Rolex President narukvica

6 minuta čitanja

Otmena, neprolazno elegantna i nenadmašno izrađena, President narukvica listi osnovnih karakteristika dodaje i vanserijski komfor. Čak i ovaj niz epiteta samo djelimično može da dočara ljepotu narukvice koja je postala simbol Rolex časovnika.

Nedugo nakon predstavljanja 1956. godine, narukvica je nazvana po najuticajnijim liderima i državnicima svijeta koji su prihvatili legendarni model časovnika, takozvani “predsjednički Rolex”. Šireći unikatan stil i eleganciju, Rolex President je definisao jedinstvenu harizmu koju je nemoguće kopirati. Harmonično uklopljena u siluete Day-Date 36, Day-Date 40 i pojedinih Lady-Datejust modela od plemenitih metala, trodjelnu narukvicu Rolex je ponosno nazvao zvučnim imenom - President.

Nazvana po najuticajnijim ličnostima iz svijeta politike, liderima koji su obilježili period pedesetih i šezdesetih godina, President narukvica je na suptilan i nenametljiv način postala simbol stila, snage i elegancije koja traje

Uprkos tradicionalnom šarmu, President narukvica estetski istovremeno promoviše klasične vrijednosti i svestran karakter. Za mnoge kolekcionare, riječ je o svedenoj narukvici impresivne funkcionalnosti, koja na najefikasniji način omogućava da raskošna kućišta od prestižnog zlata i platine budu sigurna za zglobu ruke. Od tog trenutka, ipak, stvari postaju za nijansu složenije.

Zahvaljujući promociji modela Day-Date 40 2015. godine, najaktuelnija generacija Day-Date časovnika svjedoči o diskretno redizajniranom Oyster kućištu, brojčanicima i koronama ali i načinu na koji se President narukvica, jedini izbor za Day-Date kolekciju, spaja sa elegantnim lugovima. Naglašeno integrisan dizajn dodatno je unaprijedio osjećaj prirodnog jedinstva kućišta i narukvice.

Diskretna razlika u obradi modela Day-Date 40 i President narukvice na sofisticiran način ističe stil ateljea Rolex. Brušeni spoljašni i polirani unutrašnji djelovi narukvice stvaraju kontrastom unikatnu cjelinu, naglašenu okruglim oblikom linkova i rebrastom siluetom bezela

Zadivljujuća jednostavnost kojom President narukvica ležerno okružuje zglob ruke i spaja se sa kućištem rijedak je primjer harmonije forme i funkcije, kao potvrda izvrsnosti ateljea Rolex. Ujedno, legendarna narukvica istovremeno promoviše vanserijsku posvećenost detaljima i tehnikama dekoracije koje prate pedigre Rolex časovnika. Diskretno zaobljene površine spoljašnih djelova su suptilno ukrašene vertikalnim stilom brušenja, dok su bočne površine i minijaturni navoji delikatno polirani do vrhunskog sjaja. Isti tretman postignut je na širim unutrašnjim linkovima koji stvaranju efektan vizuelni kontrast povrđen i na verziji Day-Date 40.

Prikrivena Crownclasp kopča jedinstven je primjer u svijetu finog časovničarstva. Nenametljiv i inovativan dizajn čini Crownclasp kopču integralnim dijelom President narukvice

Uporedo sa predstavljanjem najnovije generacije Rolex Oyster Perpetual Day-Date modela, President narukvica unaprijeđena je unutrašnjim elementima izrađenim od keramike, materijala poznatog po dugotrajnosti i izdržljivosti. Evolucija je donijela i vješto prikrivenu Crownclasp kopču, vjerovatno najdiskretnije izdanje u svijetu finog časovničarstva. Izrađena isključivo od osamnaestokaratnog zlata ili 950 platine, Rolex kruna nepretenciozno otkriva poziciju i omogućava rafiniranu upotrebu.

Izrađeno u okviru Rolex livnice, osamnaestokaratno zlato President narukvice je proizvedeno i dekorisano nizom vještina koje garantuju besprekoran kvalitet i harmoniju sa časovnicima Day-Date kolekcije

Dostupna u 18k Everose, bijelom ili klasičnom žutom zlatu, kao i u ekskluzivnoj 950 platini President narukvica je u prethodnim decenijama prevazišla osnovnu namjenu i postala simbol jednog vremena i čuvenog Rolex statusa po pitanju stila i komfora. Besprekorno izrađena od najpoželjnijih materijala, Rolex President narukvica je danas privilegija modela iz kolekcije Day-Date i Lady-Datejust časovnika.

Posjetite Petite Geneve Petrović butike u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru i uživo se uvjerite u neprolazni šarm Rolex President narukvice.


Day-Date 40

Ref: m228238-0042

Maloprodajna vrijednost: 34'800 EUR
Rolex butik Porto Montenegro


Pošaljite zahtev

Day-Date 40Nastavite da čitate:


Sep 21, 2020

Rolex Datejust 31 – Ref. 278383RBR

Rolex Oyster Perpetual Datejust 31 pripada klasičnim časovnicima ženstvene ljepote, gracioznog stila i elegancije koju može da izrazi isključivo vanvremenski dizajn.

Sep 10, 2020

Rolex Yacht-Master II - Ref. m116680

Kao časovnici otvorenih mora, modeli kolekcije Yacht-Master prezentuju neraskidivu vezu koja od 1950-ih spaja Rolex i svijet jedrenja.

@petitegenevepetrovic

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil