Rolex & Rolan Garos

9 minuta čitanja

Po prvi put u bogatoj istoriji Rolex u 2019. godini slavi premijernu sezonu kao vrhunski partner, službeni mjerač vremena i zvanični časovnik renomiranog teniskog turnira Rolan Garos.

U periodu od 26. maja do 9. juna, Rolan Garos i ove sezone u Parizu okuplja apsolutno najbolje svjetske tenisere i teniserke. Kao drugi grend slem turnir sezone, Rolan Garos je poznat i po tome što se jedini tradicionalno održava na prepoznatljivoj šljaci. Riječ je o klizavoj podlozi koja predstavlja veliki izazov igračima i cilj koji svi žele da osvoje. Ipak, samo nekolicini je to tokom karijere i uspjelo.

Rolex & Rolan Garos

U 2019. godini Rolex ponosno ističe premijernu saradnju sa čuvenim teniskim turnirom u Parizu. Švajcarska kompanija od ove sezone ima ulogu vrhunskog partnera, službenog mjerača vremena i zvaničnog časovnika Rolan Garosa, po prvi put u bogatoj istoriji

Osim filantropskih aktivnosti i istaknute podrške najznačajnijim sportskim događajima, Rolex je više od 40 godina odan partner svijetu prvoklasnog tenisa. Osnova saradnje vraća nas u dane kada je osnivač kompanije Rolex, Hans Wilsdorf, pokrenuo neprolaznu nit vrijednosti i težnje ka izvrsnosti, koja i danas određuje poslovanje brenda Rolex. Novo poglavlje je uslijedilo 1978. godine, kada je kompanija Rolex postala zvanični mjerač vremena čuvenog Vimbldona - najstarijeg i najcjenjenijeg teniskog turnira, čime je Rolex najavio ambicije u svijetu “bijelog sporta”.

Od tog trenutka, Rolex je obilježio značajne i nezaboravne trenutke sporta – momente koji su promovisali šampione. Rolex je bio tu da nagradi strpljenje, preciznost i izdržljivost najboljih na terenu časovnikom koji je postao simbol odricanja, zalaganja i uspjeha.

U prethodnom periodu Rolex je okupio grupu vrhunskih profesionalaca iz različitih disciplina i životnih sfera: prije tačno deset godina čuveni Rodžer Federer, koji je takođe dio Rolex Testimonee programa osvojio je legendarni Filip Šatrije teren i upisao svoj prvi Rolan Garos u muškom singlu, čime je postao tek šesti igrač u istoriji tenisa koji je napravio apsolutni grend slem niz.

Rolex & Rolan Garos

Na terenu i van njega kroz stalnu potragu za izvrsnošću, Rolex je prisutan u nezaboravnim trenucima vrhunskog sporta. Na fotografiji je član renomiranog Rolex Testimonee programa - teniski as Rodžer Federer

Kompanija Rolex je udružila snage sa švajcarskim teniskim fenomenom na samom početku karijere, pa su na zajedničkoj misiji partneri i postigli najveće uspjehe, uključujući prvi grend slem trijumf na Vimbldonu 2003. godine ali i Federerov najaktuelniji pehar na Australian Open-u iz sezone 2018. Njegova ležerna elegancija i gracioznost kako na, tako i izvan terena savršeni su primjer vrijednosti brenda Rolex poput dugovječnosti, preciznosti i besprekornih performansi.

Rolex & Rolan Garos

Ovogodišnji turnir je na programu u Parizu, od 26. maja do 9. juna. Po tradiciji, kao drugi grend slem u sezoni Rolan Garos okuplja apsolutno najbolje svjetske tenisere, testirajući njihovu spremu na terenima od šljake. U pitanju je klizava i veoma zahtjevna podloga, na kojoj svako želi da pokaže svoj maksimum, ali je samo nekolicina igrača to u dosadašnjoj istoriji i uspjela

Gotovo svi članovi elitnog Rolex Testimonees programa prethodnih godina su potvrdili impresivnu formu na terenima Rolan Garosa. Najpoznatije ime svakako je Gabrinje Muguruza, talentovana teniserka iz Španije koja je dominantnom igrom osvojila titulu u ženskoj konkurenciji 2016. godine. Ništa manje pažnje nije privukla ni perspektivna Jelena Ostapenko iz Letonije, koja je 2017. godine ostvarila prvi grend slem trijumf, svega dva dana nakon dvadesetog rođendana. Ni ostali članovi Testimonees programa nijesu bili bez uspjeha – naime, Dominik Tim i osvajačica US Open-a iz 2017. godine Sloun Stivens stigli su do samog kraja takmičenja, nastupajući pred pariskom publikom u velikom finalu. Oboje će pružiti svoj maksimum i na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Rolex & Rolan Garos

Rolex u Testimonees program ubraja i legendarne igrače koji su tokom trijumfalne karijere osvojili više Rolan Garos titula, uključujući Bjorn Borga, Džima Kurijera, Kris Evert, Žastin Enan i Roda Lejvera

I preostali članovi jedinstvenog Testimonees programa ubrajaju se u grupu najboljih sportista današnjice, asova koji žele da pruže maksimum na čuvenim terenima u “Gradu svjetlosti”, uključujući teniserku iz Švajcarske Belindu Benčič, Rusa Karena Hačanova i polufinalistu Australian Open-a Stefanosa Cicipasa iz Grčke.

Oni će nesumnjivo nastojati da slijede šampionske korake nezaboravnih prethodnika Testimonees programa poput Bjorna Borga, Žastin Enan, Džima Kurijera i Kris Evert - legendarnih sportista koji su redom trijumfovali na cijenjenom pariskom grend slem turniru, više puta.

Službeno i visoko rangirano partnerstvo sa Rolan Garosom za Rolex predstavlja još jednu priliku za promociju izvrsnosti časovnika sa znakom krune, kao i potvrdu za neuporedivu predanost i vanserijske performanse. Ovogodišnje finale u muškoj singl konkurenciji zakazano je za 9. jun.

Da biste saznali više o časovnicima koje su članovi Rolex Testimonees porodice odabrali i ponosno isticali, pozivamo Vas da posjetite naše zvanične Petite Geneve Petrović salone u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.


Rolex

Ref:


Pošaljite zahtev

Rolex & Rolan GarosNastavite da čitate:


Dec 22, 2022

Nebo je granica

Oyster Perpetual Air-King slavi aeronautičko nasljeđe izvorne Oyster kolekcije. Model predstavlja omaž svim avanturistima koji ne poznaju granice i koji su se usudili da svojim revolucionarnim dostignućima postave osnovu za nove ideale.

Dec 21, 2022

Mjerač vremena kosmopolitskog duha

Oyster Perpetual GMT-Master II dizajniran je da istovremeno prikazuje vrijeme u dvije različite vremenske zone. Njegova pouzdanost i funkcionalnost čine ga idealnim časovnikom za vaša putovanja širom svijeta.

@petitegeneve_portomontenegro

Pratite nas

Istražite svijet luksuznih časovnika i budite u toku dešavanja putem našeg Instagram profila.

Pogledajte profil


Suština Oyster modela

Časovnici iz Oyster Perpetual porodice simbol su univerzalnog i klasičnog stila, pružajući osnovne Day To Day funkcije – sate, minute i sekunde.

Pročitajte više