži ali podjednako zanosan, Day-Date 36 raznovrsnim brojčanicima predstavlja savršeni dodatak verziji Day-Date 40

Neprolazni stil zaokružen je i klasičnom President narukvicom, koja se harmonično uklapa čak i u manje dimenzije kućišta.

Najpoznatija narukvica u svijetu časovničarstva, utkana je u nasljeđe kompanije Rolex ali i u savremenu istoriju, budući da su je ponosno isticale najuticajnije ličnosti svijeta

Aktuelnu ponudu Rolex Day-Date 40 možete neposredno upoznati u okviru Petite Geneve Petrović butika u Budimpešti, Beogradu kao i u prekrasnom ambijentu Porto Montenegra. Impresivnu svestranost Day-Date časovnici potvrdili su i nizom besprekorno izrađenih brojčanika koji omogućavaju da u potpunosti izrazite svoj senzibilitet. Sigurni smo da ćete pronaći svog favorita.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex Day-DateNastavite da čitate:


Aug 17, 2021

Rolex Cellini Time
Referenca 50509

Neprolazna elegancija prikazana kroz besprekorne časovničarske vrijednosti ogleda se u Rolex Cellini Time mjeraču vremena, prepoznatom kao najfinijem časovniku za gospodu.

Jun 2, 2021

Rolex Sky-Dweller
Referenca 326935

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller, namijenjen savremenim kosmopolitama, elegantno kombinuje praktičnost i jedinstvenu stručnost u izradi časovnika.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Rolex Day-Date 36
Referenca 128235

Predano usavršavan od premijernog izdanja 1956. godine, Day-Date 36 dostupan je isključivo u žutom, Everose ili bijelom osamnaestokaraktnom zlatu koje kompletira široku paletu novih verzija brojčanika.

Pročitajte više

Rolex Day-Date 40
Referenca 228238

Prepoznat kao simbol časovničarskog prestiža, Rolex Oyster Perpetual Day-Date odlikuje jedinstvena kombinacija legendarnog dizajna, izvrsne izrade i istorijskih veza sa najeminentnijim ličnostima modernog svijeta.

Pročitajte više