Rolex.org

7 minuta čitanja

Decembar mjesec Rolex je obilježio promocijom novog vebsajta na adresi Rolex.org, destinacije posvećene očuvanju duha i vizije osnivača čuvene Rolex krune – Hansa Vilsdorfa. Nova internet adresa istovremeno ističe filantropsku dimenziju kompanije Rolex, kroz istrajnu podršku talentima u domenu umjetnosti, nauke, arhitekture, istraživanja i sporta.

Kao značajno poglavlje nove prezentacije, Rolex ponosno naglašava slavno Perpetual nasljeđe. Prigodno nazvano po Perpetual navijajućem rotoru koji je dio svakog Rolex modela današnjice, riječ je o vitalnom dijelu koji je u potpunosti posvećen savršenstvu, postavši nezaobilazan dio Rolex filozofije. Danas sve brojnija Rolex porodica dijeli iste vrijednosti sa osnivačem kompanije, potvrđujući da je Rolex neprolazni simbol kvaliteta, ali i projekata koji pomjeraju granice mogućeg u okviru najizazovnijih oblasti.

Kruna, Rolex simbol

Ideja vodilja je svakako bila ostvarenje sna o potencijalima ručnih časovnika. U početnoj fazi, vizionarski pristup Hansa Vilsdorfa nije džepne satove poslao u hodnike istorije, ali su klasični modeli veći dio vremena provodili na policama za knjige ili unutar svilenih džepova kaputa.

Sa druge stane, ručni časovnici su, čak i prije jednog vijeka bili sposobni za najrazličitije probe poput otpornosti na potrese, promjene temperature i izazove upotrebe u vodi. Prekretnicu je nesumnjivo obilježio istorijski patent. Naime, Rolex je vođen liderstvom gospodina Vilsdorfa postavio najviše standarde u pogledu upotrebljivosti ručnog časovnika, prije svega stvarajući prvi vodootporni časovnik - Rolex Oyster.

Kako bi pobijedio skeptičnost i ljude uvjerio u vodootporna svojstva svojih časovnika, Rolex je koristio najkreativnija rješenja poput akvarijuma sa ribicama u izlozima prodavnica, u sklopu kojih su pažnju privlačili upravo Rolex Oyster modeli. Takođe, Rolex je udružio snage sa Mercedes Gleitze, legendarnom plivačicom koja je prva pokušala da prepliva Engleski kanal, popularni Lamanš, sa vodootpornim časovnikom na ruci.

Rolex je ponosan i dugogodišnji pobornik pionirskih naučnika, fotografa i istraživača koji svoje živote i stručnost posvećuju poboljšanju prirode - od dubokih plavetnila do najviših vrhova

Kada je nezaboravna plivačica izašla na drugu stranu obale, Rolex Oyster je besprekorno funkcionisao čime je potvrdio klasu i vrhunske performanse. Novo doba moglo je da počne.

Početak priče o istorijskoj ulozi Hansa Vilsdorfa vraća nas u pionirske dane časovničarstva i period početka dvadesetog vijeka, kada su časovnici bili prevashodno ženstveni detalj karakterističan za dame od stila. Hans Vilsdorf je u misiji promocije ručnih časovnika imao revolucionarnu ulogu, kroz isticanje naprednih rješenja i raskorak sa dominantnom modom džepnih modela.

Hans Vilsdorf, čovjek iza krune

Ambiciozni Vilsdorf tada je udružio snage sa švajcarskom kompanijom Aegler S.A. koja je proizvodila neuobičajeno kompaktne mehanizme, čime je kompanije Rolex formirala autentičan pravac razvoja. Danas, Rolex proizvodi sve komponente kućišta i narukvica, mehanizama. Takođe, u okviru ateljea Rolex kreiraju se brojčanici i elementi od dragog kamenja, što je samo dio kapaciteta autonomne Rolex livnice, radionice za izradu silicijumskih opruga i odjeljenja posvećenog dragom kamenju.

Rolex aktivno doprinosi globalnoj kulturi kroz mentorstvo i prenos umjetničkog znanja

Jedinstveni Rolex duh, potvrđen nebrojenim inovacijama poput Perpetual rotora, Superlative Chronometer sertifikata ili Everose zlatne legure predstavlja tek dio izvrsnosti koju manufaktura Rolex dosljedno predstavlja od samog osnivanja.

Hans Vilsdorf je oduvijek definisao Rolex i njegove suštinske vrijednosti svojom posvećenošću savršenstvu, genijalnosti i neumornoj potrazi narednih stepena inovativnosti

Upravo zbog toga pozivamo Vas da posjetite Rolex.org i otkrijete fascinantan niz tekstova i video materijala na temu Perpetual duha, duha Rolex kreativnosti i društvene odgovornosti. Ujedno, to je adresa koja definitivno na najbolji način predstavlja impresivan niz istorijskih vrijednosti, ali istovremeno definiše i Rolex današnjice.

Rolex podržava napredak nauke, znanja i obrazovanja u korist budućih generacija

Kako biste neposredno upoznali makar dio nasljeđa kompanije Rolex, sa zadovoljstvom ćemo vas dočekati u Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex.orgNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više