Rolex Sky-Dweller
Referenca 326938

8 minuta čitanja

Nakon uvođenja niza novih brojčanika na verzijama Sky-Dweller Yellow Rolesor i White Rolesor, nova lica modela Sky-Dweller konačno su debitovala i na časovnicima predstavljenim u punom osamnaestokaratnom žutom ili Everose zlatu.

Brojčanici, koji se odlikuju prepoznatljivim satnim oznakama, savremenijom estetikom i unaprijeđenim očitavanjem dostupni su u različitim nijansama, u zavisnosti od materijala kućišta.

Sky-Dweller koji smo već detaljno predstavili u Rolesor izdanju sa dvije nijanse i u Everose zlatu s upečatljivim brojčanikom boje antracita pružili su savršenu uvertiru, pa je vrijeme da detaljnije predstavimo i model u žutom, osamnaestokaratnom zlatu.

Sky-Dweller kombinuje glavni prikaz vremena, alternativnu vremensku zonu, trenutni datum godišnjeg kalendara, kao i 12-mjesečni prikaz na okviru brojčanika s jedinstvenim Ring Command bezelom i sistemom krunice. Izvanredna tehnička složenost istovremeno zadovoljava vanserijsku jednostavnost upotrebe, kao i tradicionalno besprekornu tačnost i pouzdanost Rolex mehanizama

Od elegantnog brojčanika u tonu šampanjca, bijele i crne verzije naš izbor je ovom prilikom crna boja, suptilno brušene cjeline sa osamnaestokaratnim kazaljkama od žutog zlata, autentičnim satnim oznakama kao i čuvenom Rolex krunom koja ponosno stoji na poziciji 12 časova. Možda se pitate zašto smo prednost dali pomenutoj kombinaciji boja i materijala… Kada se doživi lično i neposredno, sofisticirani crni brojčanik kreira jedinstvenu i posebnu vezu s ostatkom estetike časovnika, posebno sa karakterističnim bezelom od 18k žutog zlata.

Izuzetno pregledno i intuitivno očitavanje uklopljeno je u klasičan stil 18k verzije modela Sky-Dweller u žutom zlatu

Harizmatični rebrasti bezel izrađen je s apsolutno neuporedivom preciznošću u okviru ateljea Rolex.Unikatni bezel takođe ima i dvostruku prirodu, pa u zavisnosti od svjetla i uslova ističe sjajnu, reflektujuću stranu osamnaestokaratnog žutog zlata ili čak crnu boju.

Tokom svakodnevne upotrebe časovnik će Vam omogućiti da upoznate zanosni bezel na beskrajno mnogo načina, pa je rezultat diskretna ali zapanjujuće efektna igra svjetlosti koja naglašava nedodirljivi stil sportske elegancije.

Crni brojčanik stvara harmoničnu cjelinu i jedinstvenu vizuelnu poslasticu: naime, crni odsjaj na reljefnoj površini bezela stvara utisak produžetka samog brojčanika, koji ga estetski kompletira.

U svijetu prestižnog časovničarstva najveći izazov predstavlja dostizanje izvrsnosti u dizajniranju i izradi detalja, kada vlasnik časovnika može u trenutku procijeniti prvoklasni kvalitet i vanserijski trud koji je uložen prilikom stvaranja - čak i u slučaju kada je prepoznavanje finesa teže za one izvan kruga pasioniranih kolekcionara.

Reljefna površina bezela na Rolex časovnicima izrađena je isključivo od zlata. Riječ je o vizuelno prepoznatljivom elementu koji stvara svestranu i beskrajno različitu igru svjetlosti, zahvaljujući nepreglednom nizu besprekorno izrađenih nabora

U praksi i najkraći pogled na Sky-Dweller u kombinaciji 18k žutog zlata i crnog brojčanika vrhunski je primjer teško dostižne perfekcije i svestranosti. I zaista, nema perioda u toku dana ili prilike u kojoj bi izvanredna harmonija brojčanika, bezela i kućišta mogla da iznevjeri očekivanja vlasnika.

Sky-Dweller izrađen od osamnaestokaratnog žutog zlata dostupan je u verzijama brojčanika crne, bijele i boje šampanjca, sa savremenijim satnim indikatorima

Sa kućištem od 42 milimetra, genijalnim Ring Command sistemom, godišnjim kalendarom sa mjesecima prikazanim na diskretnim blok-otvorima na kraju svakog satnog indikatora i drugim prikazom vremenske zone, Sky-Dweller je sigurno jedan od najsloženijih modela koje je manufaktura Rolex ikada osmislila i proizvela, što dodatno naglašava posebno mjesto u okviru prestižne linije Oyster Perpetual.

Ekskluzivni Sky-Dweller u 18k žutom zlatu izgleda očaravajuće, pri čemu pruža osjećaj koji se ne može uporediti. Svrsishodan, funkcionalan, elegantan i samouvjeren - to je časovnik koji vam nudi najbolje elemente za svakodnevno nošenje

Prekrasno izrađen s apsolutnim savršenstvom na umu, Sky-Dweller u bilo kojoj od svojih brojnih verzija nesumnjivo predstavlja izvanredan časovnik za svakodnevno nošenje i uživanje.

Rado ćemo Vam predstaviti ekskluzivni izbor Sky-Dweller modela, izrađenih od najrazličitijih materijala i verzija brojčanika, u našim Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex Sky-Dweller
Referenca 326938Nastavite da čitate:


Nov 30, 2022

Stvoren za trku

Legendarni model Oyster Perpetual Cosmograph Daytona je zahvaljujući svom nazivu, kao i svojim performansama neraskidivo povezan sa svijetom moto-sporta.

Nov 28, 2022

Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Nov 4, 2022

Ostvarenje ideala

Kada kazaljke otkucaju ponoć, Oyster Perpetual Day-Date spaja prošlost i budućnost, postignuto i ono što tek slijedi.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Šta ste propustili: