Rolex Yacht-Master 40
Referenca 116695SATS

7 minuta čitanja

Dostupno u izuzetno malom broju primjeraka, specijalno izdanje Oyster Perpetual Yacht-Master 40 linije dekorisano je raskošnim dragim kamenjem na dvosmjernom bezelu, kao i brojčanikom ukrašenim pavé dijamantima. Ovom prilikom imaćemo zaista rijetku privilegiju predstavljanja ekskluzivnog Rolex časovnika intrigantne ljepote, koji promoviše impresivnu izradu i detalje.

Zanosna igra svjetlosti i atraktivnih boja na bezelu uživo ostavlja impresivan utisak. U potpunosti izrađen u okviru Rolex manufakture, od procesa selekcije do same montaže, jedinstveni časovnik predstavlja simbol prvoklasnog luksuza

Atraktivan bezel, među kolekcionarima poznat po živopisnim nadimcima “Haribo” i “Tutti Frutti” ističe se egzotičnim stilom, koji harmonično spaja visoko časovničarstvo i luksuz dragog kamenja.
Ukrašen sa 32 safira, 8 cavorita i jednim dijamantom bezel rijetke Yacht-Master 40 verzije ilustruje najzahtjevniji metod postavljanja dragulja – takozvani nevidljivi niz impresivne ljepote.

Ukrašen nizom koji je sastavljen od 41 dragog kamena, bezel je pravi specijalitet ateljea Rolex pa se kolekcionarski Yacht-Master 40 izdvaja egzotičnom ljepotom

Nakon dugotrajnog procesa dekorisanja koji nerijetko testira vještinu najcjenjenijih majstora tokom višenedjeljnog tretmana, rezultat je prvoklasan kvalitet i autentičan stil bezela. Detaljan pogled na niz ekskluzivnih dragulja pokazuje da kamenje iste boje to zaista i jeste, zahvaljujući strpljivom i posvećenom procesu selekcije koji omogućava identičnu nijansu dragog kamenja: citrusno žuta, narandžasta, plava i crvena nijansa safira, kao i čaroban ton zelenih cavorita stvara jedinstvenu cjelinu.

Kako bi vizuelno ostavio upečatljiv utisak, Rolex je upotrijebio i specifičan sistem – drago kamenje koje na poziciji 180° jedno od drugoga promoviše istu boju. Tako se zanosni cavorit nalazi nadomak dijamanta koji je pozicioniran na 12 časova, dok je mistični zeleni kamen vidljiv desno od indikatora za 6 časova. Istim principom, svaka nijansa kompletirana je identičnom bojom na suprotnoj strani bezela, stvarajući besprekoran vizuelni sklad.

Živopisne boje i najviši nivo izrade harmonično su spojeni u cjelinu koja prema mišljenju mnogih stvara najprivlačniji kolekcionarski model. Uprkos ekskluzivnoj pojavi, Rolex nije zapostavio ni tradicionalnu svestranost

Izrada izuzetno složenog časovnika koji posjeduje i elemente prestižnog nakita obuhvata niz najzahtjevnih tehnika, koje su potvrdile izvrsnost zaposlenih u kompaniji Rolex.

Prvi dio stvaranja podrazumijeva odabir 41 kamena namijenjenih bezelu, koji su brižljivo sortirani po identičnim nijansama.

Nakon selekcije niza koji obuhvata 41 dragulj, druga etapa obuhvata pripremu najpreciznijeg oblikovanja i obrade, što omogućava stvaranje savršenih dimenzija u skladu sa siluetom bezela. U toku ovog poglavlja ne postoji prostor čak ni za najmanju grešku, jer bi to neminovno prouzrokovalo odstupanje od idealnih mjera.

Takozvano nevidljivo postavljanje prestižnog kamenja drži niz u apsolutno obezbijeđenoj vezi. Termin nevidljiv odnosi se na činjenicu da okom nije vidljiv diskretan okvir koji tradicionalno obuhvata dragi kamen, već dominira atraktivan niz dragulja koji idealnim pozicioniranjem zajedno stvara krug veličanstvenog bezela.

Treća faza kreativnog procesa podrazumijeva tehniku finog mašinskog tretmana, minimalne tolerancije na odstupanje u pogledu dimenzija i položaja. Prostor za svaki pojedinačni dragi kamen pažljivo je pripremljen u okviru 18k Everose bezela, koji stvara bazu za sigurnu poziciju jedinstvenog niza, koji plijeni vanvremenskom ljepotom i sjajem.

Iako je specijalno izdanje kolekcije Yacht-Master 40 dostupno i sa standardnim brojčanikom crne nijanse, najrjeđa verzija svakako je rezervisana za model koji ovom prilikom i prezentujemo. U pitanju je časovnik magične blistavosti, koju garantuje brojčanik optočen pavé dijamantima. Osamnaestokaratni Everose satni indikatori, kao i Rolex logo stvaraju plutajući utisak, poput egzotičnih ostrva u moru dragocjenih dijamanata.

Brilijantski pavé brojčanik raskošne Yacht-Master 40 verzije vizuelno predstavlja najrjeđu verziju u ponudi kompanije Rolex

Marljivo odabrani i uklopljeni u cjelinu, brilijanti su postavljeni i osigurani od strane najvještijih radnika, pa je osim prestižne pojave zagarantovano i besprekorno očitavanje u svim uslovima.

Na zglobu ruke, Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 40 izgleda zadivljujuće, pogotovo u prestižnom izdanju koje je dekorisano dragim kamenjem

Vanserijski udobna Oysterflex narukvica i plavi tonovi Chromalight osvjetljenja naglasili su posvećenost praktičnoj dimenziji, dok precizan i pouzdan rad Superlative Chronometer 3135 kalibra ističe performanse izuzetno rijetke Yacht-Master 40 edicije.

Biće nam zadovoljstvo da kolekciju Yacht-Master časovnika upoznate u okviru Petite Geneve Petrović butika, na lokacijama Budimpešte, Beograda i Porto Montenegra.


Rolex

Časovnici kompanije Rolex se izrađuju od najfinijih materijala i sklapaju uz izuzetnu pažnju poklonjenu detaljima.

Istražite

Pošaljite zahtev

Rolex Yacht-Master 40
Referenca 116695SATSNastavite da čitate:


Aug 17, 2021

Rolex Cellini Time
Referenca 50509

Neprolazna elegancija prikazana kroz besprekorne časovničarske vrijednosti ogleda se u Rolex Cellini Time mjeraču vremena, prepoznatom kao najfinijem časovniku za gospodu.

Jun 2, 2021

Rolex Sky-Dweller
Referenca 326935

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller, namijenjen savremenim kosmopolitama, elegantno kombinuje praktičnost i jedinstvenu stručnost u izradi časovnika.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Rolex Day-Date 36
Referenca 128235

Predano usavršavan od premijernog izdanja 1956. godine, Day-Date 36 dostupan je isključivo u žutom, Everose ili bijelom osamnaestokaraktnom zlatu koje kompletira široku paletu novih verzija brojčanika.

Pročitajte više

Rolex Day-Date 40
Referenca 228238

Prepoznat kao simbol časovničarskog prestiža, Rolex Oyster Perpetual Day-Date odlikuje jedinstvena kombinacija legendarnog dizajna, izvrsne izrade i istorijskih veza sa najeminentnijim ličnostima modernog svijeta.

Pročitajte višeŠta ste propustili: