Rolex Yacht-Master II
Referenca 116689

8 minuta čitanja

Kako smo u 2018. godini detaljno prezentovali modele Oyster Perpetual Yacht-Master II u verziji koja kombinuje Rolesor Oystersteel i elemente ružičastog zlata, kao i klasičnu verziju od 18k žutog zlata, sada ćemo pažnju posvetiti i najrjeđoj varijanti u okviru kolekcije Yacht-Master II - časovnik izrađen od sofisticiranog 18k bijelog zlata, sa Oyster narukvicom od istog materijala i 950 platinastim bezelom.

Na zglobu ruke Yacht-Master II šarmira jasnim prikazom, zanosnim proporcijama i besprekornim komforom

Na početku predstavljanja Yacht-Master II ističe svoju posebnost unikatnom kombinacijom materijala - ovo je jedini časovnik sa znakom krune koji kombinuje 18k bijelo zlato upotrijebljeno za kućište i narukvicu sa prestižnom platinom od koje je kreiran elegantni bezel. Značajno je napomenuti da su Yacht-Master 40 i Yacht-Master 37 modeli dostupni sa platinastim bezelom, ali su uklopljeni u estetiku Oystersteel narukvice i kućišta.

Opremljen Easy Link sistemom praktičnog produžetka narukvice, Yacht-Master II omogućava jednostavno prilagođavanje okolnostima i obimu ruke, bez upotrebe alata

Ekskluzivni Yacht-Master II jedini je model koji nije za bezel upotrijebio Cerachrom keramiku, već dragocjeni metal impresivne reputacije i ljepote. Bezel je izrađen od jednog komada prvoklasne 950 platine, materijala koji zahtijeva izuzetnu stručnost prilikom obrade i upotrebe u finom časovničarstvu.

Kao ekstremno tvrd ali istovremeno i pogodan za oblikovanje, ovaj materijal omogućava procese dekorisanja koji se ubrajaju u najzahtjevnije operacije. Takođe, sa ponosom ističemo da je Yacht-Master II u potpunosti izrađen u okviru ateljea Rolex, uključujući obradu i ukrašavanje djelova od bijelog zlata i platine.

Pogled na platinasti bezel otkriva filigransku obradu poliranih i uzdignutih slova i brojeva, koji su istaknuti na mat površini. Balansirajući između različitih tekstura i principa obrade, isti recept upotrijebljen je i za izradu atraktivnog brojčanika prestižne Yacht-Master II verzije

Vizuelno, bezel odlikuju reljefno uzdignuti, polirani brojevi koji formiraju zaštitni znak kolekcije Yacht-Master II - funkcionalnost je potvrđena memorisanjem hronografa regate, dok je raskošni stil istaknut prestižnim natpisom imena kolekcije na poziciji 6 časova. Posvećenost detaljima je naglašena kombinovanjem poliranih djelova, poput brojeva na bezelu i matirane površine koja stvara prijatan kontrast i omogućava neuporedivo očitavanje.

Yacht-Master II u prestižnom 18K bijelom zlatu i 950 platini primjer je tradicionalne izvrsnosti izrade. Trodjelna Oyster narukvica klasične ljepote izrađena je od bijelog zlata – spoljašni djelovi promovišu brušenu obradu dok je centralni niz poliran, stvarajući vizuelnu cjelinu sa matiranom i sjajnom kombinacijom tekstura na bezelu. Isti vizuelni potpis vidljiv je i na brojčaniku – matirana površina i suptilna bijela boja ističu polirane satne indekse i kazaljke od 18k bijelog zlata, balansirajući između različitih ali besprekorno usklađenih elemenata.

Elegantno 18k bijelo zlato na kućištu i narukvici harmonično je usklađeno sa 950 platinom na bezelu Yacht-Master II modela. Riječ je o unikatnoj kombinaciji materijala u okviru cjelokupne Rolex ponude

Vanvremenski stil modela Yacht-Master II odražava savršenu ravnotežu proporcija, tekstura i karakteristika. Jedinstveni status u svijetu prvoklasnog časovničarstva nije jednostavno riječima objasniti, pa je najbolji način za predstavljanje harizmatične Yacht-Master II verzije magija fotografije koja možda najbolje ilustruje harmoniju elegantnih boja, mat i sjajnih površina i detalja neprolazne ljepote.

Inspirisan svijetom nautike, Yacht-Master II osim sportske dimenzije ne zapostavlja ni eleganciju i neprolazni stil koji kombinuje sjajne i mat površine čime je istaknuta beskompromisna funkcionalnost

Nenadmašno odmjeren balans i idealna simetrija vješto su modernizovani koloritom detalja i dinamičnim finesama. U klasičan dizajn uklopljeni su djelovi brojčanika u crvenoj i plavoj boji. Riječ je o detaljima koji su nesumnjivo unaprijedili očitavanje i začinili harizmatičan stil Yacht-Master II linije časovnika. Sa tim u vezi, kazaljke hronografa regate su izrađene u intenzivnoj nijansi crvene, poput pojedinih markera za vrijeme odbrojavanja. Plava boja je zastupljena za dekor svijetlog brojčanika, čime su simbolično naglašene neraskidive niti sa svijetom nautike.

Yacht-Master II pripada najvećim časovnicima u aktuelnoj Rolex ponudi. Prečnik od 44 milimetra spojio je vrhunsku upotrebljivost i stil sportske elegancije

Kako biste detaljnije upoznali tradicionalne veze kompanije Rolex, modela Yacht-Master II i svijeta nautike pozivamo Vas da pročitate i ostale tekstove koji za temu imaju upravo časovnike namijenjene ljubiteljima jedrenja, člancima posvećenim Yacht-Master II časovniku https://www.petitegeneve.com/me/vijesti/rolex-oyster-perpetual-yacht-master-ii, kao i Yacht-Master 40 modelu https://www.petitegeneve.com/sr/vesti/2018-05-03-rolex-yacht-master-40.

Ekskluzivne Yacht-Master modele možete upoznati i uživo, posjetom Petite Geneve Petrović buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex Yacht-Master II
Referenca 116689Nastavite da čitate:


Jun 24, 2022

ROLEX I TURNIR VIMBLDON

Od 1978. godine Rolex predstavlja neraskidivi dio turnira Vimbldon, najstarijeg i najprestižnijeg teniskog događaja na svijetu. Vimbldon je u istoriji zabilježen kao hram prvoklasnog tenisa na travi, ali i mjesto na kome sportisti postaju legende.

Jun 15, 2022

ROLEX BUTIK PORTO MONTENEGRO
PRODUŽENO RADNO VRIJEME

Od srijede, 15. juna 2022. godine, Rolex butik u Porto Montenegru biće na raspolaganju ljubiteljima prestižnih mjerača vremena sa produženim radnim vremenom – od 13:00 do 22:00 časova, od ponedjeljka do subote.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Šta ste propustili: