Dodeljena nagrada Kruna uspeha za 2015. godinu

U Svecanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, 11. decembra je po deseti put dodeljena nagrada “Kruna uspeha”, namenjena najboljim diplomcima Beogradskog univerziteta za školsku 2014/2015. godinu.

Dodeljena nagrada Kruna uspeha za 2015. godinu

Titulu najboljih poneli su Jana Jankovic sa Veterinarskog fakulteta i Nikola Stojanovic sa Fakulteta politickih nauka. Nagradu, u vidu dva Rolex casovnika urucio im je ambasador Švajcarske Federacije, njegova ekselencija Žan Danijel Ruh.

Ovogodišnji dobitnici, osim uspeha na maticnim fakultetima osvojili su komisiju brojnim strucnim priznanjima ali i vannastavnim aktivnostima. Jana je od malih nogu zaljubljenik u veterinu, a praksu je sticala u Keniji, Velikoj Britaniji, Austriji, Ma?arskoj i Srbiji. Sanja o što vecem iskustvu u radu sa malim životinjama, a uporedo sa veterinom njene velike ljubavi su balet i strani jezici. Na baletskom polju, igrala je i radila koreografiju baletske tacke u operi Dom za vešanje Emira Kusturice. Nikola je student generacije na Fakultetu politickih nauka, dobitnik je nagrade Fonda za mlade talente, bio je prvi na takmicenju u Me?unarodnom humanitarnom pravu i republickom takmicenju iz istorije.

Similar stories